להתחיל פרויקט במועדון עילית זה תמיד אתגר מסובך, אך אם מדובר בריאל מדריד, רמת הקושי עולה. במיוחד אם שוק ההעברות אינו מתנהל כפי שאתה רוצה, וזה בדיוק מה שעלול לקרות לצ’אבי אלונסו, עוד לפני שהוא בכלל התחיל. שניים מהשמות הבכירים ביותר ברשימת המשאלות של ריאל מדריד, שנהנים מהאישור של אלונסו, מתרחקים משמעותית מהברנבאו. פלוריאן וירץ נראה בדרכו לבאיירן מינכן ומרטין סובימנדי לארסנל.

שום דבר עוד לא סגור סופית, אך נכון לעכשיו ריאל מדריד נמצאת בעמדת נחיתות ברורה. באיירן מינכן וארסנל הקדימו אותה במאבק על שני הקשרים. זה לא עניין של מה בכך עבור הלבנים. הגרמני היה מטרה של ההנהלה כבר למעלה משנה, כישרון טהור שיכול להטביע חותם עשור קדימה (הוא חגג 22 ב-2 במאי), והכי חשוב, עדיין לא נחת באחד ממועדוני הפאר של אירופה באופן שיגרום להפיכתו לבלתי נגיש.

העסקה הזו הייתה בבישול איטי, אבל תמיד בידיעה שבאיירן הייתה ותהיה שם. וירץ מכיר את באיירן היטב, הוא הכה בהם לראשונה כשהיה רק בן 17, כרטיס ביקור מרשים במיוחד. וירץ רוצה לעוף. הוא רמז על כך רק לפני כמה ימים, ובגרמניה נחשף ביום שישי האחרון שלא רק שיש הסכמה ראשונית בין באיירן לווירץ, אלא שמדובר בהסכם גדול: חוזה לחמש שנים ושכר שנתי של 20 עד 25 מיליון אירו, יחד עם מעורבות מכריעה של ג’מאל מוסיאלה – חברו הטוב. יתרה מזאת, ההסכם כל כך מוצק, שהוא יכול לצאת לפועל כבר עכשיו, או רק ב-2026, אם שתי הקבוצות הגרמניות לא יגיעו להסכמה הקיץ.

פלוריאן וירץ (רויטרס)פלוריאן וירץ (רויטרס)

אם ההעברה הזו נראית מבושלת כבר בידי באיירן, משהו דומה קורה מאחורי הקלעים עם ארסנל ומרטין סובימנדי. האיש שנבחר על ידי שני המועדונים, ארסנל וריאל מדריד, להיות בורג מרכזי בקישור שלהם. סעיף השחרור של 60 מיליון אירו היווה מנוף אפקטיבי לשני הצדדים מהרגע הראשון. כבר יש הסכמה בעל פה בין ארסנל לספרדי, אף על פי שעדיין לא מדובר בהסכם רשמי.

למרות ההשפעה העצומה של צ’אבי, שמכיר את סובימנדי מצוין – אחרי שהייתה לו הזדמנות לראות אותו מקרוב מאוד כשאימן אותו עונה שלמה (2019/20) בקבוצת המילואים של סוסיאדד בליגה השלישית, ארסנל עבדה קשה מאוד כדי להשיג את החתימה. מאז שסובימנדי דחה את ליברפול בקיץ שעבר, ארטטה ניצל את ההזדמנות כדי לשכנע את הבאסקים. הוא אף נתן לו את הדוגמה של מיקל מרינו – שחקן כמעט זהה מבחינת סגנון ונסיבות, שהסתגל בצורה מרשימה לארסנל, ללונדון ולפרמייר ליג.

סובימנדי עם ויניסיוס (רויטרס)סובימנדי עם ויניסיוס (רויטרס)

אם ריאל מדריד לא תצליח להפוך את שתי הסיטואציות הללו, יהיה עליה לפנות לתוכנית ג', כדי למצוא קשר שימלא את הריק הספורטיבי והרגשי האדיר שהותיר אחריו טוני קרוס, ריק שהלבנים מרגישים מאוד. שחקן שיידע לשלוט במרכז השדה, ומי טוב יותר להבין בכך מאחד הגדולים בהיסטוריה בעמדה הזו, צ’אבי אלונסו.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה