בכדורגל ככלל, ובטורנירי נבחרות בפרט, תמיד יש נטייה לחפש את ה”פייבוריטיות”. אותן נבחרות שעל הנייר אמורות ללכת עד הסוף ומחזיקות בשחקנים הטובים ביותר כדי להשיג את המטרה.

אנשים רוצים להצליח לחזות את העתיד, מסתכלים על סגלים, נתונים, משחקי עבר וכל פרמטר שהם יכולים כדי לנסות ולקבוע בצורה מושכלת מי תהיה זאת שתלך עד הסוף הפעם. אפילו סוכנויות ההימורים מציגות את הסיכויים של כל נבחרת כדי לקבוע את היחסים הניתנים לזכייה.

בכל הדיונים בנושא ערב פתיחת המונדיאל כולם הותירו בצד נבחרת אחת – קרואטיה. סגנית אלופת אירופה דורגה במרבית מסוכנויות ההימורים במקום ה-11 בלבד, משמע שאף אחד לא ציפה שתגיע אפילו לרבע הגמר (8 אחרונות).

לוקה מודריץ' ומתאו קובאצ'יץ', לא נתנו להם סיכוי (רויטרס)לוקה מודריץ' ומתאו קובאצ'יץ', לא נתנו להם סיכוי (רויטרס)

את קרואטיה הדברים האלה לא מעניינים. בדיוק כמו ב-2018, נראה שהיא תמיד מסוגלת להוציא עוד קצת משחת שיניים מהשפופרת, לסחוט כמה טיפות נוספות מהלימון, כמו ילד שמבקש רק עוד רגע בטלוויזיה לפני המקלחת, ועוד רגע ועוד רגע ועוד רגע...

נבחרתו של זלאטקו דאליץ’ היא כמו חתול עם 9 נשמות, כל פעם שחושבים שהיא בדרך החוצה, יש לה איזה שפן נוסף להוציא מהשרוול כדי לשרוד ברגע האחרון.

מול בלגיה הייתה רחוקה החמצת ענק של רומלו לוקאקו בדקה ה-90 מהדחה כבר בשלב הבתים, נגד יפן הייתה צריכה לחזור מפיגור במשחק שבו לא הרבתה לאיים ולנצח בפנדלים ומול ברזיל השיגה שוויון בדקה ה-116 מרגליו של ברונו פטקוביץ’ באיום היחיד שלה למסגרת במשחק, כל הדרך לניצחון בבעיטות מ-11 מטרים מול הסלסאו.

תקציר המשחק באדיבות כאן 11 – המשדר הרשמי של מונדיאל 2022.

נראה שיש משהו קוסמי בנבחרת הזו בשני המונדיאלים האחרונים, אבל לפני הכל היא פשוט אוהבת את רגעי ההכרעה. קרואטיה הגיעה להארכה ב-8/9 המשחקים האחרונים שלה בנוק אאוט של טורנירים גדולים וזה הרגע שבו היא משגשגת. בין הדקה ה-90 ל-120 הקרואטים מרגישים יותר בנוח מכולם, לא מפסיקים לרוץ, נלחמים ובסוף אם נדרשים גם לפנדלים הם מגיעים עם קרח בוורידים. אם יש נבחרת אחת שתמיד יהיה קשה לנצח במשחק נתון זו החבורה באדום-לבן, ואל תהיו מופתעים אם היא עוד תלך הפעם עד הסוף.

המפתחות בהגנה והקישור העוצמתי

השילוב בין דיאן לוברן ויושקו גבארדיול עשוי לקבוע את גורל הנבחרת במשחק הערב (שלישי) ב-21:00 מול ארגנטינה וליאו מסי. כשהראשון התחיל את הקריירה שלו בדינמו זאגרב ב-2006, השני היה בן ארבע בלבד, אך המסלול שלהם הוביל אותם לגורל משותף ברגע שעשוי להיזכר כגדול בהיסטוריה של מדינתם.

גבארדיול ולוברן (רויטרס)גבארדיול ולוברן (רויטרס)

ללוברן קריירה מפוארת כשבין 2014 ל-2020 היה חלק מהחזרה של ליברפול לצמרת האירופית והספיק לזכות באליפות פרמייר ליג ובליגת האלופות עם הקבוצה.

הבלם הוא היחיד שנותר מאותה חמישיית הגנה (כולל השוער) שעמדה איתנה במסע לגמר המונדיאל ב-2018, וכשעזב לזניט ב-2020 היה נראה כי הוא בדרך לירידה טבעית ביכולת. אלא שלא כך פני הדברים, ועם שתי אליפויות ברוסיה לוברן חזר לקטאר 2022 כמנהיג של ההגנה הקרואטית.

גבארדיול מצידו בן 20 בלבד, אבל מי ששואף להיות הבלם הטוב בעולם בעתיד עוטה כבר היום את מסכת גיבורי העל (תרתי משמע) ונחשב לאחד מהטובים בתפקידו שיש למשחק להציע. רד בול לייפציג קלטה את הכישרון הצעיר ו”התנפלה” על המציאה בקיץ 2021 כשמאז הוא עושה אצלה חיל ותוך עונה אחת בלבד כבר מקושר לכל המועדונים הגדולים באירופה.

יושקו גבארדיול ודיאן לוברן חוגגים ביחד אחרי הפנדלים מול ברזיל (רויטרס)יושקו גבארדיול ודיאן לוברן חוגגים ביחד אחרי הפנדלים מול ברזיל (רויטרס)

יחד הם הציבו חומת ברזל במרכז ההגנה שמיררה את החיים של ברזיל, וכעת הם יצטרכו לעשות זאת פעם נוספת מול ארגנטינה שאוהבת לחפש את הדרך לשער דרך המרכז.

לכל אחד שעלה על המגרש חשיבות גדולה בקרואטיה, אם זה איבן פרישיץ’ שכבש מול יפן, דומיניק ליבאקוביץ’ שמככב בנוק אאוט בין הקורות או יוסיפ יוראנוביץ’ – חברו של ליאל עבדה לסלטיק – שמראה יציבות על אגף ימין של ההגנה. למרות זאת, לכולם ברור שסגנית אלופת העולם תקום ותיפול על השלישייה במרכז השדה.

לוקה מודריץ’, מרצלו ברוזוביץ’ ומתאו קובאצ’יץ’ מציגים טורניר נפלא עד כה. על זוכה כדור הזהב ב-2018 כבר קשה להוסיף, כי כל פעולה שהוא עושה על המגרש משכיחה לחלוטין את העובדה שהוא כבר בן 37.

לוקה מודריץ' מניף את הרגל (רויטרס)לוקה מודריץ' מניף את הרגל (רויטרס)

שחקן ריאל מדריד מוביל את הטורניר (בפער מעל מסי השני) במסירות מקדמות ושלישי במסירות לשליש האחרון, אבל זה ממש לא הכול. מודריץ’ נמצא פשוט בכל מקום, לא מפסיק לעבוד לרגע וניחן במנהיגות שקטה שפשוט אי אפשר לראות בדף הסטטיסטיקה, ואיתו נמצא צוות נהדר.

מרצלו ברוזוביץ’ מאמין בעבודה קשה, כמה קשה? הקשר האחורי של אינטר פשוט לא מפסיק לרוץ והוא השחקן שכיסה הכי הרבה שטח על המגרש בכל אחד מהמשחקים של הנבחרת בטורניר, כולל שיא של 16.64 ק”מ בשמינית הגמר מול יפן. השחקן בן ה-30 מתקל, מחלץ ובעיקר מציק לכל מי שמנסה להתקרב לאזורים המסוכנים מול נבחרתו.

מי שמשלים את השלישייה הוא מתאו קובאצ’יץ’. שחקנה של צ’לסי מביא איכויות אחרות למגרש כשעד עכשיו הוא שלישי בטורניר בתיקולים מוצלחים. במאבקים במרכז המגרש הוא עשוי להיות משמעותי להמשך, כשהיכולת שלו להשתחרר מלחץ בכדרור היא מהבולטות באירופה ומול קנדה יכולנו לראות מה קורה כשהוא בשיאו כשסיים את המשחק עם ארבע מסירות מפתח, דיוק במסירות והמון פעולות משמעותיות על הדשא. את האיכויות האלה נבחרתו תהיה חייבת לקבל לקראת המשחקים המכריעים.

מודריץ', קובאצ'יץ' וברוזוביץ' מול ניימאר (רויטרס)מודריץ', קובאצ'יץ' וברוזוביץ' מול ניימאר (רויטרס)

לפני כל האינדיבידואלים חשוב לזכור שלקרואטיה עוד הרבה שחקנים משמעותיים בטורניר והיא קודם כל נבחרת – קבוצה שלמה – וזה מה שהופך אותה לכל כך טובה. ניתן לצפות למשחק לא קל מול ארגנטינה וליאו מסי, אבל אם סגנית אלופת העולם תצליח להקשות ולהביא את המשחק להארכה כמו שהיא אוהבת, אל תופתעו אם היא תשחזר את ההישג מרוסיה 2018 ואולי, מי יודע, אפילו תביא את התואר הגדול מכולם למדינה עם ארבעה מיליון אזרחים בלבד.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה