הקלאסיקו שייערך ב-17:15 (חי בערוץ ONE) נמצא “תחת שליטה מלאה”, לפי התקשורת הספרדית. כ-700 אנשי ביטחון מכל הגורמים יבטיחו שהאירוע יעבור ללא תקלות – בהם כ-300 שוטרים ועוד כ-140 אנשי "הגוארדיה אורבנה" (המשמר האורבני). מדובר בכוח כפול מזה שמופעל במשחק ליגה רגיל. מאחורי הקלעים יש תיאום מדויק ושיתוף פעולה בין הגורמים השונים, במטרה להבטיח את ביטחונם של כל הנוכחים באצטדיון מונז'ואיק.

על פי אנשי מחלקת הביטחון של לה ליגה, ההיערכות דומה לזו של משחק רגיל – אבל "הכל מועצם". לדבריהם, "אנחנו לא יכולים להשאיר דבר ליד המקרה או לאלתור. כל מה שניתן לחזות – צריך לתכנן. כמובן שתמיד יהיו הפתעות", מסביר ג'ואן סלאמאנה, המתאם הכללי של מערך הביטחון לאירועים ספורטיביים בקטלוניה.

במסגרת אותה "תחזית", מתבצע שיתוף מידע בין מנהלי הביטחון של שתי הקבוצות: מספר האוהדים האורחים, הפרופילים שלהם, מקום הלינה של השחקנים, הכל נלקח בחשבון. המשחק הוגדר כ"משחק בסיכון גבוה" על ידי הוועדה הממשלתית למניעת אלימות. מה זה אומר בפועל? אבטחה מוגברת בשערים, פיקוח על מכירת כרטיסים, אפשרות לכניסות בשעות שונות, ואף מעצרים במידת הצורך אם יזהו פוטנציאל להתפרעויות ברחובות. עם זאת, למרות ההגדרה הרשמית, גורמי הביטחון סבורים כי הסבירות למהומות נמוכה.

המשטרה לקראת הקלאסיקו (רויטרס)המשטרה לקראת הקלאסיקו (רויטרס)

ללא רדיקלים

"לא צפויה מכירת כרטיסים לאולטרה סור מצד ריאל מדריד, ולכן הסיכון להתנגשויות נמוך", נמסר מלה ליגה. "אין אינדיקציות לכך שאוהדים רדיקליים יגיעו לברצלונה, לא מצד אחד ולא מצד שני. יכול להיות שמישהו בכל זאת יופיע? ייתכן. אבל לפי המידע שלנו, זה לא צפוי", מוסיף סלאמאנה. במחלקת הביטחון של לה ליגה גאים בעובדה שהאולטרה סור לא הגיעו לאף משחק ליגה של ריאל מדריד מאז העונה של 2021/22, מול בטיס. "מה הם כן עושים? נוסעים למשחקים שלא בשליטתנו, בליגת האלופות, בגביע, שם הכללים שלנו לא חלים", הם מסבירים. לפי ההערכות, כ-300 אוהדים של ריאל צפויים להגיע, בנוסף לאלה שכבר נמצאים בעיר או ירכשו כרטיסים עצמאית.

עוד נתון בולט: זו העונה שבה נרשמו הכי מעט עימותים בין אוהדים מאז שלה ליגה החלה למדוד זאת. עד כה התרחשו 27 תקריות בלבד, ורק קטטה אחת ממשית, בין אוהדי קורדובה לאוהדי אלמריה. "אם יודעים איפה ואיך אוהדים נוסעים, זה מאפשר למשטרה לפעול בצורה יעילה יותר. אי אפשר לאסור על אנשים לנוע, אבל כן ניתן להכין את כוחות הביטחון בהתאם".

אוהדי ריאל מדריד (רויטרס)אוהדי ריאל מדריד (רויטרס)

“היזהרו מכייסים”

סלאמאנה, שמכהן כראש מערך הביטחון למשחק, מדגיש שכל פרט קטן משפיע – כולל הצהרות של שחקנים לפני המשחק או זהות השופט. "כל דבר דורש היערכות. אם מישהו אמר משהו, או אם השופט מעורר מחלוקת, זה מצריך תגבור נוסף". הוא מציין שגם הכניסות לאצטדיון מפוקחות, כדי למנוע פעילות של כייסים בזכות הצפיפות, וגם כדי להתמודד עם עימותים בזמן הבידוק הביטחוני. כמובן, אחת המשימות החשובות היא להבטיח שלא תתרחש התנגשות בין קהלי הקבוצות.

ומה קורה בתוך האצטדיון? "כל מה שנעשה מחוץ לאצטדיון מפשט את מה שקורה בפנים", אומר סלאמאנה. "תמיד יש תרחישים שייתכן שיקרו ואי אפשר לדעת מראש. המתיחות באוויר יכולה לעלות או לרדת בהתאם למה שקורה על הדשא – החלטות שיפוט, תגובות של שחקנים, קריאות מהקהל... כל זה דורש תגובה בזמן אמת". אפילו שעת המשחק משפיעה: "משחק בשעות הצהריים שונה ממשחק לילה בקיץ, כשאוהדים שותים כל היום. בדרך כלל, בשעות היום רגוע יותר".

אוהדי ברצלונה (רויטרס)אוהדי ברצלונה (רויטרס)

נושא רגיש: חולצות הקבוצה היריבה

הדיון עובר לנושא רגיש: אוהדים של הקבוצה האורחת שיושבים ביציעים של הקבוצה המארחת. לרוב, לא מאפשרים זאת, ואף מציינים זאת בעת רכישת כרטיסים. אבל האם זה לא צריך להיות מותר? סלאמאנה נשאל על כך. "יש הרבה דברים שיכולים להיות 'נורמליים', כמו למשל להיכנס עם דגל פלסטין. אבל אתה לא יודע ליד מי תשב – יכול להיות שיפתחו לך את הראש לך בדקה הראשונה, גם אם הגעת עם ילד. זה לא מומלץ במשחק בסיכון גבוה. אנחנו לא מאשימים את אותו אוהד, אלא מנסים למנוע סכנה ציבורית".

אז מה עושים במקרה כזה? "מנסים לדבר איתו בהיגיון ולשכנע אותו לעבור מקום. אנחנו מגנים עליו, כי עלולים לפגוע בו – אי אפשר לדעת איך יתפתח המשחק. אם הוא כבר נכנס והתיישב – נוצרת התלבטות. האם להוציא אותו? אולי זה רק יחמיר את המצב. אם מדובר באב עם ילד, ייתכן שנחליט להשאיר אותו. צריך להבין אם פעולה מסוימת תסב נזק גדול יותר מהימנעות ממנה", הוא מסביר.

40 מצלמות

גם ההפקה הטלוויזיונית תהיה מיוחדת. המשחק יועבר ב-40 מצלמות, כפול מהכמות הרגילה, כולל שתי ניידות שידור 4K. כמו כן, יהיו שתי מצלמות אופנוע שיעקבו אחרי נסיעות הקבוצות למגרש, וארבע מצלמות עם עדשות קולנועיות. יותר מ-500 אנשי מקצוע ייקחו חלק במאמץ הטכני העצום של שידור הקלאסיקו. נראה שכל פרט נמצא תחת שליטה, עכשיו רק נותר לתת לכדור לדבר.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה