הקלאסיקו אמש בין ברצלונה לריאל מדריד הפך לאחד המדוברים בשנים האחרונות, ולא רק בגלל הכדורגל הנהדר, אלא גם בגלל סערת השיפוט, במיוחד במחצית הראשונה שם שער שנראה חוקי לא ניתן לברצלונה. נשיא לה ליגה, חאבייר טבאס, הגיב ברשת החברתית שלו בצורה מביכה: “אין תגובה”.

הספרדי הוסיף צילומי מסך של כתבות שבהן דווח על טעויות של טכונולוגיית קו השער בליגות השונות, כאשר לה ליגה היא היחידה מבין חמש הליגות הבכירות באירופה שבה אין שימוש בטכנולוגיה.

“ה-VAR הגיע לכדורגל הספרדי לפני כמה שנים מתוך כוונה לשפר ולהפוך את הספורט להוגן ככל האפשר במדינה. נראה שבמונחים כלליים היישום של הטכנולוגיה הזו חיובי. עם זאת, יש כמות אין סופית של תרחישים שיכולים להתקיים במשחק כדורגל. ה-VAR מסוגל לפתור את הרוב המכריע של הפעולות הבורחות מעיני צוותי השופטים, אבל עדיין יש כמה דברים שהוא לא יכול לפתור”, נכתב בספרד.

“מאז יישומו, אחת מהסיטואציות שעוררו את הוויכוח הרב ביותר הוא זה של שערי רפאים. בליגה בין ריאל מדריד לברצלונה, הבלאוגרנה דרשו שער של לאמין ימאל בדקה ה-29, אבל סוטו גראדו, לאחר שקיבל את המידע מה-VAR, פסק שהכדור לא לגמרי נכנס לשער של לונין. התוצאה באותם רגעים הייתה 1:1 וזה יכול היה להיות 1:2 לקבוצה של צ'אבי”.

צפו: האם הכדור של לאמין ימאל עבר את הקו?

“מאמן ברצלונה מחה על החלטת השופט. מדוע אין טכנולוגיית מטרה בספרד? בניגוד למה שקורה במדינות אחרות באירופה כמו אנגליה או גרמניה, בספרד אין טכנולוגיית קו שער, כלי בלתי תלוי ב-VAR שמודיע לשופטים כשהכדור חוצה את קו השער. למרות טענות בתקופה האחרונה של כמה גורמים ומועדונים בכדורגל שלנו, בליגה החליטו לא לאמץ את הטכנולוגיה הזו והמשחקים הללו מחיים את הדיון על כמה שזה הכרחי”.

נשיא לה ליגה, חאבייר טבאס, אמר בתחילת העונה: "טכנולוגיית קו השער היא לא בעיה כלכלית, היא סוגיית שימוש. בעונה יש ארבעה או חמישה משחקים מהסוג הזה". טבאס סבור שה-VAR מסוגל לפתור את הבעיה הזו, והמשיך: "מתאו לאוס אמר את זה, ב-99% מהפעמים אתה רואה אם ​​זה גול או לא גול. איפה שיש שגיאות – זה עם טכנולוגיית קו השער. בפרמייר ליג זה קרה. טכנולוגיית הקו אינה מושלמת, אנחנו מעדיפים את המצב הקיים ולא מתכננים לאמץ אותה”.

חאבייר טבאס (רויטרס)חאבייר טבאס (רויטרס)

במהלך העונה, רפא בניטס, אז מאמן סלטה ויגו, זעם במשחק מול מיורקה, בו נפסל “שער רפאים” של ג'ונתן במבה במחזור החמישי. "כשאמרתי לשופט הרביעי 'האם תהיה טכנולוגיית קו שער?' וכשהסתכלתי על השעון, הוא אמר לי שאין פה כאלה, ולא יכולתי לחשוב שלליגה הספרדית אין את הטכנולוגיה", הצהיר. "זה נראה לי מדהים איך בליגה הספרדית אין את זה, כל ליגה רצינית, עם רמה מסוימת, צריכה שיהיה לה את זה", אמר המאמן במסיבת עיתונאים.

נשיא לה ליגה צודק כשהוא אומר שהיו כשלים בטכנולוגיית קו השער, אם כי זה קורה רק במקרים נדירים מאוד. באנגליה פרצה מחלוקת גדולה עם טכנולוגיית קו השער במשחק בין אסטון וילה לשפילד יונייטד, בזמן המגיפה. ניילנד, שוער סביליה הנוכחי שבאותו זמן היה חבר באנגליה, נכנס לשער עם הכדור. טכנולוגיית קו השער לא הודיעה זאת לשופט והעניין לא נבדק על ידי ה-VAR.

בצפייה בתמונות לאחר המשחק, התברר שהכדור נכנס פנימה. חברת Hawkeye, שאחראית על טכנולוגיה זו, נאלצה להכיר בכך שהכדור חצה את הקו והתנצלה, תוך ציון העובדה שזו הייתה הפעם הראשונה שנעשתה שגיאה ביותר מ-9,000 משחקים עם המערכת הזו.

חבייאר טבאס (רויטרס)חבייאר טבאס (רויטרס)

כמה עולה ליישם את טכנולוגיית קו השער בכדורגל הספרדי? למרות הצהרותיו של טבאס, ישנן השערות רבות שהעלות של טכנולוגיה זו משפיעה גם על אי הטמעתה בלה ליגה. השימוש בה משמעותו השקעה של כארבעה מיליון אירו לעונה, סכום לא קטן, אבל כזה שיכול להיות מכריע עבור עתידן של קבוצות רבות בעונה, מכיוון שלעולם אין לדעת מתי הבדל של שלוש נקודות עשוי להיות משמעותי בתום העונה.

לה ליגה היא לא המפעל היחיד שבו אין את הטכנולוגיה. גם בגביע המלך, טורניר המנוהל על ידי התאחדות הכדורגל הספרדית, היא לא קיימת. בעבר, לואיס רוביאלס, נשיא ההתאחדות לשעבר, כבר התבטא בעניין הזה, והעביר את הכדור למגרש של המועדונים הספרדים: "זה שירות שהמועדונים משלמים עליו. כשהם משלמים על זה, המועדונים הם שמחליטים אילו שירותים הם רוצים שיינתנו להם". גם נשיא הוועדה הטכנית של השופטים, מדינה קנטלחו, הביע את הסכמתו לשימוש בטכנולוגיה הזו אם הקבוצות, שהן הצדדים המושפעים העיקריים, יחשבו שצריך. עם זאת, עד היום לא חלה התקדמות במצב.

צפו: האם הכדור של לאמין ימאל עבר את הקו?
הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה