מכבי פ"ת הפסידה אמש (שבת) 2:0 בבית להכח עמידר ר''ג מהתחתית ואווירת סוף העונה השתלטה על המועדון בצורה רשמית. הקבוצה של רוני לוי ניצחה רק פעם אחת ב-11 משחקיה האחרונים ולמרות זאת מטרת המקום השישי שהוצבה בפני השחקנים עדיין נותרה ריאלית בעקבות יתר התוצאות של קבוצות מרכז הטבלה.
קשרה הצרפתי של הקבוצה, סירמנה דמבלה, ששוחרר מהקבוצה בהחלטה משותפת עם ההנהלה אמר: "החלטתי ביחד עם הנהלת הקבוצה על כך שאני אעזוב את מכבי פ"ת כבר היום. היתה לי כאן תקופה טובה מאד ואני שמח שהגעתי לישראל למרות כל הקשיים שהיו לי במהלך השנה".
"באופן כללי אני עוזב בעקבות הבעיות האישיות שיש לי בצרפת עם בני התינוק כי זה בלתי אפשרי שאני כל פעם אעזוב את ישראל ולא אתאמן בצורה סדירה", הוסיף הקשר.
כאמור, מיד לאחר המשחק התכנסו נשיא המועדון עמוס לוזון, היו"ר שינו זוארץ, המאמן רוני לוי ודמבלה במתחם האימונים של המועדון והגיעו להחלטה משותפת עם השחקן על עזיבתו. בקבוצה הבינו שהם כבר לא יגיעו לשום מקום העונה והסכימו לשחררו חודש לפני תום העונה גם כדי לחסוך את המשכורת האחרונה לשחקן.
הכח ניצחה את מכבי פ"ת 0:2
דמבלה, שהמריא הבוקר לצרפת צפוי לחזור לישראל לקראת פתיחת האימונים של העונה הבאה וסיכם: "אני מתכוון לחזור לישראל בחודש יולי כשהקבוצה תחל בהכנות לעונה הבאה ואם מכבי פ''ת תחליט לממש את האופציה שלה עליי, אני אשחק כאן גם בשנה הבאה".
גם המילים של רוני לוי וזוארץ במחצית לא עזרו לעורר את השחקנים שעלו די רדומים למחצית השניה וספגו שער עם פתיחתה. לאחר מכן השתלטה פ"ת על המגרש, אך לא הצליחה למצוא את השוויון ושער של אבו עראר בדקה ה-90 סגר את הסיפור.
 |
| באסטיאניני מנחם את דני פרדה (שי לוי) |
|
בסיום המשחק, שלא כהרגלו, המאמן רוני לוי דיבר עם חניכיו ולא הסתיר את אכזבתו הרבה מהם: "שחקנים מקצוענים ורציניים צריכים לדעת לשחק עד הדקה האחרונה של המשחק האחרון. כמו שאתם דורשים מהמועדון דברים שאתם רוצים לקבל, כך אתם גם צריכים לדעת להחזיר לו" אמר להם לוי כשהוא מתכוון לכך שהשחקנים מתעסקים יותר מדי עם המשכורות בסוף כל חודש ולא בכדורגל. כמו כן, גם זוארץ לא אהב את התצוגה של השחקנים ודרש מהם לשמוע את דבריו של לוי עד סופם.
לתקשורת אמר לוי: "הקבוצה שרצתה יותר את המשחק ניצחה. לצערי, השחקנים שלנו לא נראים טוב, לא באנו לידי ביטוי במשחק הזה. הכח היתה יותר טובה ולכן היא ניצחה".
 |
| רוני לוי ואבי פיטוסי: "מקצוענים צריכים לדעת לשחק עד הדקה האחרונה" (שי לוי) |
|
אחד השחקנים בקבוצה היה הרבה יותר חד בדבריו וסיכם בצורה טובה את כל התקופה האחרונה במלאבס: "אנחנו כל-כך חלשים והמצב שלנו רע מאד, מזל שלקחנו מספיק נקודות בתחילת העונה, אחרת היינו היום חזק במאבקי התחתית. זה נראה כאילו לא אותם השחקנים שמתאמנים כל השבוע עלו אתמול על הדשא, חבל שזה המצב".
ההפסד אמש הותיר את מכבי פ"ת במקום השביעי בטבלה עם אותו 35 נקודות, כמו מכבי ת"א. בשבת הקרובה תפגוש פ"ת את מ.ס. אשדוד שנאבקת איתה על המקום השישי.
 |
| אוהד כהן מאוכזב בסיום (שי לוי) |
|
הבוקר הגיעו השחקנים למגרש האימונים וערכו אימון כושר מפרך עד מאד עם מאמן הכושר. במשך כשעה הריץ אותם מאמן הכושר סביב המגרש למרחק של כ-10 קילומטרים. השחקנים שנטלו חלק במשחק אתמול שוחררו מהמשך האימון ואלו שלא נכללו בהרכב האמנו עוד 25 דק'.
רוני לוי ועוזריו כלל לא שוחחו עם השחקנים ולא נטלו חלק באימון שנערך כולו ללא כדור. לוי החליט שבשלב זה הוא לא משוחח עם השחקנים והעדיף לדבר אך ורק עם עוזריו, ייטב לוזון ואבי פיטוסי.