בית"ר אום אל פאחם תיאלץ להתמודד עם תום העונה ללא נדים ג'בארין, בעל זכות חתימה, חבר הנהלה ואיש קשר נוסף במועדון, שאף משמש כמאמן קבוצת ילדים ב'. בית הדין המשמעתי של ההתאחדות לכדורגל החליט להשית עליו עונש כבד – כשהרחיקו עד תום עונת 2024/25 מהמגרשים לאור מה שהתרחש בדיון בעניינו וטרם כניסתו לדיון, בדבריו אל שופט המשחק.

בדיון, שנערך בפני הדיין עו"ד גיורא לנדאו, נכחו אניס אגבריה אחמד, בעל תפקיד בבית"ר אום אל פאחם, נדים ג'בארין, אף הוא בעל תפקיד בבית"ר אום אל פאחם ואמיר אבו סאפי, שופט המשחק מההתמודדות בין שמשון בני טייבה 2 לבית"ר אום אל פאחם, זאת במסגרת המחזור השני בליגת ילדים ב' (שנתון 2012) חוף 2 מיום 5.11.

מתוך פרוטוקול הדיון שנערך והגיע לידי ONE:

שופט המשחק, אמיר אבו סאפי: "אני מבקש לציין שאיך שנכנסתי היום למשרדי ההתאחדות מר נדים אמר עלי שאני נראה כמו עבריין שישב בכלא שנים וגם כמה קללות בערבית כולל בתחילת הדיון באולם ומר אניס אמר שהוא מוכן לשלם גם 100,000 שקלים וילך איתי עד הסוף. בכניסה שלי לדיון עמד מולי מר נדים עם מבט מאיים וגרם לי לפחד ולרעוד מפחד. זה החזיר אותי לאחור ממה שעברתי במגרש לפני שבוע. מעבר לנאמר בדוח אין לי מה להוסיף בכל הקשור לאירועים שהתרחשו במשחק".

הנאשם, נדים ג'בארין: "אני שנה ראשונה פתחתי את בית הספר בשם ביתר אום אל פאחם. הבאתי את הילדים האלה שאין להם מקום אחר. אנחנו בתיאום עם הרשות המקומית לוקחים ילדים עם צרכים מיוחדים וגם ילדים עם בעיות בבית אתנו, נותנים להם מדים של הקבוצה כדי לתת להם הרגשה טובה של שייכות. אנחנו אפילו מקבלים תמיכה כספית מהרווחה בעיריית אום אל פחם. אני לא מכיר את השופט. הכל היה רגיל והשופט בקש ממני את רשימת השחקנים ונתן לי את הטלפון שלו שאשלח לו".

"לא היו לי טענות כנגד השופט במשחק. כמה דקות אחרי תחילת המשחק התחילה מהומה בין ההורים של הילדים של טייבה. השופט עצר את המשחק והלך לשם. הילדים שלנו נבהלו קצת. אחר כך היה פנדל לטייבה והמשחק נמשך. במחצית השופט בדק שוב את השחקנים והתחיל את המחצית השניה. כמה דקות אחרי זה, השופט עצר את המשחק והלך לספסל של טייבה והמשיך את המשחק. קראתי לשופט כי ראיתי את המאמן של טייבה מכניס את שחקן מספר 53 ועוד שחקן מבחוץ כלומר, מהיציע".

"הילדים שלי אמרו לי את זה ואז גם אני ראיתי. השופט שרק שני פנדלים נגדנו תוך שתי דק'. הילדים שלי בכו ויצאו מהמגרש. שאלתי את הילדים שלי אם הם רוצים להמשיך לשחק אבל הם בכו ולא רצו להמשיך. הילדים בני 12 וזו עונה ראשונה שלהם, משחק שני בסך הכל בחיים שלהם. הילדים בכו ולא יכלו להמשיך לשחק. השופט הגיע אלי ואמר לי שאבא שלי בקבר. לקחתי את הילדים החוצה והשופט הגיע אלי ואמר לי שהוא מוריד את המדים שלו יראה לי מה זה שופט. גם עכשיו אין לי כלום נגד השופט ואני מחנך את הילדים שלנו".

הנאשם, אניס אגבריה אחמד: "לא הייתי במגרש. אחרי שחזרו מהמשחק התקשרתי לנדים ושמעתי מה קרה מאנשים מאום אל פחם. אנחנו שנה ראשונה עם קבוצות צעירות והמטרה שלנו לגדל ילדים ולחבר אותם לאוכלוסיה. חיכיתי לילדים שחזרו מטייבה. שאלתי את הילדים מה קרה והם ספרו לי. התקשרתי לשופט והזדהיתי בפניו ובקשתי לדעת מה קרה במגרש. יש לי דבר אחד לאמר – במגרש יש מצלמות ובקשתי מטייבה והם סרבו לתת לי. מהמשטרה אמרו שרק דרך מנהל האצטדיון ואמר שהם מחקו את הכל. אנחנו מצטערים על כל מה שקרה וזה לא יקרה שוב".

שופט המשחק, אמיר אבו סאפי: "לא ציינתי בדוח את הפסקת המשחק כי זה שני אנשים שרבו ביציע וראיתי שהם נכנסו לדשא ואז הפסקתי את המשחק והרחקתי את השחקנים מהאזור ובקשתי מאנשי טייבה להרחיק אותם וכך קרה. במחצית השנייה בגלל המריבה שהייתה בין המאמנים, נגשתי גם לספסל של טייבה ובדקתי את השחקנים שם. מי שלא רשום יצא החוצה. אני 13 שנה בשיפוט וזו פעם ראשונה שלי כאן, אני בעל תואר ראשון ועובד במשרד הרווחה בטיפול בין הילדים. בפנדל הראשון המאמן של אום אל פחם התפרץ עד לאמצע המגרש וצעק הביתה הביתה לכל השחקנים. היה משחק מאוד מורכב בגלל המשמעת של שני הספסלים".

החלטתו של הדיין עו"ד גיורא לנדאו: " רצף האירועים הפסולים אשר התרחשו במשחק זה הוא עצום ובכל היבט של המשחק אשר לא הגיע לסיומו החוקי עקב התנהלות הנאשמת בהובלת הנאשם ,2 מאמנה בפועל. בהינתן כי המדובר בקבוצת ילדים בני 12 אשר זו היא עונתם הראשונה במסגרת ליגה של ההתאחדות, כל שנותר לומר הוא להביע זעם ואכזבה כי זו החוויה של ילדים אלה, אשר בעצמם לא היו קשורים כלל לאירועים אשר מקורם היחיד הינו אלה אשר אמורים היו לסייע לילדים להיחשף בצורה חיובית למשחק הכדורגל והם עשו בדיוק את ההיפך! חבל מאוד!".

"לאחר קריאת הדוח המפורט של השופט ושמיעת דבריו בפני ולאחר שמיעת הנאשמים 3-2 אני קובע באופן חד משמעי כי אני מקבל את גרסת השופט על פני גרסת הנאשמים, הן בהיות הדוח ראיה מכרעת והן עקב התרשמותי מכנות ואמינות דבריו של השופט בפני. אציין רק כדוגמה אחת לחוסר האמינות של דברי הנאשם 2 – אשר טען בפני כי המשחק הופסק מאחר והילדים סרבו להמשיך במשחק עקב העוול שנגרם להם על ידי השופט. לטענתו, לא עלה בידיו לשכנע את שחקניו בני ה-12 לחדש את המשחק. טיעון מופרך זה הוא רק דוגמה אחת להעדר אמינות וקוהרנטיות בדבריו".

בנסיבות אלה, הרשיע הדיין עו"ד גיורא לנדאו את הנאשמים בעבירות וגזר עליהם כך: קנס כספי בסכום כולל של 1,500 שקלים לקבוצת בית"ר אום אל פאחם וכן עונש על תנאי של הפסקת פעילות בכל מקרה נוסף בו משחק לא יגיע לסיומו החוקי עקב התנהגות הקבוצה ו/או נציגה. בעניין נדים ג'בארין – לאור חומרת מעשיו לרבות במועד הדיון, לפני ובמהלך הדיון – סינן קללות לעבר השופט ואף איים על השופט מחוץ לאולם, נגזר עליו עונש הרחקה עד תום העונה הנוכחית. אניס אגבריה אחמד נקנס ב-1,000 שקלים "על פנייתו הטלפונית לשופט ודבריו המתלהמים אליו בטלפון".

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה