הישג סנסציוני לשייט הישראלי. עומר ורד וילנצ’יק בן ה-16 השיג היום (שישי) את הכרטיס למשחקים האולימפיים בפאריס 2024 בשייט מפרשיות מדגם הלייזר. לאחר שדורג במקום התשיעי בתום אליפות אירופה באתונה, נקבע כי ישראל קיבלה אחת משתי הקווטות שחולקו למדינות האירופאיות שלא זכו עדיין בכרטיס לצרפת. 

אמנם זה קרה בתחרות של רוחות קלות ושיוטים שהתבטלו, עומר ורד היה בין המצטיינים בתחרות. ביום האחרון של התחרויות, ורד פתח חלש עם שיוט בו סיים במקום ה-39 שהוריד אותו למקום 22 הכללי, כך שהיה רחוק מהפודיום ומהקווטה.

בשיוט שני הוא התעלה וסיים ראשון, מה שהחזיר אותו למקום השני הכללי. בשיוט האחרון סיים במקום ה-29, כך שדורג בסיום אליפות אירופה במקום התשיעי הכללי - וזכה בקווטה.

עומר ורד וילנציק (Matias Capizzano)עומר ורד וילנציק (Matias Capizzano)

למרות שורד בן ה-16 עשה זאת, זה עדיין לא מבטיח את השתתפותו במשחקים האולימפיים. למעשה, קווטה היא כרטיס למדינה ויש קריטריון ישראלי פנימי לבחירת הנציג הישראלי לתחרות האולימפית, שם הוא מתמודד מול מאור בן הרוש על הייצוג. המאבק יוכרע בתחרות נוספת. אגב, בן הרוש סיים את אליפות אירופה במקום ה-16. 

יו״ר איגוד השייט שי בובר אמר: “זה הישג היסטורי. לא הייתה לנו נציגות במשחקים האולימפיים בלייזר לגברים. מדובר בתוצאות מצוינות עם שלושה ישראלים בבית הזהב. ברכות לארז אליהו המאמן המצוין של הדגם, לעומר ורד ולמועדון השייט שדות ים. זה מעודד אותנו כי זה בעיקר נותן לצעירים שאיפה להצליח”.

כרגע 50 ספורטאים הבטיחו את מקומם למשחקים האולימפיים בפאריס, מתוכם שישה נציגים לשייט: שרון קנטור ותום ראובני יתחרו בגלישת רוח, ניתאי חסון ונועה לסרי יתחרו בדגם ה-470 מעורב, ותהיה עוד נציגה בקייט פויל לנשים ונציג נוסף גם בדגם הלייזר כאמור.

עומר ורד וילנצ'יק אמר בסיום התחרות: “איזה יום. פעם ראשונה שאני מתחרה בבוגרים בחו"ל, פעם ראשונה שנכנסתי לבית הזהב ופעם ראשונה שהבטחנו כרטיס למשחקים האולימפיים. עצם הבטחת הכרטיס לישראל לפאריס הפכה את הכל למרגש בטירוף. הגעתי לאליפות אירופה במטרה ללמוד ולצבור נסיון וזה לא ייאמן איך שהדברים התגלגלו. זה כבוד גדול בשבילי להבטיח למדינה את הכרטיס לפאריס”. 

ארז אליהו, מאמן הנבחרת, הוסיף: “קיבלנו הזדמנות נדירה, בשבוע של רוחות קלות מאוד, בהן לשייטים הצעירים שלנו יש עדיפות. כל הנבחרת עמדה במטרות שהצבנו, גם עומר, גם מאור וגם ראם הצליחו להתברג לבית הזהב, וזה כשלעצמו הישג מדהים. גם ההצלחה של שי קקון נהדרת ואני גאה בכל המתחרים והמתחרות שלנו”. 

אצל הנשים שי קקון סיימה במקום ה-14 והמאכזב, משום שזה לא הספיק לה על מנת להבטיח את הקווטה, כיוון שהיא הייתה רביעית במניין המדינות האירופאיות שטרם הבטיחו את השתתפותן. קקון תתחרה באפריל בתחרות ההזדמנות האחרונה בצרפת, על אחד משלושת הכרטיסים האחרונים שנותרו למשחקים האולימפיים.

שי קקון (sailing energy)שי קקון (sailing energy)
הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה