לפני שנתיים אלכסנדר בובליק זכה בטורניר האלה שבגרמניה, בשנה שעברה היה זה יאניק סינר והערב (חמישי) הם נפגשו במסגרת רבע הגמר שם. התוצאה בסיום הייתה מפתיעה במיוחד, לפחות למי שלא ראה את המשחק, כשהקזחי הכישרוני ניצח 6:3, 3:6, 4:6 את המדורג ראשון בעולם.
האיטלקי הגיע כפייבוריט ברור, אבל נתקל בעוד משחק מצוין של בובליק השנה, שרק לא מזמן רשם את הישג השיא שלו בקריירה עם הגעה לרבע הגמר ברולאן גארוס. הקזחי (45 בעולם) הגיש היטב (15), וכמובן עם המשחק המגוון שלו ‘שיגע’ את האיטלקי קר הרוח.
יאניק סינר (IMAGO)בובליק מלא בכישרון זה ידוע, אבל האופי שלו פוגע בו כל הקריירה, אולם בתקופה האחרונה בהחלט ניתן לראות שינוי אצלו, כשאפילו היום הציל לא פחות 8 מ-9 נקודות השבירה אליהן הגיע האיטלקי. סינר, שעם כל הכבוד לבובליק, הוא הסיפור – פתח רע את עונת הדשא וזאת בהמשך להפסד הזכור ההוא בגמר בפאריס לקרלוס אלקראס.
קרלוס אלקראס (IMAGO)נמשיך באופן טבעי לספרדי בן ה-22, שגם היה רחוק מלהרשים הערב וניצח בתום מותחן של 3 שעות ו-26 דקות את בן ארצו חאומה מונאר, שלא נחשב לשחקן דשא טוב במיוחד. בסיום, הספרדי (2 בעולם), אלוף השנתיים האחרונות בווימבלדון, ניצח 4:6, 7:6(7), 5:7 ועלה לשלב רבע הגמר בטורניר לונדון באצטדיון על שם אנדי מארי האגדי.