בצל הפרשה הלא מחמיאה המהדהדת סביב ליגה א' צפון, המחזור ה-21 יצא היום (שלישי) לדרך במסגרת מחזור אמצע שבוע במחוז הצפוני. המשחק שפתח את המחזור הפגיש בין בועיינה וצעירי כפר כנא, שמספר שמות מהמועדונים הללו עלו בין 40 החשודים במעשים בלתי ספורטיביים, אי דיווח על מעשה בלתי ספורטיבי ועבירה על תקנוני ההתאחדות לכדורגל (בקרה תקציבית).

המשחק המרכזי הפגיש בין הפועל מגדל העמק למ.ס טירה, שהיו"ר שלה, עבד תיתי, אמר בתוכנית הספורט של ישראל ב-102FM כי פנו אליו למכור משחקים ואמר הוא שהוא לא מוכן. המשחק, שהתקיים על טהרת המקום השני בטבלה, הסתיים בניצחון 0:3 מוחץ מצידה של מגדל העמק, שלא מוותרת על הפסגה בשום פנים ואופן.

במשחקים נוספים שהתקיימו: הפועל בני מוסמוס גברה בחוץ על הפועל עירוני עראבה בתוצאה 0:1 משער בודד של שאדי מסארווה והפועל באקה אל גרבייה ועירוני נשר נפרדו ב-1:1. מעבר לכך, הפועל בית שאן והפועל כפר כנא, מהמקום האחרון בטבלה, היו חופשיות במסגרת מחזור זה.

שחקני מ.ס טירה (חגשחקני מ.ס טירה (חג'אג' רחאל)
שחקני הפועל מגדל העמק (חגשחקני הפועל מגדל העמק (חג'אג' רחאל)
עבד תיתי (חגעבד תיתי (חג'אג' רחאל)

הפועל מגדל העמק – מ.ס. טירה 0:3

חשיפת פרשת ליגה א' סחררה את ראשה של טירה, כשאחמד סבע ועבד תיתי עלו בין השמות החשודים במעורבות בה. טירה, שהגיעה להתמודדות הזו לאחר ניצחון על המוליכה, קריית ים, חיפשה להמשיך במומנטום החיובי, אלא שלחבורה של רומן זולו היו תוכניות אחרות. טירה הייתה חסרה את שלום אדרי וזה ניכר על כר הדשא. האיש למשחקים חשובים נעדר מכורח הנסיבות, לנוכח אדום מסוף השבוע.

את שערי הניצחון להפועל מגדל העמק הבקיעו מוהנד שלבי, שחף ספיר ועידו בנבניסטי, החלוץ הצעיר, שבעונה החולפת היה לשחקן מכבי עירוני אשדוד. לא ברור כיצד ההפסד הזה ישפיע על המשך שיתוף הפעולה בין אחמד סבע למ.ס טירה, כשבאחרונה אף נשמע כי במועדון מעוניינים להחזיר אליהם את חיים סירוטקין.

מוחמד מחאמיד מול רפאל איבגי (חגמוחמד מחאמיד מול רפאל איבגי (חג'אג' רחאל)
מהונד שלבי בועט (חגמהונד שלבי בועט (חג'אג' רחאל)
מוהנד שלבי חוגג (חגמוהנד שלבי חוגג (חג'אג' רחאל)

בטירה אולי שמחו בשישי האחרון לאור הניצחון היקר מול מ.ס קריית ים, אבל נדמה כי קצב צבירת הנקודות של סבע באמת מעלה את השאלה האם הוא זה שראוי להמשיך עם המועדון עד תום העונה, כשהמטרה מבחינתה היא פלייאוף עליון ואף ניסיון נוסף להעפיל לליגה הלאומית דרך משחקי המבחן.

המחצית הראשונה דווקא הייתה מלאה בכדורגל מצד שתי הקבוצות. טירה הראתה את יכולותיה וכך גם מגדל העמק שלא ויתרה לרגע. זאת עד לפנדל שנשרק לזכותה של מגדל העמק, שעלתה ל-0:1 בדקה ה-25. מרגע השער הראשון שלה, הקבוצה של רומן זולו השתלטה עוד יותר על המגרש והשיגה את מבוקשה עם צמד שערים נוסף.

עם תום ההתמודדות, זולו מסר ל-ONE: “אני גאה מאוד בצוות ובשחקנים שלי שהגיעו למשחק הזה הכי מחויבים והכי מוכנים טקטית שיש נגד קבוצה מהטובות בליגה ועשו את המשחק קל עבורנו. ננוח, נתאושש ונתכונן כבר למשחק חשוב לא פחות ביום שישי נגד מכבי אחי נצרת בחוץ”.

אחמד סבע (חגאחמד סבע (חג'אג' רחאל)
רומן זולו (חגרומן זולו (חג'אג' רחאל)

כזכור, אתמול (שני) פורסמה ב-ONE הצהרת יו"ר ההתאחדות לכדורגל, שינו זוארץ ותובע ההתאחדות, עו"ד גלעד ברגמן, שם נאמר כי “ארגוני פשע מממנים מכירות משחקים בליגה א'”, כשעם תום מסיבת העיתונאים שכונסה, ההתאחדות לכדורגל פרסה שמות של 40 חשודים בהטיה.

ככל שהתקדם היום וההד התקשורתי שעשתה מסיבת העיתונאים גדל, גורמים בהתאחדות ציינו כי ליגות נוספות במוקד החקירות למכירות משחקים. בתוכנית הספורט של ישראל, ב-FM102, שוחחו והתייחסו לכך עו"ד גלעד ברגמן ועבד תיתי, יו"ר מ.ס. טירה.

תוצאות נוספות מהמחזור ה-21 בליגה א' צפון:

הפועל בועיינה – צעירי כפר כנא 0:0

הפועל עירוני עראבה – הפועל בני מוסמוס 1:0 (הבקיע למוסמוס: שאדי מסארווה)

הפועל באקה אל גרבייה – עירוני נשר 1:1 (הבקיע לבאקה: אבראהים גואברה; הבקיע לנשר: עזאת חלאיילה)

מ.ס. קריית ים - מכבי אחי נצרת 0:4 (הבקיעו לקריית ים: עמית מזרחי, מוחמד פוקרא, גיל חדד ושחר הרפז)

צעירי אום אל פאחם - מכבי נוג׳ידאת 0:3 (הבקיעו לאום אל פאחם: שי בוזורגי, מוחמד אבו שאקר ומוחמד שדידה)

הפועל בני זלפה - מכבי אתא ביאליק 0:1 (הבקיע לזלפה: שי אלגרבלי)

פפ: "יש לנו סיכוי של אחוז 1 לנצח במדריד"
הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה