ההתאחדות לכדורגל התנגדה לבקשת בית המשפט המחוזי בתל אביב להקפיא את התיקון לתקנון שמחייב את שחקני הכדורגל לעבור פוליגרף עד לקיום דיון בעניין.
עורכי הדין עמית פינס ואביעד גורמן המייצגים את ההתאחדות לכדורגל כתבו בבקשתם בין השאר כי "לנוכח חובתה של ההתאחדות, כמאסדר (רגולטור) של ענף הכדורגל, להתמודד עם תופעת ‘מכירת משחקים’ והפגיעה בטוהר המשחק, אשר בגינם ניטל הטעם הספורטיבי בקיומה של תחרות הוגנת, אין ההתאחדות יכולה להסכים להקפאת התיקון עד להכרעה בהליך העיקרי. הקפאה כאמור תותיר את ההתאחדות ללא כלים אפקטיביים להתמודדות עם התופעה האמורה ולמעשה תותיר את הזירה פרוצה בהקשר זה”.
“עם זאת, בכוונת ההתאחדות לנסח מחדש את התיקון לתקנון המשמעת. נושא הבקשה, באופן שיצמצם היקפו וינקטו אמצעי זהירות ובקרה נוספים, בטרם ינקטו צעדים משמעתיים מכוחו. ההתאחדות תשלים את הניסוח החדש, אשר יהיה בו כדי להוות שינוי נסיבות מהותי, ושבכוונתה להביאו לאישור האורגנים המוסמכים בהתאחדות, בתוך כ-10 ימים, וברשות בית המשפט הנכבד תביאו לפניו עד ליום 3.3.24”.
מנגד, חטיבת הספורט בהסתדרות שהגישה את הבקשה באמצעות עו"ד יחיאל שמיר ציינה בין השאר כי “יש להצר על כך כי רק לאחר הגשת הבקשה לסעד זמני בהליך השכילה המשיבה להכיר בכך שאין כל מקום להוראות תקנונה כפי שאושרו על ידה ביום 20.12.23, המחייבות, הלכה למעשה, שחקני כדורגל לבצע בדיקת פוליגרף”.
“בהודעתה המשיבה מודה כי הסדר הפוליגרף כפי שנקבע על ידה אינו יכול לעמוד על תילו ויש לקבוע הסדר אחר תחתיו. בכך גילתה המשיבה דעתה כי דין הבקשה לסעד זמני כפי שהוגשה על ידי המבקשת המתייחסת להסדר הפוליגרף והקיים להתקבל. המבקשת מצפה שההתאחדות תזמין אותה להשמיע את עמדתה בנוגע להסדר הפוליגרף החדש הנזכר בהודעתה בטרם אישורו, ובכך לכל הפחות תמלא חובתה למתן זכויות טיעון".
בית המשפט ביקר את ההתאחדות לכדורגל שלא הסכימה להיענות לבקשתו להקפיא את התיקון עד לקיום הדיון: “יש להצטער על הודעת המשיבה כי אינה מסכימה להצעת בית המשפט. בנסיבות אלו אין מנוס מקיום דיון בבקשה. ניתן בזאת סעד זמני ארעי לפיו לא ניתן לעשות שימוש בהוראות התיקון לתקנון המשיבה שאושר על ידה ביום 20.12.23 וזאת עד להחלטה אחרת".