אוריין גורן ממשיך להתקרב לרגע הגדול בקריירה שלו. הקשר הישראלי בן ה-17, שנחשב לאחד הכישרונות המבטיחים ביותר בלה מאסיה, התאמן אתמול (שישי) עם הקבוצה הבוגרת של ברצלונה תחת האנזי פליק, ובספרד מדווחים כי קיימת אפשרות ממשית שייכלל בסגל לקלאסיקו מול ריאל מדריד ביום ראשון. לפי ‘ספורט’ הקטלוני, המאמן הגרמני מתכנן להמשיך לבחון את גורן גם באימון היום (שבת), כשהמטרה היא לצרפו לרשימת השחקנים למשחק הגדול.

ההזדמנות של גורן מגיעה בעקבות הפציעה של דני אולמו, שהותירה את ברצלונה עם אפשרויות מצומצמות יותר בקישור. פליק החליט להעלות את הישראלי לאימון הקבוצה הראשונה, אך לא מדובר בהחלטה מקרית. המאמן כבר הראה במהלך קדם העונה שהוא מעריך מאוד את גורן ורואה בו אחד השחקנים הצעירים שבהם הוא נותן את אמונו.

למעשה, גורן היה השחקן מקבוצת המילואים שהחזיק מעמד במשך הזמן הארוך ביותר עם הסגל הבוגר במהלך הקיץ, ואף זכה להשתתף במשחק על גביע ז'ואן גאמפר. העובדה שפליק כבר מכיר מקרוב את יכולותיו עשויה לשחק לטובתו לקראת ההחלטה על הסגל לקלאסיקו, במיוחד לנוכח החיסורים שעמם מתמודדת ברצלונה.

אוריין גורן (IMAGO)אוריין גורן (IMAGO)

ב"ספורט" הדגישו כי גורן, יליד 2009 שחגג לאחרונה את יום הולדתו ה-17, נחשב לשחקן יוצא דופן מבחינת הכישרון הטבעי שלו. מאמנים ואנשי מקצוע בלה מאסיה מסכימים כי מדובר בכישרון מיוחד, שתנועותיו ונגיעות מסוימות שלו בכדור מזכירות את פדרי, אחד השחקנים החשובים ביותר בקישור של ברצלונה.

"אפשרות ממשית": גורן עשוי לקבל זימון ראשון לבוגרים

גם בקבוצת המילואים מעמדו של הישראלי מבוסס היטב. המאמן ז'וליאנו בלטי רואה בו שחקן הרכב בלתי מעורער, וגורן שותף בכל המשחקים שבהם עמד לרשותו, למעט שני מפגשים שהחמיץ בעקבות שהותו עם הנבחרת במהלך פגרת הנבחרות. היכולת והיציבות שהציג בקבוצת המשנה, לצד האמון שכבר קיבל מפליק, מציבים אותו כעת בפני הזדמנות יוצאת דופן.

לפי המידע שהגיע ל"ספורט", התוכנית היא שגורן ישתתף גם באימון המסכם היום, ולאחר מכן תתקבל ההחלטה בנוגע לזימונו לקלאסיקו. בעיתון הדגישו כי מדובר באפשרות ממשית מאוד, וכי פליק מעוניין להשאיר את הקשר הצעיר קרוב לקבוצה הראשונה. אם אכן ייכלל בסגל, יהיה זה הזימון הרשמי הראשון שלו לבוגרים, לאחר שעד כה לא נכלל ברשימת השחקנים באף משחק ליגה או מפעל רשמי אחר.

האנזי פליק (IMAGO)האנזי פליק (IMAGO)

גורן לא היה השחקן היחיד מקבוצת המילואים שזכה להזדמנות להתאמן עם הבוגרים ביום שישי. פליק זימן גם את אברימה טונקארה, כישרון צעיר נוסף שבמועדון תולים בו תקוות גדולות, ואת הבלם אלכס קמפוס. גם טונקארה עשוי לקבל זימון מפתיע לקלאסיקו, בעוד שבמקרה של קמפוס ההחלטה תלויה במצבו של ז'ול קונדה.

קמפוס כבר נכלל בסגל ברצלונה למשחק מול פאריס סן ז'רמן בליגת האלופות, ואם קונדה לא יהיה כשיר לקלאסיקו, ההערכה היא שהבלם הצעיר יזומן פעם נוספת. מדובר בשחקן מרכזי נוסף בקבוצת המילואים, והיעדרותו האפשרית תאלץ את בלטי לבצע שינויים במרכז ההגנה לקראת המשחק מול אולוט ביום ראשון. במקרה כזה, מאיאנס או יובנסלי אונשטיין עשויים לפתוח לצדו של גאריבה.

אלא שמבחינת הזווית הישראלית, הסיפור המרכזי הוא כמובן גורן. בגיל 17 בלבד, אחרי שכבר הצליח להרשים את אנשי לה מאסיה ולזכות באמונו של פליק במהלך הקיץ, הקשר נמצא כעת במרחק החלטה אחת מהישג משמעותי במיוחד. גם אם לא יזכה לדקות מול ריאל מדריד, עצם ההיכללות בסגל לקלאסיקו תהיה ציון דרך חשוב בהתפתחותו, ותעיד על המקום ההולך וגדל שהוא תופס בתוכניות של ברצלונה לעתיד.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה