רגע לפני משחק העונה בליגת העל לנשים בכדורעף שאמור להתקיים הערב (רביעי) ב-19:00, מכבי אשדוד פנתה לבית הדין העליון לספורט וביקשה להוציא צו מניעה לקיום המשחק מול מכבי חיפה בגלל טענות לרישום שחקניות שלא במסגרת הנהלים. בית הדין דחה את העתירה - והמשחק יתקיים בכל זאת.
שתי מוליכות ליגת העל בכדורעף נשים ייפגשו הערב למשחק עונה. מכבי חיפה שניצבת במקום השני תארח את האשדודיות שמוליכות את הליגה, כאשר שתי הקבוצות עם 17 ניצחונות לכל אחת מהן. אלא שרגע לפני המשחק, הקבוצה מהמקום הראשון בטבלה פנתה לבית הדין ודרשה למנוע את קיום המשחק בגלל רישום לא תקין לכאורה של שחקניות זרות.
מכבי אשדוד הגישה עתירה לבית הדין העליון לספורט באמצעות עו"ד דליה בושינסקי נגד איגוד הכדורעף, מועדון הכדורעף מכבי חיפה ויתר קבוצות ליגת הנשים בכדורעף, בבקשה להורות על ביטול החלטת האיגוד לאשר למכבי חיפה לרשות בשורותיה שתי שחקניות זרות, ונסה אגורטבי ובריאנה הולמן, בנוסף לשתי שחקניות זרות שכבר רשומות בקבוצה. כמו כן, הוגשה בקשה לדחות כל משחק של מכבי חיפה מול קבוצות אחרות בליגה, ובפרט בין חיפה לאשדוד, עד למתן ההחלטה.
לטענת אשדוד, בדיון של איגוד הכדורעף כיצד יש לפעול במהלך המלחמה, רשום בכל הקשור לרישום והחלטת שחקנים ושחקניות זרים בליגת העל כי המועד האחרון לרישום זרים יהיה עד 15 בפברואר והמועד האחרון להחלפתם יהיה עד 29 בפברואר, כאשר "רשומה בפרוטוקול כוכבית ולידה ההערה: שחקנים זרים אשר שוחררו לפני תחילת משחקי הליגה לא יוכלו להיחשב כשחקן מוחלף".
אשדוד טענה בעתירה כי "האיגוד אישר למכבי חיפה לצרף לשורותיה שתי שחקניות זרות לאחר ה-15 בפברואר. ונסה אגורטבי נרשמה על ידי האיגוד בשורות מכבי חיפה ביום 18 בפברואר והשחקנית בריאנה הולמן נרשמה ביום 29 בפברואר. שתיהן נרשמו בנוסף לשתי שחקניות זרות שהיו רשומות בשורות מכבי חיפה ביום 15 בפברואר, סלדיאנה אריק ומריאנה דנטס".
האשדודיות דרשו מבית הדין להורות לאיגוד לבטל את רישומן משום שהוא בוצע אחרי ה-15 בפברואר, כאשר לטענתה "רישומן אינו תחת ההגדרה של החלפת שחקנים זרים", כך שהקבוצה מהצפון לא הייתה צריכה לקבל אישור להחתים אותן אחרי ה-15 בפברואר. בנוסף, טענה הקבוצה שהגישה את העתירה כי "במועד זה כבר היו רשומות שתי זרות במכבי חיפה, ולכן לא ניתן לרשום שתי שחקניות נוספות לאחר התאריך הזה".
מנגד, עו"ד איל יפה שייצג את איגוד הכדורעף ועו"ד אבי עיני שייצג את מכבי חיפה טענו כי "הרישום של השחקניות בתאריכים 18.2.2024 ו-29.2.2024 נעשה במסגרת החלפה של שתי שחקניות זרות אחרות שהיו רשומות בקבוצה ושוחררו ממנה - האחת שוחררה ביום 21.12.2023 והשנייה ביום 1.1.2024, כך שהרישום נעשה כדין בהתאם להוראת החלפת שחקנים זרים".
האיגוד טען כי "שתי השחקניות שהוחלפו היו במכבי חיפה, שיחקו בשורותיה במשחקי טרום העונה, כלומר לפני המלחמה, שולמה עבורן אגרת העברה, הן עברו בדיקות רפואיות, היה להן הסכם והן אף הצטלמו במדי הקבוצה, אך אשדוד הסתמכה בעתירה על ההערה בפרוטוקול בה רשום כי ‘שחקן זר אשר שוחרר בטרם החלו משחקי הליגה לא יוכל להיחשב כשחקן מחליף’, אלא שהאיגוד הבהיר כי ההוראה הזו לא הופצה לקבוצות - ובית הדין קבע כי בגלל שלא הופץ המידע, ההוראה לא מחייבת את הקבוצות”.
הדיינים אסתר וינדר ועמנואל סלע כתבו בהחלטתם: "אנו מקבלים את פרשנות האיגוד, במיוחד בנסיבות המלחמה ועזיבת או שחרור שחקנים זרים. אם שחקן זר שהיה רשום בקבוצה, בעונת המשחקים הרלוונטית שבה מתבצעת החלפת שחקנים, ובמהלכה שוחרר ממנה, והשחרור בוצע לפני התאריך 15 בפברואר, רשאית הקבוצה לפעול לגביו בנוהל 'החלפת שחקנים זרים'. במקרה של החלפת שחקנים זרים, המועד לביצוע הרישום מוארך. לפיכך, העתירה נדחית".