שעות לפני המשחק של מכבי חיפה נגד פיורנטינה, הטמפרטורות כבר ירדו ל-9 מעלות והגשם החל לרדת בבודפשט. האצטדיון כבר היה ערוך ומוכן, והשלטים האלקטרוניים הודיעו על ההתמודדות המתקרבת בין מכבי חיפה לפיורנטינה. בעוד שמסביב למגרש האווירה הייתה די מנומנמת, אין ספק כי הערב (חמישי) ב-22:00 צפוי להיות משחק חם על הכרטיס לרבע גמר הקונפרנס ליג.

זהו אצטדיון חדש יחסית שנפתח לפני חמש שנים ומכיל 8,200 מושבים עם גג, כך שניתן לייצר בו אווירה טובה גם עם מעט קהל. למרות שהצבע האדום שולט בו, הוא מתאים למידות של מכבי חיפה שמביאה כ-1,500 אוהדים מהארץ ל”משחק הבית” בבודפשט. מנגד, פיורנטינה רכשה את כל 400 הכרטיסים שהוקצו לאוהדיה ליציע החוץ.

האצטדיון מרוחק מהעיר, ליד שכונה ישנה, ענייה ושקטה שנמצאת במרחק של כחצי שעה נסיעה ממרכז העיר. האצטדיון משרת את קבוצת בודפשט הונבד, שמייצגת את שכונת קישפשט. שכונה ענייה וקשה, בה גדל פרנץ פושקאש הגדול.

האצטדיון בבודפשט (פרטי)האצטדיון בבודפשט (פרטי)

בהונגריה הקימו אצטדיון לכל קבוצה, בניגוד לישראל בה הקימו אצטדיון לכל עיר גדולה. זהו האצטדיון של הונבד שמשחקת בליגה השנייה. אין כמעט בתי קפה או מרכזי קניות באזור, אלא בעיקר מפעלי תעשייה מתפוררים. יש פאב בסמוך שנראה חדש יחסית וסביבת האצטדיון נוצצת, אם כי תאי השירותים מלאים סטיקרים והרחובות מסביב אפורים ודלים.

הונבד היא הקבוצה שאיתה מזוהה פרנץ פושקאש, שכיכב במדי נבחרת הונגריה ובהמשך גם בריאל מדריד. האצטדיון נמצא ברחוב על שמו של פושקאש אבל נקרא על שם יוסף בוז’יק, הקשר שכיכב גם הוא במדים הלאומיים ולאורך כל הקריירה שלו שיחק רק בהובנד. יש הטוענים שבוז’יק השכן והחבר הטוב ביותר של פושקאש. באולימפיאדת הלסינקי 1952 הם זכו במדליית הזהב, ב-1953 היו הנבחרת הראשונה שניצחה את אנגליה בוומבלי ובמונדיאל 1954 הם הגיעו לגמר ביחד בו הפסידו למערב גרמניה.

האצטדיון בבודפשט (פרטי)האצטדיון בבודפשט (פרטי)

המשמעות של הונבד הוא הצבא ההונגרי. זו הייתה הקבוצה של השלטון, לכן כל השחקנים הטובים בהונגריה הגיעו אליה. כמעט כל אצטדיון נקרא על שמו של הכוכב המקומי, אבל לא במקרה הזה של הקבוצה שירדה מנכסיה. לפושקאש שמרו את האצטדיון הלאומי שנקרא על שמו, כיאה לכוכב שהוא. אבל מכבי חיפה תשחק בשכונה בה גדל וברחוב שנקרא על שמו.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה