הן ניסו להתחמק זו מזו במחזור הסיום, אבל הגורל של ספרד ומרוקו חזק יותר והערב (שלישי) ב-17:00 הן יתמודדו אחת מול השנייה על מקום ברבע גמר המונדיאל. שתי המדינות שכנות משתי יבשות שונות ומחזיקות היסטוריה בלתי נפרדת. עם קבלת העצמאות של המגרבים מצרפת בשנת 1956, והספרדים נסוגו גם הם מהשטחים בהם שלטו, חוץ משתי ערים, סאוטה ומלייה, שפיזית נמצאות ביבשת אפריקה, אבל נחשבות לחלק מספרד, אלא שהמרוקאים טוענים בתוקף לחזקתם בשטחים הללו.

ומכיוון שהערים נחשבים לחלק הטריטוריאלי של ספרד, הגבול שלהן עם מרוקו מהווה למעשה גבול יבשתי בין יבשת אפריקה לאירופה, מה שמסייע להרבה מרוקאים ואפריקאים באופן כללי לחצות את הגבול בין המדינות ובין היבשות.

וכמו כל דבר בעולם הגלובליזציה, גם הכדורגל מושפע מכך לא מעט. הרבה כדורגלנים מרוקאים מתפתחים בספרד ואפילו מייצגים את הנבחרות הצעירות שלה. עד קבלת העצמאות, שיחקה בליגות בספרד, כולל בליגה הבכירה, קבוצת הכדורגל  "אתלטיקו תטואן", שסופחה מאז לליגה המרוקאית.

והספרדים? הם לא פראיירים. שהם יגדלו שחקנים לנבחרת אחרת? פה נכנסת תוכנית "הברחת המוחות". אשרף חכימי נולד במדריד למהגרים ממרוקו, גדל בכדורגל הספרדי ובגיל שמונה הגיע למחלקת הנוער של ריאל מדריד, ובספרד פנטזו על מגן ימני ברמה עולמית שיחרוש את האגף. אבל אשרף נשאר נאמן ללאום שלו ולא התפתה.

נשאר נאמן. אשרף חכימי (רדאד ג'בארה)נשאר נאמן. אשרף חכימי (רדאד ג'בארה)

לאחרונה הגיע לברצלונה עבד אלסמד אל זלזולי, או בקיצור, "עבדה", וגם הפעם ההתאחדות הספרדית ניסתה לפתות אותו ולשכנע אותו לא לנסוע לאליפות אפריקה עם מרוקו כדי למנוע מצב נוסף בו המדינה האפריקאית תקצור את הפירות על שחקן, שגדל כל חייו במועדונים ספרדים, אלצ'ה והרקולס. 

יש שיאמרו שעבדה לא באמת שחקן ברמה ששווה להילחם עליו, ושהניסיון "לספח" אותו לספרד נעשה כחלק מהמלחמה הקרה עם מרוקו. ועבדה, גם הוא, נשאר נאמן למולדת. הוא למד מהטעויות שעשה מרוקאי נוסף ששיחק בברצלונה, מוניר אל חדאדי. 

עבדה למד מהטעות שלו. מוניר אל חדאדי (La Liga)עבדה למד מהטעות שלו. מוניר אל חדאדי (La Liga)

מי שהיה הבטחה גדולה, וגם כבש בהופעת הבכורה שלו בבוגרים של ברצלונה של לואיס אנריקה, התפתה מהר מדי לנבחרת ספרד של ויסנטה דל בוסקה, אבל הופעה אחת בלבד סגרה לו את הדלת לנבחרת מרוקו.

במשך שנים נאבק מוניר להחריג את המקרה שלו, מה שבסופו של דבר עבד: פיפ”א חוקקה חוק שמסייע לשחקנים צעירים לתקן טעויות מהעבר. עד שלוש הופעות לפני גיל 21 בנבחרת בוגרת עדיין יאפשרו לשחקן להתחרט. אבל הקריירה של מוניר דעכה משנה לשנה, והנה אפילו למונדיאל הזה הוא לא זומן לסגל נבחרת מרוקו.

הקריירה דעכה. מוניר אל חדאדי (La Liga)הקריירה דעכה. מוניר אל חדאדי (La Liga)

ספרד ומרוקו נאבקו בשלב הבתים של מונדיאל 2018, הערב הן יאבקו במונדיאל 2022, אבל המאבק ביניהן במונדיאל 2026 כבר החל. הדוגמה הטובה ביותר היא ברצלונה, שבמחלקת הנוער שלה צצים אחד אחד כישרונות מרוקאים שנולדו בספרד למהגרים.

כבר בעונה שעברה איליאס אחומש ערך הופעת בכורה בבוגרים, העונה זה היה הבלם שאדי ריאד, אבל הכישרון הגדול ביותר, הוא אלאמין ג'מאל נסראווי, שכבר מדרך כתיבת השם הפרטי שלו בספרדית (LAMINE YAMAL, לאמין ימאל) אפשר לראות את ההשתלבות שלו בתרבות הספרדית.

הכישרון הבא. לאמין ג'מאל (אינסטגרם)הכישרון הבא. לאמין ג'מאל (אינסטגרם)

ג'מאל נולד בשנת 2007 בקטלוניה לאב מהגר ממרוקו ולאם מהגרת מגינאה המשוונית. למרות שהוא רק בן 15, הוא מככב מול יריבים גדולים ממנו בגיל וכבר זכה לזימון לאימוני הקבוצה הבוגרת של ברצלונה. ייתכן מאוד שכבר נראה אותו מקבל פירורי דקות כבר העונה. 

דבר אחד בטוח, במרוקו ינסו להוכיח כבר הערב, דווקא מול היריבה הגדולה מהצפון, שלג'מאל, הכוכב הגדול ביותר כיום בלה מאסיה, ולכל חבריו המרוקאים כדאי להיות פטריוט יותר מכל שיקול מקצועי אחר, כי במרוקו כבר עכשיו מבטיחים לנו שבמונדיאל 2026 הם יהיו אפילו יותר חזקים ומבטיחים מהמונדיאל בקטאר.

כדור המונדיאל: מי אתה אל ריחלה?
הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה