מדינת ישראל אישרה בימים האחרונים להכניס לישראל ספורטאים אוקראינים בצל המלחמה במדינתם והיום (שני) שר התרבות והספורט חילי טרופר הגיע לבקר את הספורטאים האוקראינים שהגיעו למכון וינגייט בו הם שוהים. במהלך הביקור השר הודיע: “הגענו לסיכום בממשלה על הגדלת כמות האשרות לספורטאים האוקראינים מ-50 ל-100 וייתכן שזה עוד יגדל”. 

כזכור, משרד התרבות והספורט יזם את הזמנת הספורטאים האוקראינים שלא יכלו להישאר בביתם, להתארח ולהתאמן במכון וינגייט. הם נכנסו לישראל במסגרת מכסת האשרות לפליטים האוקראינים שאושרה על ידי שרת הפנים איילת שקד. לישראל הגיעו עד כה רק סייפים וג’ודאים, וייתכן שיגיעו עוד ספורטאים מענפים נוספים.

השר חילי טרופר אמר במהלך הביקור: “זה שובר לב לפגוש את הספורטאים האלה, שמתארים יציאה ממרתפים, אחרי שהשאירו משפחות מאחור ואין להם לאן לחזור כי ביתם הוחרב מפגזים. זו זכות גדולה לתת להם כמה ימים של שקט וביטחון, זה הכוח של מדינה חזקה. התגייסנו במשרד, במכון, באיגודים ובמועדונים במאה אחוז כדי לתת להם את כל מה שהם צריכים. כך נראית ארץ ישראל הטובה והיפה. אתמול בערב סיכמתי עם השרה איילת שקד על הגדלת מכסת הספורטאים מ-50 אשרות ל-100 כי הגיעו עוד בקשות להיכנס לישראל. בהמשך זה עוד עשוי לגדול. אני מאמין שלא יהיה ספורטאי אוקראיני שירצה לבוא לפה ונסגור בפניו את הדלת”.

טרופר: "אנחנו צריכים לעשות הכל בשבילם"

במכון יש כרגע 34 ספורטאים ועוד ארבעה מאמנים מענפי הסיוף והג’ודו, איתם השר שוחח באופן אישי: “אתם אוכלים? דואגים לכם? אם תצטרכו משהו, כל דבר, תפנו אליי באופן אישי ונדאג להכול”, שאל אותם טרופר.

המאמנת האוקראינית, נטליה קונראד, שהייתה בעברה סייפת מצטיינת, שוהה בארץ מתוקף תפקידה כמאמנת הראשית של ענף הדקר באיגוד הסיוף של אוקראינה. קונראד הגישה בקשה לקבלת אזרחות ישראלית מתוקף היותה יהודיה וסיפרה: “אנחנו מרגישים טוב בישראל. אנחנו בקשר עם המשפחה שלנו באוקראינה בכל יום ומקווים לטוב”.

חילי טרופר מבקר את הספורטאים האוקראינים (לילך וויס-רוזנברג)חילי טרופר מבקר את הספורטאים האוקראינים (לילך וויס-רוזנברג)

בתה, הסייפת אמילי קונארד, דיברה גם היא עם השר טרופר וציינה: “זו הפעם הראשונה שלנו בישראל. כמובן שאני רוצה לחזור הביתה, אבל כרגע לא בטוח שם. הישראלים היו אצלנו בגביע העולם בפברואר ובגלל שהיינו תקועים באירופה בעקבות המלחמה ביקשנו את עזרתם להגיע לכאן כדי להתאמן במקום בטוח. באוקראינה המצב מסוכן מידי”.

מאמן נבחרת הנשים של ישראל, שני הרשקו, ליווה את השר בזמן שביקר את נבחרת הג’ודו האוקראינית ששוהה בארץ: “יש פה בין היתר ילדות בנות 14 ויש להן סיפורים קורעי לב”, אמר שני הרשקו לשר חילי טרופר. “המשפחות שלהם בלב המלחמה והם כל הזמן נמצאים איתם בקשר טלפוני. זו סיטואציה מורכבת וקשה, ואנחנו מנסים לעזור עד כמה שאפשר. קיבלנו מלא משלוחים של אוכל ויש הרבה אנשים שנרתמו לסייע. הן הגיעו לכאן עם אשרה של חודש אבל אין להן לאן לחזור. זה משהו שצריך לחשוב עליו, מה עושים איתם הלאה? חייבים לגייס תרומות כדי לעזור להם ולהשאיר אותם בישראל לתקופה נוספת אם צריך, כי אחרת הם בבעיה”.

הספורטאים האוקראינים (לילך וויס-רוזנברג)הספורטאים האוקראינים (לילך וויס-רוזנברג)

מאמנת הג’ודו של הנבחרת האוקראינית, אלכסנדרה סטרקובה, סיפרה: “אין לנו בית לחזור אליו. הבית שלי הופצץ ונהרס. איבדתי הרבה שכנים שמתו ברחוב שלנו. התמונות נוראיות. אנחנו שמחים להיות פה, זה חשוב ביותר שיש לנו מקום בטוח להיות בו לעת עתה. אני מודה על כך שעזרתם לנו”.

מנכ”ל המכון שי אברהמי סיכם: “כל הסיוע הזה התגלגל בשיחות טלפון תוך כדי תנועה. הגעת הנבחרות לכאן נעשתה בזכות הקשרים האישיים בין הספורטאים, המאמנים, האיגודים, ובעזרת משרד התרבות והספורט שתמך במהלך. אנחנו שמחים על ההזדמנות לארח אותם כאן בתקופה קשה זו. הם לנים כאן, אוכלים כאן ומתאמנים כאן. אנחנו מקווים שיוכלו לחזור בשלום לארצם בקרוב”.

שני הרשקו עם הספורטאים והשר חילי טרופר (לילך וויס-רוזנברג)שני הרשקו עם הספורטאים והשר חילי טרופר (לילך וויס-רוזנברג)
הספורטאיות האוקראיניות (לילך וויס-רוזנברג)הספורטאיות האוקראיניות (לילך וויס-רוזנברג)
הספורטאים האוקראינים (לילך וויס-רוזנברג)הספורטאים האוקראינים (לילך וויס-רוזנברג)
חילי טרופר ושני הרשקו (לילך וויס-רוזנברג)חילי טרופר ושני הרשקו (לילך וויס-רוזנברג)
המחווה של ישראל לאוקראינה (לילך וויס-רוזנברג)המחווה של ישראל לאוקראינה (לילך וויס-רוזנברג)
הנבחרת הצעירה פותחת את הכנותיה
הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה