הפועל ירושלים ניצחה אתמול (רביעי) 100:102 את עירוני רמת גן של שמוליק ברנר במשחק השני של סדרת רבע גמר הפלייאוף של ליגת העל וכעת הקבוצה מהבירה רחוקה 40 דקות מניצחון בסדרה ומהכרטיס לסדרת חצי הגמר בו תפגוש את המנצחת בסדרה בין הפועל תל אביב להפועל גלבוע גליל.
הקבוצה מהבירה הייתה מרוצה מהאופי שהשחקנים הראו במשחק שהיה כמעט ההפך הגמור מהמשחק הראשון בסדרה ביום שישי שעבר. כעת, הירושלמים לוטשים עיניים לעבר יום שבת הקרוב בו יארחו את רמת גן למשחק השלישי בסדרה.
המשחק השני בסדרה הגיע לאחר ניצחון מרשים במיוחד במשחק הראשון כשבקבוצה הבהירו כי לא הייתה כל השפעה על איך שהמשחק השני התפתח, אך עוד לפני פתיחת המשחק, ולמעשה מוקדם יותר השבוע, מתן אדלסון, בעלי הקבוצה טס לפגישה עם מזכ"ל היורוליג פאוליוס מוטיונאס, במטרה לשוחח על בקשתה של הקבוצה לקבל חוזה תלת שנתי לתחרות הבכירה של אירופה.
מתן אדלסון וגל מקל (רועי כפיר)נראה שישיבות בעלי המניות של היורוליג בקיץ הקרוב צפויות להגיע לרמת עניין חסרת תקדים בעקבות חלוקת הרישיונות, הכרטיסים החופשיים, הגדלת הליגה והעובדה שאלבה ברלין הודיעה אתמול כי היא עוברת לליגת האלופות של פיב"א.
חזרה למשחק. במועדון ציינו כי מדובר בכדורסל של פלייאוף וכמובן שכמיטב הקלישאה - לכל משחק חיים משלו. יחד עם זאת, הפתיחה הייתה כולה של המארחת, הירושלמים פשוט לא נראו טוב בהגנה וחניכיו של ברנר הגיעו בקלות לסל, במה שאין ספק שהותיר לא מעט נקודות למחשבה אצל קבוצתו של אלון.
לאור הנזק שעשה לקבוצתו, אמין סטיבנס, שכזכור נרשם במקומו של אייזיאה מיילס והפועל ירושלים כבר יודעת על מה צריך לשים דגש לקראת המשחק השלישי - ההגנה. מבחינה התקפית הרי הפועל ירושלים הצליחה בסופו של דבר עם סלים גדולים לחזור למשחק ולכפות הארכה.
צריך להודות על האמת והיא שרמת גן פשוט איבדה את המשחק. היא הובילה ביתרון דו ספרתי, אך לא הצליחה להרוג את המשחק ואצל ירושלים כאמור כפי שכבר צוין מרוצים מכך שהשחקנים הראו אופי ולא אפשרו לחניכיו של ברנר לייצר בריחות גדולות יותר שהיו אולי סוגרות עניין.
קאדין קרינגטון בטירוף (רועי כפיר)הדברים מהם לא היו מרוצים אצל האדומים מהבירה, היו זריקות העונשין שכן הם השאירו 13 נקודות על הקו במשחק שהסתיים בהפרש של שתי נקודות כאשר במועדון בטוחים שעוד היו יכולים לנצח את המשחק מבלי להגיע להארכה.
המשחק השלישי ישוחק כאמור ביום שבת, ואצל הקבוצה מהבירה יודעים שמצפה להם עבודה רבה בניסיון למצוא פתרונות לבעיות שעשו להם אמין סטיבנס וקנדל מקולום כאשר גם עם אדם אריאל וקישון פיזל התקשו לא אחת.
מעבר לפתרונות ההגנתיים, במועדון גם דיברו על כך שלא הצליחו לשמור על רמת האינטנסיביות ההגנתית שהייתה במשחק הראשון בסדרה, שהיה חד צדדי לאור התוצאה הסופית. מבחינתם של אלון ושחקניו, הם מגיעים למשחק השלישי במוצאי שבת במטרה לסיים את הסדרה.
בכל הנוגע למשחק השני, מי שדווקא קיבלו את המחמאות והקרדיט היו אוהדי הקבוצה שלא נתנו לאנרגיות לרדת. כפי שאמרו במועדון, בעלי הקבוצה מתן אדלסון לא נשאר אדיש וצייץ על תצוגת העידוד לאחר המשחק.
בתום משחק אדיר: הפועל י-ם גברה על רמת גן