קבוצות הכדורסל מחכות להכרעת רשות המסים לגבי תשלום מס עבור שנים עברו בעניין השחקנים הזרים. "להחלטת הרשות יכולה להיות השפעה על עתיד הכדורסל הישראלי", הזהירו בכירים בכדורסל הישראלי.

כזכור, בזמנו בית המשפט העליון דחה את ערעורה של הפועל תל אביב בנושא, וקבע כי גם שחקנים המרווחים מתחת ל-400 דולר ביום יצטרכו לשלם על כך מס, ולא תהיה לקבוצה הטבה על כך.

הקבוצות התנהלו עד לאחרונה לאור אמנת המס בין ישראל לארצות הברית שאותם ספורטאים יכולים לשלם מס בשיעור נמוך כשכירים תחת מעסיק ישראלי, אך ברשות המסים שללו זאת, ודרשו לקבל תשלום מס מהשקל הראשון ומבחינת אמנת המס לא קיימת. קבוצות שלמו מס מופחת על מי שהרוויח עד כ-12,000 אלף דולר לחודש.

ממשיכה ברצף: מכבי ת"א מנצחת את נס ציונה

מדובר בכ-6-8 קבוצות שעלולות כעת להידרש לשלם עבור שנים אחרונה, כשבמצטבר זה יכול להגיע לתשלום נוסף של מיליוני שקלים לכל קבוצה, יחד עשרות מיליוני שקלים.

במהלך חודש מרץ התקיימה פגישה של יו"ר מנהלת הכדורסל ארי שטינברג ומנכ"ל איגוד הכדורסל יעקב בן שושן עם מנהל רשות המסים, עו"ד שי אהרונוביץ. כל נושא מיסוי השחקנים הזרים על היבטיו השונים הוצג בפניו, וסוכם כי הסוגיה תיבחן על ידו על מנת לראות אם ניתן ליישם הקלות בעניין.

יו"ר המנהלת, ארי שטינברג (איציק בלניצקי)יו"ר המנהלת, ארי שטינברג (איציק בלניצקי)

בקרב הקבוצות מזהירים: “אם נצטרך לשלם מיליוני שקלים, הכדורסל הישראלי יכול להסגר. לא נכון לעמוד בכך”. עוד בכיר בכדורסל אמר ל-ONE: "זו יכולה להיות מכת מוות שהקבוצה בישראל לא יוכל להתרומם ממנה. מקווים שאכן רשות המסים תבין את הסיטואציה ותבוא לעזרת הקבוצות".

הפועל ת"א, יש לציין, הגיעה להסדר פריסה על החובות שלה לרשות. עד כמה שידוע, מכבי ת"א והפועל ירושלים לא בכל המצוקה הזו בגלל שהן מעסיקות שחקנים בסכומים גבוהים יותר.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה