המשלחת הישראלית למשחקים האולימפיים בטוקיו 2020 צפויה להיות הגדולה והמגוונת ביותר אי פעם. בעקבות השגת הקריטריון של נבחרת ההתעמלות האמנותית ונבחרת הבייסבול, לפי הערכות היחידה לספורט הישגי, צפויים להיות בקיץ הקרוב ביפן כ-80 ספורטאים ישראלים.

לינוי אשרם: אני עם הפנים לטוקיו 2020

כמות הספורטאים עשויה להיות כפולה מזו שהייתה באולימפיאדת ריו 2016, שם התחרו מטעם ישראל 47 ספורטאים אולימפיים, במה שהייתה למשלחת הגדולה ביותר בהיסטוריה. למעשה, עם סיום אליפות העולם בהתעמלות אמנותית, בתוך ימים ספורים הצטרפו למשלחת לא פחות מ-31 ספורטאים וספורטאיות: חמש מתעמלות הגיעו רק מנבחרת ההתעמלות האמנותית בנוסף ללינוי אשרם וניקול זליקמן, כמו גם לא פחות מ-24 שחקני בייסבול, שרובם יהודים בעלי אזרחות שמשחקים בליגה השנייה בארצות הברית, כך שחלק מהספורטאים אפילו לא גרים בארץ ועדיין צריך לדאוג להם כמובן.

נבחרת ישראל בבייסבול (מרגו שוגרמן)נבחרת ישראל בבייסבול (מרגו שוגרמן)

יחד עם זאת, בקרוב יצטרפו לפי ההערכות עוד כעשרה ג’ודאים ושמונה אתלטים, שעדיין לא סיימו את המירוץ אחר הקריטריון האולימפי. בעקבות המצב, בוועד האולימפי יצטרכו לבצע היערכות מיוחדת לקראת היציאה לטוקיו בחודש יולי 2020.

מעבר לכמות הספורטאים הגדולה ביותר איתה יצטרכו להתמודד בוועד האולימפי, מדובר באחת מהנבחרות המגוונות ביותר בהיסטוריה, שתכלול לראשונה גם גולשת גלים ורוכבי סוסים. בנוסף לכלי השייט של דגם ה-470, הגלשנים והציוד הרגיל, בארץ יצטרכו לדאוג לשינוע של ארבעה הסוסים לטוקיו וזו תהיה משימה קשה בפני עצמה.

אלעד יניב והסוס (לילי פוראדו/ באדיבות ההתאחדות לספורט הרכיבה בישראל)אלעד יניב והסוס (לילי פוראדו/ באדיבות ההתאחדות לספורט הרכיבה בישראל)

באשר למשלחת רוכבי הסוסים, בוועד האולימפי יצטרכו להתמודד גם עם דרישות שטרם הכירו קודם לכן, כי חוץ מארבעת הרוכבים וארבעת הסוסים יטוס איתם לטוקיו צוות שלם של מאמנים וארבעה אנשי תחזוקה שיטפלו בכל סוס באופן אישי. בנוסף, בוועד האולימפי ישלחו וטרינר ישראלי, בהתאם לדרישות הוועדה המארגנת שמחייבת וטרינר בראש כל משלחת של רוכבי סוסים.

גורמים בכירים בוועד האולימפי סיפרו: “נצטרך היערכות שונה לחלוטין עם מנהלים נוספים בשטח, כמו גם סיוע תקציבים נוסף מהמדינה לנוכח ההוצאות הכבדות שצפויות לנו בעקבות הגידול בכמות הספורטאים והענפים”.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה