בספרד ממשיכים לעסוק ביחסים בין ויניסיוס לקיליאן אמבפה, כשבתקשורת המקומית טוענים למשבר בין שניים מהכוכבים הגדולים ביותר של ריאל מדריד. ב’ספורט’ בספרד טוענים שיש ביניהם קרב אגו, שהם נלחמים זה בזה על שערים ו”אפילו לא מסתכלים אחד על השני”.

“הם עושים פרצופים מצחיקים, מעודדים זה את זה, מתנצלים – וכל זה רק אחרי שהמהלכים כבר הסתיימו. אבל כשהכדור ברגליים שלהם, ויניסיוס ואמבפה אפילו לא מסתכלים אחד על השני. כל אחד הולך בדרכו, אם כי הצרפתי עושה זאת רק כשהוא נכנס לרחבה תוך שילוב עם הקבוצה ומתרחק ממנה. ההפך הגמור מהברזילאי, שזקוק לכדור לעצמו ובכך מנתק את שאר השחקנים שסביבו, ואמבפה הוא הראשון שבהם”, ניתחו בספרד.

לא מועילים זה לזה

“אף אחד לא יודע מה קורה בחדר ההלבשה, אלא אם יש הדלפות או ספקולציות שלעולם אי אפשר לדעת אם מטרתן להזיק בכוונה. אבל על המגרש רואים בבירור – ויניסיוס ואמבפה לא מתחברים, או לא רוצים להתחבר. אולי זה סגנון המשחק שלהם, אבל ברור שהם לא מוכנים לחלוק אותו זה עם זה. הצרפתי הוא קילר והברזילאי מכדרר מעולה, אך אף אחד מהם לא נהנה מהתכונות של השני”, נטען בתקשורת הספרדית.

סלאלום ענק של ויניסיוס כובש את הפסגה

שניהם מסוגלים לייצר מצבים לעצמם פעמים רבות. ריאל מדריד ניצחה את ראיו בזכות שני מהלכים אישיים שלהם, גם אם קרלו אנצ'לוטי מנסה לטשטש את המציאות ולהציג זאת אחרת. "לא ראיתי אינדיבידואליות, כי השער הראשון היה בישול של ויניסיוס לאמבפה, והשני היה מהלך של ויני. הם ניסו לשתף פעולה כמו תמיד", אמר המאמן האיטלקי, אך דבריו לא הדהדו מחוץ לחדר ההלבשה או בתוכו, כי הם רחוקים מהמציאות.

מתחרים על הבקעת שערים

ויניסיוס ואמבפה לא מתחברים היטב על המגרש כי הם מתחילים את ההתקפות מאותו אזור – שניהם מחפשים את צד שמאל של הגנת היריבה כדי להיכנס לרחבה ולבעוט ברגל ימין, כפי שעשו בשני השערים מול ראיו, אם כי השער של ויניסיוס הובקע בבעיטה בשמאל. בנוסף לכך, כשהם לא מקבלים כדורים מבילינגהאם, רודריגו או הקשרים, הם עושים את שלהם בלי לחפש אחד את השני.

ויניסיוס ואמבפה (La Liga)ויניסיוס ואמבפה (La Liga)

“ומעבר לכל זה, ויניסיוס הוא השחקן הגרוע ביותר בקבוצה בכל הנוגע למסירות בשליש האחרון של המגרש. כשהוא מחפש למסור, זה רק כי הוא מרגיש מחנק, והוא כמעט אף פעם לא מתחבר עם אף אחד. הוא לוקח כל מהלך עד לקצה, מה שמנטרל את מי שמצטרף אליו”, ביקרו בספרד.

אמבפה שומר על המספרים שלו – 29 שערים ב-40 משחקים בהרכב הפותח. זה נתון טוב, אך נמוך מהציפיות, כיוון שיש לו משחקים שבהם הוא פשוט נעלם. ויניסיוס מנסה להתחרות בצרפתי אחרי שהיה הפיצ'יצ'י של ריאל מדריד בעונה שעברה. אחוזי הכיבוש שלו עומדים על 0.55 שערים למשחק לעומת 0.65 אצל מספר 9.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה