פיפ”א הודיעה לאחרונה על כלי טכנולוגי חדש, שיהפוך את משחק הכדורגל שאנחנו מכירים להוגן יותר, אך בעיקר למהיר ומתקדם הרבה יותר. רשמית: “טכנולוגיית הנבדל החצי אוטומטית” תהיה בשימוש מלא בגביע העולם בקטאר 2022.

המערכת מספקת התראת נבדל אוטומטית ומשדרת אותה לצוות שופטי הווידאו, באמצעות אנימציה תלת מימדית שמשפרת את הזיהוי של המהלך. נשיא פיפ"א, ג'יאני אינפנטינו, הכריז כי פיפ"א תשאף לרתום את מלוא הפוטנציאל של הטכנולוגיה בכדורגל ולשפר עוד יותר את ה-VAR, כשבעונת 2022/23 כבר נראה שינויים טכנולוגיים משמעותיים.

איך זה יעבוד?

הטכנולוגיה החדשה עושה שימוש ב-12 מצלמות מעקב ייעודיות המותקנות מתחת לגג האצטדיון כדי לעקוב אחר הכדור ועד 29 נקודות נתונים של כל שחקן בודד, 50 פעמים בשנייה, בחישוב המיקום המדויק שלהם על המגרש. נקודות הנתונים שנאספו כוללות את כל הגפיים הרלוונטיות של השחקן לטובת הבנת המהלך שהתרחש עד סופו. הכדור של אדידס לגביע העולם, אל ריהלה, מותאם מראש לטכנולוגיה הזו.

הדמייה של הטכנולוגיה (האתר הרשמי של פיפ"א)הדמייה של הטכנולוגיה (האתר הרשמי של פיפ"א)

מרכיב חיוני שהופך את הכדור למושלם עבור הטכנולוגיה, הוא חיישן יחידת מדידה אינרציאלי שיוצב בתוך הכדור. חיישן זה, הממוקם במרכזו של האל ריהלה, שולח את נתוני תנועת הכדור לחדר תפעול הווידאו 500 פעמים בשנייה ומאפשר זיהוי מדויק מאוד של נקודת היציאה של הכדור מהשחקן המוסר. על ידי שילוב של נתוני המעקב אחר הגפיים והכדורים ויישום בינה מלאכותית, הטכנולוגיה החדשה מספקת התראה אוטומטית לנבדל לשופטי הווידאו.

לאחר שההחלטה אושרה על ידי שופטי הווידאו והשופט על המגרש, אותן נקודות מיקום ששימשו לקבלת ההחלטה, נוצרות להנפשה תלת מימדית המפרטת באופן מושלם את מיקומם של איברי השחקנים במגרש. אנימציה תלת ממדית זו, שתמיד תציג את נקודות המבט הטובות ביותר עבור מצב נבדל, תוצג לאחר מכן על מסכי הענק באצטדיון ותהיה זמינה גם לשותפי השידור של פיפ"א כדי ליידע את כל הצופים בצורה הברורה ביותר.

ג'אני אינפנטינו (רויטרס)ג'אני אינפנטינו (רויטרס)

נשיא פיפ"א, ג'יאני אינפנטינו, בירך על השימוש העתידי בטכנולוגיה: "במונדיאל 2018, פיפ"א עשתה את הצעד האמיץ והחלה להשתמש בטכנולוגיית VAR על הבמה הגדולה בעולם. זה הוכיח את עצמו כהצלחה שאין עליה עוררין. טכנולוגיית נבדל אוטומטי למחצה היא התפתחות של מערכות ה-VAR שהוטמעו ברחבי העולם.

“טכנולוגיה זו היא השיא של שלוש שנות מחקר ובדיקות ייעודיות כדי לספק את הטוב ביותר עבור הקבוצות, השחקנים והאוהדים שיגיעו לקטאר בסוף השנה. פיפ"א גאה בעבודה הזו”, המשיך אינפנטינו.

בקטאר מתכוננים למונדיאל (רויטרס)בקטאר מתכוננים למונדיאל (רויטרס)

פיירלואיג'י קולינה, יו"ר ועדת השופטים של פיפ"א: "ל-VAR כבר הייתה השפעה חיובית מאוד על הכדורגל ואנחנו יכולים לראות שמספר הטעויות הגדולות כבר הצטמצם באופן דרמטי. אנו מצפים שטכנולוגיית האופסייד החדשה תוכל לקחת אותנו עוד צעד אחד קדימה”.

“אנו מודעים לכך שלפעמים התהליך לבדיקת נבדל אפשרי נמשך זמן רב מדי, במיוחד כאשר זה צמוד מאוד. כאן נכנסת לתמונה הטכנולוגיה ומציעה החלטות מהירות ומדויקות יותר, אני בטוח שזה יהיה הצלחה גדולה במונדיאל", סיכם קולינה.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה