יש שחקנים שנכשלים ברעש גדול, ויש כאלה שנעלמים – כאילו התאיידו. 4 שנים בילה כריסטיאן פוליסיק בצ'לסי, והוא עוזב כעת בשקט על מנת לנסות להשתקם במילאן. מה הוא מותיר אחריו בסטמפורד ברידג'? התשובה העצובה היא כלום. הקדנציה של הכוכב האמריקאי הייתה כה חסרת טעם שאוהדים רבים יתקשו לומר עליו משהו בכלל – לא חיובי, וגם לא שלילי. בעוד מספר חודשים, מעטים יזכרו שהוא לבש את המדים הכחולים. אחד השחקנים היקרים בתולדות צ'לסי, שהוחתם עם תקוות גדולות מאוד תמורת 64 מיליון יורו, פשוט התפוגג.

העניין הוא כי המאמן, שרצה להביא את פוליסיק למועדון וידע כיצד הוא הולך להשתמש בו, מעולם לא זכה לעבוד איתו. מאוריציו סארי ראה באמריקאי הצעיר קיצוני קלאסי וחשב שהוא יוכל להיות היורש הטבעי לאדן הזאר. הבלגי, שהצטיין מאוד בהדרכת סארי בעצמו, היה צפוי לעזוב את לונדון לטובת מדריד בקיץ 2019, וההנהלה התכוננה לעתיד.

כריסטיאן פוליסיק מאוכזב (רויטרס)כריסטיאן פוליסיק מאוכזב (רויטרס)

פוליסיק נפגש עם הבוס האיטלקי, קיבל הסברים טקטיים מדוקדקים על השתלבותו במערך 3-3-4 האהוב שלו, וחש רצוי מאוד. מכאן הדרך להסכמה הייתה קצרה, ומרינה גרנובסקיה – אשת הברזל שהייתה אחראית על ההעברות הדגישה כאשר העסקה עם בורוסיה דורטמונד נסגרה בינואר 2019: "כריסטיאן הוא אחד הכישרונות המבטיחים ביותר, שעשוי להפוך לשחקן מפתח אצלנו לשנים ארוכות".

לפי הסיכום, סיים פוליסיק את העונה המדוברת בהשאלה במדים הצהובים-שחורים בבונדסליגה, והצטרף לקבוצתו החדשה רק בקיץ, כדי לגלות שסארי כבר לא שם. האיטלקי הודח, ובדיעבד ניתן לומר בהגזמה מסוימת כי ההחלטה הזו חרצה את גורלו של האמריקאי בסטמפורד ברידג' עוד לפני שהקדנציה שלו החלה. הוא מעולם לא הרגיש בצ'לסי אמון אמיתי של מנג'ר שסומך עליו בעיניים עצומות ומוכן לתת לו הזדמנויות גם כאשר לא הכל הולך. הרי פוליסיק היה רק בן 20, ונדרשה התאקלמות בליגה החדשה, גם אם הגיע למדינה דוברת אנגלית. 

תומאס טוכל (רויטרס)תומאס טוכל (רויטרס)

הוא מעולם לא קיבל תקופה יציבה בהרכב לאורך שבועות, במיוחד אם לוקחים בחשבון כי עונת הבכורה הופרעה על ידי פציעות וקורונה, אבל במבט לאחור היא עוד היתה התקופה הטובה ביותר שלו בקבוצה. 11 שערים בכל המסגרות, מתוכם 9 בליגה כולל הכיבוש החשוב בניצחון הגדול על מנצ'סטר סיטי, גרמו לתמונה שאפשר להגדיר כאופטימית לקראת הבאות. למפארד ראה בו אמנם רק שחקן רוטציה, אבל התייחס כך לרוב חניכיו, ובעונה השנייה אפשר היה לקוות לפתח מומנטום. במקום זאת, היא התדרדרה במהרה למשבר ברמת המועדון, למפארד פוטר, ועם תומאס טוכל שהחליף אותו הגיע פוליסיק במהרה לסכסוך אמיתי.

מבחינת הנהלת צ'לסי, סביר כי הייתה זו הפתעה – כי הרי טוכל הכיר את האמריקאי מהתקופה המשותפת בדורטמונד, ואפילו היה זה שהעניק לו את הופעת הבכורה בבונדסליגה, אי שם בינואר 2016 מול אינגולשטאט של אלמוג כהן (נכון שזה מרגיש כמו היסטוריה ממש עתיקה?). אלא שהשניים מעולם לא הרגישו חיבה הדדית, ופוליסיק לא הבין מדוע הגרמני ממעט להשתמש בו ומעניק לו הוראות שלא מתאימות לכישוריו הבסיסיים. 

כריסטיאן פוליסיק (רויטרס)כריסטיאן פוליסיק (רויטרס)

את הופעתו החשובה ביותר במדים הכחולים הוא סיפק במשחק הראשון בחצי גמר ליגת האלופות מול ריאל מדריד בספרד, באפריל 2021. תחילה סידר האמריקאי מצב הבקעה ודאי לטימו ורנר שהחמיץ כהרגלו, ולאחר מכן כבש בעצמו בכניסה מושלמת לרחבה שהרסה את מלכודת הנבדל וסלאלום שהותיר את השוער טיבו קורטואה על הדשא. צ'לסי עלתה ליתרון בדרך לתיקו 1:1 קריטי, והשלימה את העבודה עם ניצחון בגומלין – אלא שבו נותר פוליסיק על הספסל, תוך שהוא מרגיש זעם ותסכול. איך ייתכן שאפילו משחק מצוין לא מאפשר לו לקבל קרדיט כלשהו בעיני המאמן? 

הוא שולב כמחליף כדי לבשל את השער של מייסון מאונט, ושולב כמחליף גם בגמר בו גברה צ'לסי על מנצ'סטר סיטי – כך שתרומתו לזכיה המפתיעה הייתה חשובה בהחלט, אבל התחושה הייתה קשה למרות ההנפה, והכוכב דאג להדגיש זאת באוטוביוגרפיה שפירסם. כל עוד טוכל היה על ההגה, הרגיש פוליסיק כמו נטע זר, ולא הייתה לו שום כוונה לנהל משא ומתן על הארכת חוזהו שנחתם עד 2024. זו הייתה התחושה לאורך כל עונת 2021/22, במהלכה אף סבל פוליסיק מפציעות ומחלות, ופתח בהרכב רק 21 פעמים בכל המסגרות. משחקים אלה הניבו 8 שערים, אבל הוא כבר התכונן נפשית לעזיבה.

כריסטיאן פוליסיק (רויטרס)כריסטיאן פוליסיק (רויטרס)

על פניו, השינויים בתחילת העונה החולפת היו אמורים לסייע לו. לשם התחלה, המועדון עבר לבעלות אמריקאית, ונוכחותו של כוכב נבחרת ארצות הברית אפילו היווה סוג של קלף חזק בידיו של רומן אברמוביץ' כאשר סגר את העסקה עם טוד בולי. שנית, טוכל פוטר – וכך אפשר היה לפתוח דף חדש עם מאמן כלפיו לא חש השחקן שנאה תהומית.

אלא שההפך המוחלט קרה. במקום לטפח את השחקן הצעיר, דחף אותו המנג'ר החדש גרהאם פוטר לספסל, בעוד בולי פצח במסע רכש חסר מעצורים שנמשך בינואר עם הבאתם של מתחרים ישירים על המשבצות שלו – מיכאילו מודריק ונוני מדואקה. לאור זאת, היה ברור כשמש שאין לו עתיד במועדון, וצ'לסי אפילו לא ניסתה לשכנע אותו אחרת. החודשים האחרונים עברו בהמתנה לפרידה, ושערו היחיד של פוליסיק בעונה שעברה נכבש עוד באוקטובר, לרשת וולבס. 

כעת, כאשר הוא עוזב למילאן תמורת 20 מיליון יורו בלבד, אפילו מרגישה צ'לסי שהיה לה מזל במשא ומתן, כי היא הכניסה סכום סביר תמורת שחקן שהיה הופך לחופשי בעוד שנה. בפועל, דווקא מילאן עשויה להרוויח רבות מהמהלך, כי היא מקבלת שחקן מצוין בגיל 24 בלבד, במחיר נמוך בהרבה מערכו האמיתי בשוק. הקדנציה האומללה בצ'לסי תישכח במהרה, והשאלה הגדולה היא אם האדומים-שחורים ישכילו לעזור לאמריקאי להתאהב במשחק מחדש ולמצות חלק נכבד מהפוטנציאל הגבוה, אותו ניתן היה לראות כאשר פרץ לתודעה בדורטמונד.

סטפנו פיולי (רויטרס)סטפנו פיולי (רויטרס)

דיווחים ראשוניים מאיטליה גורסים כי המאמן סטפאנו פיולי מתכנן לנסות את הרכש החדש שלו בעמדת הפליימייקר במרכז המגרש, ופוליסיק טען לא פעם שהוא אוהב את התפקיד הזה – גם אם מיעט לשחק בו עד כה במהלך הקריירה. גם העמדה באגף הימני עשויה להיות רלוונטית מאוד מבחינתו, בעוד רפאל ליאאו ימשיך באופן טבעי ללהטט משמאל. הוא ימצא בסן סירו חברים טובים שהכיר בסטמפורד ברידג' – אוליבייה ז'ירו, פיקאיו טומורי, וגם רובן לופטוס-צ'יק שעושה את הדרך למילאנו ביחד איתו. במקור, שבה סארי את ליבו והיה אמור לטפח אותו. האם מאמן איטלקי אחר יעשה את העבודה במקומו? אם התשובה תהיה חיובית, הרי שפוליסיק יחזור למרכז הבמה, והליגה האיטלקית אף תקבל חשיפה מוגברת בארצות הברית – וזה ממש לא יזיק לה.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה