כמו בשאר המפעלים של אופ”א, גם הקונפרנס ליג כבר בשלבי ההכרעה. הערב (חמישי) כבר התקיימו שני המשחקים הראשונים של גומלין רבע הגמר, כאשר שתי קבוצות חגגו העפלה למעמד ארבע האחרונות, ואף ייפגשו שם – פיורנטינה, שניצחה 3:4 בסיכום את צליה אחרי 2:2 היום, אליה הצטרפה בטיס, שסיימה ב-1:3 בסיכום אחרי 1:1 היום עם יגלוניה ביאליסטוק. בנוסף, צ’לסי אומנם הפסידה 2:1 ללגיה ורשה, אך ניצחה 2:4 בסיכום ועלתה גם היא לשלב הבא
צ’לסי – לגיה ורשה 2:1 (2:4)
אחרי שניצחו 0:3 במשחק הקודם, הבלוז לא השלימו דאבל אומנם והפסידו, אך עלו לשלב הבא בסיכום שני המשחקים וזה לא הספיק לפולנים. האורחים עלו ראשונים ליתרון משער בפנדל של שחקן שמוכר לישראלים, תומאש פקהארט, ששיחק בהפועל באר שבע בעבר, מארק קוקורייה השווה בדקה ה-33, כשקאפואדי החזיר את היתרון לפולנים וקבע את תוצאת המשחק, 1:2 ללגיה ורשה, אך צ’לסי היא זאת שתשחק בחצי הגמר.
ראפיד וינה – דיודגרדן 4:1 (4:2)
דרמה אדירה במשחק האחרון של שלב רבע גמר הקונפרנס. אחרי שהאוסטרים ניצחו 0:1 במשחק הראשון ובאו עם יתרון משמעותי לגומלין בבית, הם ספגו מכה קשה כבר אחרי שבע דקות כשממאדו סנגארה הורחק. האורחת הענישה ועלתה ליתרון בדקה ה-42 מפנדל של מרכוס דנילסון, אך המארחת השוותה בתוספת הזמן של המחצית הראשונה מעצמי של ג’ייקוב אונה לארסון ובמצב הזה – ראפיד וינה בחצי הגמר.
המחצית השנייה נפתחה וזה לא הלך קל, אפילו קשה, אבל בדקה ה-77 קייטה קוסוגי הבקיע ועשה 1:2 והמשחק הלך להארכה אחרי שלא הייתה הכרעה. 30 הדקות הנוספות נפתחו וטוביאס גוליקסן כבש כבר אחרי שלוש דקות בלבד, כשהוא גם הכפיל בדקה ה-105, נתן 1:4 גדול לשוודים שעלו לשלב הבא.
פיורנטינה – צליה 2:2 (3:4)
היריבה הסלובנית עשתה חיים קשים לאיטלקים, גם במפגש המוקדם שהסתיים ב-1:2 דחוק לסגולים וגם בבית של המועדון מארץ המגף. למרות זאת, זה לא הספיק ופיורנטינה עמדה במשימה והתקרבה צעד נוסף אל התואר. רולאנדו מנדראגורה העלה את המארחת ליתרון בדקה ה-37, אליוסה מטקו השווה בחצי השני (54’) וגם מהפך של הסלובנים עם גול של קלמן נמאניץ’ בדקה ה-65, לא הועיל להם כאשר מויסה קין איזן שוב רק שתי דקות אחר כך.
יגלוניה ביאליסטוק – בטיס 1:1 (3:1)
האנדלוסים ידעו לשמור על ה-0:2 מהמשחק הראשון לאורך דקות ארוכות נגד היריבה הפולנית, וגם איבוד היתרון במשחק השני לא הבהיל כמובן את מנואל פלגריני וחניכיו – שיצאו עם ידם על העליונה בדרך להיות קרובים 180 דקות מהגמר הגדול. סדריק בקמבו כבש לזכות האורחת בדקה ה-78, דארקו צ'ורלינוב השיג שער ניחומים לקבוצה הביתית בדקה ה-81. כאמור, הבטיקוס יתמודדו מול פיורנטינה בחצי הגמר, כשהם יארחו בבניטו ויימרין את המשחק הראשון ובדיוק כמו בשלב הרבע, יאלצו להגיע לגומלין אצל המתחרה.
אנתוני וסדריק בקבמבו חוגגים (רויטרס)