מקס גרצ'קין, שחקן הפועל ירושלים, שיתף היום (שלישי) ברשתות החברתיות כי אובחן עם סרטן העור, ממנו כבר הספיק להחלים. בפוסט שבו הביע גם הודיה וגם העלה את המודעות לחשיבות הבדיקות הרפואיות, הוא קרא להקפיד על בדיקות שגרתיות ושמירה על העור. גרצ’קין אף הבטיח לחזור בקרוב למגרשים.
“פוסט הודיה והעלאת המודעות. לפני מספר שבועות צצה לי נקודת חן שנראית רגילה לחלוטין על הגב. אשתי שמה לב אליה והתעקשה מספר פעמים שאלך לבדוק אותה. ברצוני לשמור על שלום הבית, הקשבתי לה, והלכתי”, כתב גרצ’קין.
“לאחר כמה ימים בדיוק ביום ההולדת, מקבל שיחה מבית החולים. התוצאות לא טובות. להגיע. סרטן העור. החדשות הטובות הן שנחשפנו לזה מוקדם, ולאחר ניתוח הנגע הוסר לחלוטין. ברוך השם עכשיו אני בטוב. חשוב לי לכתוב ולשתף את הסיפור שלי כדי להעביר אותו הלאה ולעלות מודעות”.
“אחת הסיבות העיקריות לנגע הזה הוא חשיפה לשמש. כולנו נחשפים ביום יום לשמש חזקה מאוד, בפרט הכדורגלנים שהאימונים שלהם בשעות הקרינה החזקה ביותר. תעשו הכל כדי לשמור על עצמכם מקרינה יתרה, ותעשו מדי פעם בדיקות שגרתיות אצל הרופא”.
“לפעמים נקודת חן קטנה יכולה לשנות חיים. בקרוב, ניפגש שוב במגרשים. כמה טוב בורא העולם”, סיכם.