מכבי תל אביב והפועל ירושלים ייפגשו הערב (חמישי) ב-21:00 למשחק גמר גביע המדינה בכדורסל בפעם השלישית ברציפות. האדומים מהבירה חגגו פעמיים אך כעת הצהובים ירצו לנקום אחרי שהעפילו לגמר בזכות 93:95 ענק בדרבי הלוהט מול הפועל ת”א. הקבוצה מהבירה רשמה 86:89 על בני הרצליה. שני המאמנים התכוננו במסיבת העיתונאים שהועברה בשידור חי באתר.
קטש אמר: “היו שני ערבים מרגשים, שני משחקים צמודים ברמה גבוהה שהיו יכולים להסתיים לכאן ולכאן ואנחנו מברכים על הזכות להיות כאן, זה לא מובן מאליו. בסיטואציה הנוכחית חובת ההוכחה עלינו, לא רק הגמרים, אלא גם העונה היה לנו משחק בארנה פחות טוב וגם מחר יהיה לא פשוט, צריכים לבוא מרוכזים ועם אנרגיות נכונות, אני מקווה שנשארו לנו כאלה, צריך למצוא אותן. משחק אחד ואווירה טובה, זכות גדולה להיות כאן, לעלות כדי לנצח ולא לפחד להפסיד”.
על יונתן אלון אמר: “גאה מאוד, קשה לי לקחת קרדיט על ההצלחה שלו, אני באמת אוהב וגאה במה שהוא עושה, שמח בשבילו ואני עוקב. הם עושים נהדר השנה, זה לא מובן מאליו בכלל ומרשים מאוד הדרך בה הם משחקים, היכולת להקשות על היריבות, אתגר גדול. גם היסטורית מולו אני מתקשה, גם לי יש מה להוכיח מחר”.
עוד קטש ויונתן אלון מדברים לקראת הגמרעוד אמר: “אנחנו עוברים עונה לא פשוטה, גם בשנתיים האחרונות הגביע פגש אותנו בסיטואציה לא פשוטה שהשפיעה על התוצאה, גם השנה זה לא אופטימלי ועם זה צריך לגייס את עצמנו ל-40 דקות משמעותיות עבורנו, לעלות עם תחושה שזו זכות גדולה להיות כאן ולהתמודד, זה לא מובן מאליו, אני יודע שלאורך השנים מכבי אמורה, צריכה והייתה בהרבה מעמדים כאלה, אבל זה לא מובן מאליו וחובת ההוכחה עלינו”.
על סגנון המשחק הוסיף: “משחקים גדולים מנצחים בדברים בסיסיים והרגלים. קבוצה לא יכולה לשנות את עורה, גם התקפית וגם הגנתית יש יתרונות וחסרונות וכל קבוצה תנסה להביא את היתרון שלה ולקוות שזה יהיה מהימים הטובים. לאורך העונה היו משחקים טובים וכאלה פחות, מי שתצליח להיכנס יותר למשחק ולהשפיע בדרך שהיא רגילה תנצח, בסוף משחקים גדולים מוכרעים על פעולות פשוטות”.
על ג’ארד הארפר: “נבנה שם משהו מיוחד, גם יונתן והצוות עושים עבודה טובה למקסם את היכולות שלו, לעצור אותו לגמרי זה לא משהו שאפשר, אבל זו שיטה שנבנתה סביבו וזה צריך להיות מאמץ קבוצתי ומן הסתם מנסים למצוא כמה פתרונות, שיהיו כמה אסטרטגיות, מן הסתם זה צריך להיות קבוצתי לגמרי”. עוד אמר על שאלת הפייבוריטית: “אי אפשר לקבוע, בליגה הפסדנו גם להרצליה וגם לירושלים, קשה לצפות לאן המשחק יתפתח, הגמר הזה מאוד פתוח לשתי הקבוצות וזה מה שמרגש”.
ג'ון דיברתולומאו, עודד קטש, יונתן אלון ויובל זוסמן (חגי מיכאלי)אלון אמר: “מניח שנתקשה גם מחר, אבל ככה זה, זה משחקים כאלה, לא פעם ראשונה שזה הולך קשה, לא אומר כלום על הגמר, בעיניי משחק חדש ורוצים להוציא את המקסימום. מה שיקרה מחר לא קשור למה שקרה בשנים קודמות, אני חייב להגיד שלקטש יש חלק בהצלחה שלנו, אולי אנחנו לא משלמים לו אבל יש לו חלק”.
עוד אמר מאמן האדומים: “הזהות שלנו היא הגנה ואנחנו מנסים להביא את זה למשחק, מול הרצליה פחות הצלחנו, צריכים להיות טובים במי שאנחנו. לא נראה לי שמישהו מאיתנו רואה את עצמו כפייבוריט, באים ודורשים לעשות את המקסימום מעצמנו, באים לשחק כדורסל, רוצים להוציא את המקסימום, חושבים שאנחנו טובים ורוצים להראות את זה”.
ג’ון דיברתולומאו, קפטן האלופה, אמר: "אנחנו מתרכזים בעצמנו. רוצים לבוא מוכנים, לבוא עם הגישה הנכונה. יהיו עליות וירידות, תהיה אווירה נהדרת. הקבוצה שלנו צריכה להישאר ביחד, לא משנה מה יקרה". הפסדנו להם גם בארנה וגם ביד אליהו בגמרים. אני מאמין שאנחנו יכולים לנצח בארנה, למרות שזה אולם קשה. ירושלים קבוצה טובה מאוד שחווה עונה טובה בכל המסגרות. זה משחק גביע, 40 דקות שיכולות ללכת לכל כיוון. אנחנו צריכים להיות מוכנים”.
ג'ון דיברתולומאו ויובל זוסמן (חגי מיכאלי)קפטן הפועל ירושלים יובל זוסמן אמר: “אנחנו מאוד מוכנים לגמר, יש אנרגיות טובות, חיוביים, יודעים שאנחנו משחק אחד מתואר, לא מסתכלים על ההיסטוריה ורוצים לנצח ולזכות, עשינו הכנה אופטימלית ונכונה. כיף גדול להיות קפטן של הפועל ירושלים, אני שמח על העונה שאני עובר ושהקבוצה עוברת. לשחק מול כאלה שהיו איתי בקבוצה לשעבר ועברנו הרבה חוויות, עם ג’ונדי שיחקתי ארבע שנים ביחד וגם עם ג’ייק כהן, כיף לראות אותם מהצד השני וכיף לשחק איתם.
“אנחנו מאוד תחרותיים, ניקח את האתגר למקום טוב. זה משחק שהכול יכול לקרות בו צריך לבוא הכי מפוקס. לא מתעסק במחשבה להניף גביע כקפטן ואם זה יקרה נראה איך אני אגיב, אני לא עסוק בזה יותר מדי, עסוק בלנצח את המשחק ונתקדם”.