פפ גווארדיולה יכול היה לעזוב את מנצ’סטר סיטי בסיום העונה ולעזוב בתור אגדה, אבל הוא החליט לחתום על חוזה חדש לשנתיים נוספות בנובמבר 2024. זה קרה דווקא בעונה הכי קשה שלו בקריירת האימון, אבל מבחינתו לא הייתה אופציה אחרת.

“לא הייתי סולח לעצמי אם הייתי אומר עכשיו שאני עומד לעזוב", אמר גווארדיולה לפני שסיטי תתארח הערב (ראשון, 18:30) אצל איפסוויץ’ בפרמייר ליג, “לפחות אני לא אתחרט לשנייה שלא ניסיתי להישאר. אני עובד (כדי שסיטי תחזור לעצמה), אבל לפחות כך אני לא אתחרט.

“רוב השחקנים רוצים לעשות את זה – הם רוצים לנסות בגלל שאני יודע כמה הם סובלים. אבל סבל ההוא גם חלק מהחיים, זה אף פעם לא מושלם, אלה החיים. אתה לא יכול לזכות בכל התארים, זה בלתי אפשרי, אפילו עבורי. הייתי פה ב-500 משחקים, 485 או 490 היו הגשמת חלום, גן עדן.

"490 משחקים היו גן עדן". פפ עם גביע האלופות (רויטרס)"490 משחקים היו גן עדן". פפ עם גביע האלופות (רויטרס)

“אולי הייתה לנו עונה אחת רעה, אולי שתיים, זה מה שקורה בחיים. אנחנו מעריכים יתר על המידה את ההצלחה בחיים יותר מדי, אנחנו מנסים לחזור עם המועדון ונעשה את המיטב".

מאמן סיטי גם אמר: “לפעמים אנחנו לא מעריכים או מזלזלים בכך שאנחנו סובלים, אלה החיים. אנשים תמיד חושבים שצריך להיות שמחים כל הזמן ושצריך להראות את זה ברשתות החברתיות. זו טעות, החיים הם עליות וירידות, וכשזה קורה זה אתגר גדול".

פפ דיבר גם על הארכת החוזה של ארלינג הולאנד, שחתם בסיטי עד 2024 – חוזה של 9.5 שנים. “כשפראן (סוריאנו, המנכ"ל) סיפר לי, אמרתי: ‘סליחה, אתה יכול לחזור על זה?’”, אמר המאמן, “לא יכולתי להאמין בגלל שזה לא קרה מעולם.

"שני הצדדים רצו בהארכת החוזה, אלה חדשות נהדרות למועדון ואני מקווה שהוא שמח. זה שיש לך כישרון אדיר ושחקן ייחודי כזה לעשור הבא זה חשוב מאוד. הוא לא היה חותם על החוזה אם הוא לא היה יכול לדמיין את העתיד שלו במועדון".

הולאנד במסר לשחקני ההגנה בפרמייר ליג
הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה