אחרי קיץ שלם של חיזורים מצידה, מכבי תל אביב הצליחה להשיב אליה הביתה את דור פרץ כשניצלה את ביטול חוזהו של הקשר בן ה-27 בוונציה שירדה לליגה האיטלקית השנייה. היו הרבה לבטים מצד השחקן, זמן רב של ניהול משא ומתן, אלא שאחרי חזרת הליגיונרים הבכירים בדמות ערן זהבי וניר ביטון, גם פרץ החליט שטוב לו בבית.

לפני חזרתו של פרץ, הקישור המרכזי בצהוב כלל שחקנים כמו אייל גולסה, אבי ריקן, גבי קניקובסקי, יוריס ואן אובריים וקשרים התקפיים כמו אוסקר גלוך, פארפה גויאגון ודן ביטון. כל הרשימה הזו מביאה איתה בעיקר בסיס טכני מפותח במיוחד, אינטליגנציית משחק או זריזות במאבקי הכדור.

דבר אחד היה חסר לוולאדן איביץ': מימד שונה שתמיד חשוב לו בקישור שלו, אולי כי מדובר בסגנון שהזכיר לו אותו כשחקן ואולי כי הוא מכיר את החשיבות של היתרון הזה - עוצמות פיזיות במרכז המגרש. בסיס פיזי מפותח, רוחב כתפיים, מבנה גוף חזק שבנוי לתלפיות. דור פרץ, שמתנשא לגובה 185 ס"מ, הוא בהחלט קשר שקצת דומה לאיביץ' בימיו כשחקן.

אבי נמני ודור פרץ (פרטי)אבי נמני ודור פרץ (פרטי)

כזכור, פרץ היה מתאפיין ביתרון הפיזי שלו על פני שאר הקשרים בארץ, שכן לכולם זכור שער השוויון בסמי עופר בפלייאוף נגד מכבי חיפה, אז עזר לאזן את התוצאה עם יציאה קדימה עם הכדור לאורך כל מרכז השדה מבלי שהיה אפשר להפריע לו. הבישול הזה לאדוארדו גררו, בעצם מסמל את הרובד שכל כך היה חסר לאיביץ' בקישור.

מלבד הפיזיות שהפכה לסימן ההיכר של פרץ בליגה המקומית, יש עוד אספקט שהופך אותו לשחקן שככל הנראה יקבל עדיפות על שאר שחקני הקישור של הצהובים. בשפת הכדורגל של האיטלקים, אותה עוד פרץ הספיק לטעום, יש מושג שנקרא "מצאלה", ביטוי לתיאור קשר מרכזי (עמדה מספר 8) בעל יכולות תנועה לעומק ומגוון.

מצד אחד קשר בעל אחריות הגנתית שיודע לתקל, לחטוף, ללחוץ ולהרוויח כדורים בפן הטקטי, ומנגד כשהקבוצה מניעה את הכדור אותו הקשר אחראי לבצע כמה שיותר תנועות לעומק ולתוך הרחבה על מנת לנצל את השטחים המתים, או כדי למשוך תשומת לב ולפנות את החלוצים או שחקני הכנף בתוך הרחבה. כינוי זה הודבק לשחקנים כמו ארתורו וידאל ופול פוגבה שבזמנו שיחקו ביובנטוס באותו הקו מעל מוסר משובח כמו אנדראה פירלו.

דור פרץ (עמרי שטיין)דור פרץ (עמרי שטיין)

פרץ תמיד היה ידוע ביכולותיו ההגנתיות, שכן עלה לבוגרים של מכבי תל אביב בכלל כקשר אחורי (יש מי שיזכרו כי פאקו אייסטרן שהעלה אותו ב-2014 בכלל הציב אותו בהתחלה כבלם) ועם הזמן איביץ' קידם אותו לעמדת הקשר המרכזי כדי לנצל את הניידות והגודל שלו בתוך רחבת היריב לצד החלוץ המרכזי. 

אם יש שער שיכול להזכיר לאוהדי הצהובים את האיכויות הללו זה השער מעונת 2020/21 בתקופת הקורונה, אז הקבוצה שיחקו ללא קהל בבלומפילד נגד בני סכנין והתקשתה לפצח את האורחת. על הבאזר, דור פרץ הצטרף לרחבה מקו שני ונגח בניתור מצוין מעל כולם לרשת של מחמוד קנדיל. שער שהוכיח שעוצמה, כוח, ניידות וחוכמה הן כלי שכמעט בלתי ניתן לעצירה במיוחד בישראל. לכן, אל תהיו מופתעים אם פרץ יישאר הבאנקר בהרכב של איביץ' בעוד השאר יתחלפו בעמדות הקשר האחורי והקשר ההתקפי.

אז אם תהיתם לעצמכם איזה שילוב יהיה אידיאלי ביותר, אפשר להיזכר בעונת 2018/19 אז הקישור של מכבי פרח כשדור מיכה שיחק מעל דור פרץ ואייל גולסה כשני קשרים אחוריים באותו הקו, אלא שתפקידו של גולסה היה להזיז את הכדור מאחור בעוד פרץ נע קדימה ועוזר למנוע התקפות מעבר של היריבה בשטחים גבוהים על ידי לחץ אחרי איבוד כדור. בתבנית הזאת יוריס ואן אובריים יכול לשמש כמו גולסה ואוסקר גלוך, פארפה גויאגון, גבי קניקובסקי או דן ביטון בעמדתו של דור מיכה.

ניתן להאזין לפרק גם דרך אפליקציית Spotify ואפליקציות הפודקאסטים של אפל ושל גוגל.  

שער נהדר של זהבי מעלה את מכבי ת״א שלב
הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה