איזו שנה נהדרת הייתה לנו בספורט, הן הישראלי והן העולמי; פרישות, ירידות, אליפויות, חגיגות, דמעות, תארים ומה לא. קשה לבחור מספר רגעים מהשנה האדירה הזו שעברה על הספורט, אבל בכל זאת עשינו את זה. לא מסכימים? תגידו לנו בטוקבקים על אילו רגעים אתם חשבתם.

ברצלונה זוכה בטורניר כשרונות הלה ליגה

שאפקואנסה חוזרת לשחק כדורגל 

האסון הכי גדול בתולדות הכדורגל העולמי אמנם התרחש בשלהי 2016, כאשר 76 אנשים נהרגו במהלך נסיעתה של שאפקואנסה למשחק בקולומביה בגמר הקופה סוד אמריקנה נגד אתלטיקו נאסיונל. אבל ב-2017 הגיע אחד הרגעים המרגשים בתולדות המועדון, יותר נכון ב-25 בינואר, כאשר הקבוצה הברזילאית חזרה לשחק כדורגל והתאוששה מהטראומה הכואבת שעברה עליה רק כחודש וחצי לפני כן. אצטדיון ”ארנה קונדה” התמלא ב-23 אלף צופים שהגיעו למשחק נגד פלמייראס, אותה קבוצה שהייתה האחרונה לשחק נגד שאפקואנסה לפני האסון הגדול.

ריאל מדריד זוכה בפעם השנייה ברצף בליגת האלופות

כל ילד יודע לספר את האגדה שמאז שהמפעל היוקרתי ביותר ביבשת קיבל את השם ליגת האלופות, אף קבוצה לא הצליחה לזכות בתואר היוקרתי בק-טו-בק. כולן ניסו, כולן כשלו. עד שהגיעה ריאל מדריד של זינדין זידאן וכריסטיאנו רונאלדו. הצרפתי והפורטוגלי, שרגילים לנפץ תקרות זכוכית, הובילו את הבלאנקוס לזכייה שנייה ברציפות ושלישית במפעל, וחקקו את שמם ושם המועדון בהיסטוריה של ליגת האלופות. זה נגמר גם עם זכייה באליפות ובסה”כ חמישה תארים ב-2017.

ריאל מדריד חוגגת עם הגביע (רויטרס)ריאל מדריד חוגגת עם הגביע (רויטרס)

יוסיין בולט פורש

זאת הייתה אמורה להיות החגיגה הפרטית שלו בלונדון; כולם ידעו שהוא יפרוש וכולם רצו לחגוג איתו כמו שצריך. אבל באליפות הזו, בניגוד לכל הקריירה שלו, פתאום הבנו שהוא אנושי; שבולט יכול להפסיד, יכול להיפצע ברגע קריטי, שהוא לא מכונה, אלא בשר ודם כמונו. הג’מקייני הפסיד בגמר ה-100 מטר לג’סטין גאטלין המושמץ ולכריסטיאן קולמן וסיים רק עם הארד. בריצת ה-100X4 בשליחים, הוא היה אמור להעניק לנבחרתו זהב ביחד עם חבריו, אבל רגע אחרי שהחל לרוץ, הוא נפצע וכך למעשה הסתיימה הקריירה הכי גדולה של  אחד האתלטים הגדולים וככל הנראה גדול האצנים שידע הספורט העולמי, מחזיק שיא העולם ב-100 וב-200 מטר. 

יוסיין בולט נפרד מהמסלול בלונדון (רויטרס)יוסיין בולט נפרד מהמסלול בלונדון (רויטרס)

סלובניה אלופת אירופה

לזה אף אחד לא ציפה; דיברו על צרפת, ספרד, סרביה, קרואטיה, ליטא, אבל אף אחד כמעט ולא הימר על סלובניה הקטנה, שעשתה היסטוריה וזכה לראשונה בתולדותיה ביורובאסקט והפכה לאלופת אירופה. עם שני גארדים קטלניים בדמות גוראן דראגיץ’ שסיים כ-MVP ולוקה דונצ’יץ’, שרבים טוענים שהוא עשוי להיות הכדורסלן האירופאי הגדול בהיסטוריה. סלובניה זכתה בצורה מרשימה כשהיא לא מפסידה לאורך כל הטורניר עם מאזן 0:5 בשלב הבתים ולאחר מכן בנוקאווט כמובן ניצחון, כשהיא גם מסתדרת בגמר ללא דונצ’יץ’ שנפצע במהלכו. היסטוריה מרגשת.

איטליה ובופון לא עולים למונדיאל

משבדיה עד שבדיה. איטליה, אחת הנבחרות המפוארות בעולם, שזכתה במונדיאל ארבע פעמים, לא העפילה לגביע העולם בכדורגל לראשונה מאז 1958 שנערך בשבדיה. האיטלקים סיימו במקום השני בבית עם ישראל, אחרי ספרד, ובשלב ההצלבה נכנעו לשבדיה 1:0 בחוץ ובבית לא השכילו לכבוש. ג’אנלואיג’י בופון, הכוכב הכי גדול של האיטלקים, לא ישתתף פעם נוספת בגביע העולם, ודמע מיד אחרי ה-0:0 בבית נגד השבדים. עצוב.

ג'אנלואיג'י בופון (רויטרס)ג'אנלואיג'י בופון (רויטרס)

איסלנד ופנמה עולות לראשונה למונדיאל, הכדורגל במדינות ערב פורח

אבל לצד העצב, היו גם חגיגות; איסלנד ופנמה עלו לראשונה בתולדותיהן למונדיאל, כאשר פנמה משאירה את המדינה הגדולה בעולם, ארה”ב, מחוץ לגביע העולם. בנוסף, הייתה זו השנה של מדינות ערב בענף הכדורגל, כאשר לראשונה ארבע מדינות ערב ישחקו יחדיו במונדיאל. היסטוריה. מרוקו חזרה לשם לראשונה אחרי 20 שנה והחגיגות במדינה לא הפסיקו לאחר העלייה; מוחמד סלאח שלח את מצרים לגביע העולם ברוסיה עם פנדל מדויק ולראשונה מאז 1990; טוניסיה העפילה גם היא; וערב הסעודית העשירה תהיה גם היא ברוסיה אחרי שניצחה את יפן. לא שכחנו גם את סוריה שעשתה קמפיין מרשים מאוד ונעצרה רק בפלייאוף מול אוסטרליה. בקרוב אצלנו?

פדרר ונדאל נפגשים בגמר אליפות אוסטרליה

לזה אף אחד לא ציפה; רוג’ר פדרר כבר היה גמור, הוא דורג במקום ה-17, אף אחד לא חשב או ציפה שהוא יגיע לגמר, בעוד יריבו הספרדי דורג במקום התשיעי והיה הרחק משיאו. אבל שניהם עשו זאת והעפילו לגמר. זה אולי לא היה המשחק הכי טוב בין שניהם, אולי לא ברמות שהיינו רגילים מהם בשיא שלהם, אבל זה היה גמר מותח וצמוד, שבסיומו פדרר יצא עם ידו על העליונה וזכה בגראנד-סלאם ראשון אחרי 1,666 ימים, מעל ארבע שנים וחצי. שניהם גם התחלקו בתארי הגראנד-סלאם של 2017, פדרר לקח את אוסטרליה ו-ווימבלדון, בעוד נדאל זכה בדסימה ברולאן גארוס וקטף גם את אליפות ארה”ב. שנת הקאמבק של שני הענקים.

נדאל ופדרר. שני הגדולים בתולדות הטניס (רויטרס)נדאל ופדרר. שני הגדולים בתולדות הטניס (רויטרס)

קיילב דרסל משווה את שיאו של פלפס

בעולם שלנו אין ואקום. לכל אחד יש תחליף. ואת זה גם גדול השחיינים אי פעם, מייקל פלפס, למד להבין. השחיין האמריקאי הצעיר בן ה-21, קיילב דרסל, הוא היורש של הדולפין האנושי, אבל עשה את מה שאף אחד לא האמין שיקרה, השוואת השיא של פלפס באליפות העולם עם זכייה בשבע מדליות זהב. אבל שחיין החתירה המצטיין לא הסתפק רק בזה. ביום האחרון של אליפות העולם בבודפשט, הוא קטף שלוש מדליות זהב – ב-50 מטר חופשי, ב-100 מטר פרפר ב-4X100 משולב נשים וגברים. אי אפשר שלא לחכות לראות אותו משחקים האולימפיים בכיליון עיניים. 

קיילב דרסל (רויטרס)קיילב דרסל (רויטרס)

ראסל ווסטברוק שובר את שיא הטריפל דאבלים לעונה ב-NBA

השיא ששייך לאוסקר רוברטסון מעונת 1961/62 היה במשך 56 שנה בלתי מנופץ; אף אחד אפילו לא העז להתקרב. ואז הגיע ראסל ווסטברוק. אמנם אליפויות אין לו והוא אפילו לא קרוב לכך בעידן לברון ג’יימס וגולדן סטייט, אבל את השיא המיתולוגי הוא ניפץ ואף אחד לא יקח את זה ממנו. ראסל השיג את הטריפל דאבל ה-42 שלו בניצחון של אוקלהומה על דנבר ומחק את רוברטסון מספרי ההיסטוריה, כאשר אף חובב כדורסל לא ישכח לעולם את הרגע הנדיר הזה בעשרה באפריל 2017. שאפו.

ראסל ווסטברוק (רויטרס)ראסל ווסטברוק (רויטרס)

גולדן סטייט ודוראנט מפרקים את ה-NBA

הווריירס, ששברו כמעט כל שיא אפשרי, היו קרובים לשיא נדיר, מאזן נקי מהפסדים בפלייאוף, אבל לברון ג’יימס אחד מנע זאת מהם. אחרי שטיילו בסיבוב הראשון, בחצי הגמר ובגמר עם סוויפ בכל סדרה, הם הובילו 0:3 על קליבלנד בגמר ה-NBA, אך במשחק הרביעי נכנעו ללברון וחבריו וסיימו את הפלייאוף עם 1:16, מאזן דומה ללייקרס שסיימו עם 1:15, אבל בסדרות של הטוב מ-5 ולא הטוב מ-7. אבל הם הראשונים לנצח את כל 15 המשחקים הראשונים שלהם בפלייאוף. דוראנט, שהגיע בתחילת העונה לווריירס, היה ה-MVP של הגמר והאיש שלא מעט בזכותו האליפות הזאת נראתה כמו טיול, כאשר הוא קולע 35.2 נקודות למשחק בגמר וה-MVP הרביעי בהיסטוריה לעשות זאת, אחרי ג’רי ווסט, מייקל ג’ורדן ושאקיל אוניל.

שחקני גולדן סטייט חוגגים (רויטרס)שחקני גולדן סטייט חוגגים (רויטרס)

קרב המאה

“הקרב הכי גדול בהיסטוריה”, “קרב המיליונים”, “קרב המאה”, איזה כינוי קרב האגרוף בין פלויד מייוות’ר לקונור מקרגור לא קיבל, אבל בתכל’ס, היה הרבה הרבה פחות. הסכומים שרצו שם היו מטורפים, פלויד, המנצח הגדול, גרף בין 300-350 מיליון דולר. "אם אני רואה הזדמנות לעשות 300 או 350 מיליון דולר ב-36 דקות, למה לא?", חגג המיליונר האמריקאי, בעוד האירי לקח 100 מיליון דולר. וזה בלי להזכיר את העובדה שכדי לראות את הקרב שילמו בארה”ב 90 דולר וב-HD 100 דולר. לגבי כרטיסים, המחיר הזול ביותר לכרטיס עלה 1,500 דולר, וזה כדי לשבת בערך בשורה האחרונה בקומה העליונה ביותר. לאזור ה-VIP כרטיס כבר עלה 15,000 דולר. הייתם משלמים?

קונור מקרגור ופלויד מייוות'ר (רויטרס)קונור מקרגור ופלויד מייוות'ר (רויטרס)

ההעברה היקרה בהיסטוריה

222 מיליון דולר. זה הסכום ששילמה פאריס סן ז’רמן עבור ניימאר, סכום השחרור שלו מברצלונה. עד לפני שנה, אף אחד לא היה מאמין שישולם סכום כזה, כאשר בקיץ 2016 נשבר השיא כשפול פוגבה עבר למנצ’סטר יונייטד תמורת 105 מיליון יורו. המעבר של ניימאר יותר מהכפיל את הסכום, מה שגרר אחריו קיץ של סכומים אסטרונומיים, כשרגע לפני ש-2017 נגמרת, וירג’יל ואן דייק עבר לליברפול תמורת 75 מיליון ליש”ט והפך לשחקן ההגנה היקר ביותר בעולם. עולם משוגע.

אלופה, בהריון

זה קרה כבר בתחילת 2017; סרינה וויליאמס, הטניסאית הגדולה בהיסטוריה, זכתה באליפות אוסטרליה הפתוחה כשהיא בהריון עם בתה הבכורה. הישג חסר תקדים. בגמר היא ניצחה את ונוס אחותה 4:6 ו-4:6, זכתה בגראנד-סלאם ה-23 בקריירה שלה והפכה לטניסאית עם הכי הרבה זכיות בגראנד-סלאמים כשעקפה את שטפי גראף. ואת כל זה היא כאמור עשתה עם תינוקת בבטן. על אנושית.

סרינה וויליאמס (רויטרס)סרינה וויליאמס (רויטרס)
הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה