מנצ'סטר סיטי סיפקה הערב (שלישי) דרמה ענקית באצטדיון אתיחאד, כאשר גברה 1:2 על אסטון וילה במסגרת המחזור ה-34 של הפרמייר ליג – ניצחון שהגיע ממש בשניות האחרונות, משער של מתיאוס נונייס בדקה ה-94. התוצאה הזו לא רק שמנעה מעידה נוספת של סיטי, אלא גם החזירה אותה למקום הרביעי בטבלה, עם 61 נקודות – שתיים יותר מניוקאסל (59), ושלוש יותר מאסטון וילה (58). צ'לסי עם 57 נקודות ומשחק חסר עדיין בתמונה, אך סיטי חיזקה את מעמדה בצמרת.
המשחק נפתח בסערה עם שער מהיר של ברנרדו סילבה כבר בדקה השביעית. אסטון וילה השוותה מהנקודה הלבנה כעבור 11 דקות בלבד, כשמרקוס רשפורד דייק בפנדל בדקה ה-18. משם והלאה, שתי הקבוצות ניהלו קרב שקול – כשסיטי שלטה יותר בכדור וייצרה מספר מצבים, אך דווקא וילה נראתה מסוכנת יותר במתפרצות והציגה xG (שערים צפויים) גבוה יותר.
מרקוס רשפורד (רויטרס)למרות התקפות בלתי פוסקות של המארחת, נראה היה שהמשחק ייגמר בחלוקת נקודות – עד לרגע הדרמטי בתוספת הזמן, אז מצא מתיאוס נונייס את הרשת עם שער ניצחון דרמטי, שהקפיץ את היציע והעניק לגווארדיולה שלוש נקודות קריטיות במאבק על המקום בליגת האלופות.
זהו ניצחון שלישי בארבעת המשחקים האחרונים של סיטי, שמסמנת התאוששות מסוימת בעונה לא יציבה – עם 18 ניצחונות בלבד מתוך 34 משחקים בליגה. מנגד, אסטון וילה נעצרה לאחר רצף נאה של תוצאות, אך יכולה להתעודד מהיכולת ומהאיום שהציבה מול אחת הקבוצות החזקות בליגה.
פפ גווארדיולה (רויטרס)המאבק על המקומות האירופיים ממשיך להיות צפוף ומותח, אבל סיטי – לפחות לעת עתה – חזרה לעמדה שממנה היא שולטת בגורלה.
ברנרדו סילבה (רויטרס)
נונייס מאושר (רויטרס)