מחר (שבת) צפויות להתקבל החלטות שישפיעו רבות על עתיד עולם הכדורגל וחלקן צפויות להיכנס לתוקף כבר בעונה הבאה. ועדת הכדורגל הבינלאומית ’IFAB’, הגוף שאחראי על חוקת המשחק הפופולרי בעולם, תתכנס ותדון לגבי מספר שינויים, כשחלקם צפויים להיכנס לתקנון של הענף החל מהעונה הבאה.

הרצון העיקרי של ועדת הכדורגל הבינלאומית הוא בעיקר להחזיר את הכבוד האבוד לשופטי המשחק מצד השחקנים ומאמני הקבוצות. ב-’IFAB’ רוצים לשים קץ לסיטואציות החוזרות ונשנות במגרשים שבהן נראה שופט המשחק מוקף בהמון שחקנים שמוחים בזעם על כל החלטה קטנה.

הדבר הראשון בו ידונו הוא האפשרות שרק הקפטן של הקבוצה יוכל לגשת אל השופטים במהלך המשחק ולדבר איתם, כשכל שחקן אחר שייגש יספוג כרטיס צהוב. הנושא השני הוא הכרטיס הכחול, שירחיק שחקן ל-10 דקות, שצפוי להיות מרכז הדיון אחרי הביקורת הרבה שספג המהלך.

כרטיס כחול (טוויטר)כרטיס כחול (טוויטר)

על פי הדיווחים, בחודשים האחרונים נערכו בדיקות בליגות הנמוכות של הרחקה זמנית לשחקן וב-’IFAB’ מאמינים כי יש להעלות את רף המבחנים לפני שעושים את הצעד לכדורגל מקצועני. גם אם אכן יוחלט בסופו של דבר להכניס את הכרטיס הכחול – המהלך צפוי לקרות בהדרגה. 

הנושא השלישי הוא מצלמת גוף לשופטים. באירופה נטען כי קיים סיכוי שהחל מה-30.6 השופטים יישאו מצלמה שמתעדת את כל המתרחש סביבם, כאמצעי שנועד להפחית את המחאות כנגדם. דבר נוסף בו ידונו הוא הנושא שהשופט יסביר את החלטות ה-VAR במערכת הכריזה של האצטדיון, דבר שכבר נוסה בתחרויות של פיפ”א. 

מערכת ה-VAR (עמרי שטיין)מערכת ה-VAR (עמרי שטיין)

נושא תוספות הזמן צפוי להיות העניין החמישי בו ידונו ב-’IFAB’. הדגש יהיה על השוערים ובזבוזי הזמן, כשהרצון הוא להחזיר את החוק שהשוערים חייבים להוציא את הכדור תוך שש שניות. התחלות מחדש של המשחק אחרי שערים או עבירות ונושא הפציעות הן נקודות נוספות שינסו למצוא להן פתרונות. 

הנושא השישי הוא פרוטוקול ה-VAR, שצפוי לעבור שינויים. בחודשים האחרונים פיפ”א ניסתה ניסויים שונים במטרה לקבוע את השינויים הנדרשים, כשה-’IFAB’ רוצה לפשט את כללי המשחק ולהקל על הבנתם. נושא אחרון בו ידונו הוא עניין הפנדלים. בוועדה רוצים להבהיר ששחקנים לא יוכלו להיכנס לפני הבעיטה לרחבה, כשהכדור יהיה חייב להיות מעל הנקודה בדיוק – לא קדימה או אחורה.

ה-’IFAB’ מורכב מארבע התאחדויות הכדורגל הבריטיות – אנגליה, סקוטלנד, ויילס וצפון אירלנד – כשלכל אחת יש קול אחד ו-FIFA, שמכסה את 207 ההתאחדויות הלאומיות הנותרות, עם ארבעה קולות נוספים. כדי לאשר הצעה נדרש רוב של שלושה רבעים, כלומר, אחד מהצדדים לא יכול להחליט לבד. 

הבחירה של ויקטור רוקה: 4 הגדולים ביותר
הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה