ההנחיות המבולבלות של משרד הבריאות בכל הנוגע לספורט הישראלי לא נעצרות רק בהבחנה ההזויה שנעשתה בין הכדורגל לכדורסל, כאשר בענף אחד משחקי אימון אסורים בעוד שבענף השני הם מתקיימים ללא הפרעה. מסתבר כי גם במסגרת אימוני הכושר הקבוצתיים הלא מקצועיים, קיימות הנחיות לא ברורות, בלשון המעטה.
על פי פיקוד העורף, אימון קבוצתי מותר בקבוצה של עד 10 אנשים בתוך מבנה סגור ועד 20 איש בשטח פתוח. אך מה קורה אם אותה קבוצה רוצה להתאמן בצורה מסודרת תחת הדרכת מאמן? במקרה זה הדבר אסור. כן, הבנתם נכון, אימון בלי מאמן מותר, אימון במסגרת מסודרת עם מאמן – אסור.
על פי ההנחיות אסור למאמן לקבל לקוחות ואסור להתאמן בחדר כושר או בסטודיו או עסק אחר לפעילות ספורט. ומה קורה עם המאמן מתאמן עם המתאמנים שלו? בפיקוד העורף מסבירים כי מותר לו לעשות כך רק ללא קשר לעסק, כלומר – מאמן יכול לאמן רק אם הוא לא גובה על כך כסף. גם במקרה הזה התשובות למשנה למנכ”ל משרד הבריאות, פרופ’ איתמר גרוטו – וכל מילה נוספת מיותרת.
במקביל להנחיות הזויות, האגודה למחול, תרבות הגוף והתנועה (בהקמה) פנתה הערב ליועץ המשפטי לממשלה בדרישה להתערבותו המידית לטענתם עקב פגיעה אנושה ומיותרת בחופש העיסוק, ופגיעה בלתי מידתית בכל העוסקים בתחומי אימון המחול, הפילאטיס, היוגה, ותרבות הגוף, ובכוונת האגודה לפנות לבג"צ כבר בימים הקרובים.
לדברי האגודה, כעולה מתשובות פיקוד העורף לעוסקים הרבים בתחום, אלו אינם רשאים לאמן בשכר, אלא בהתנדבות בלבד. האגודה מסרה בתגובה: "נילחם על זכותו של הציבור לעבוד באימון, ולאפשר לאלפים רבים פרנסה מכובדת, והכל תוך הקפדה על התו הסגול ובריאות הציבור”.