תכנית ״בועטים את הגזענות והאלימות מהמגרשים בספורט״ פנתה לשר התרבות והספורט, מיקי זוהר: "באחריותך להבטיח כי היחידה המשטרתית המיוחדת לטיפול באלימות, בגזענות ובפשיעה בספורט תפעל במהלך עונת 2024/25”.

הפניה מגיעה על רקע הפרסומים כי טרם נמצא מקור תקציבי להפעלת היחידה שאמונה למזער באופן משמעותי את האלימות והגזענות במשחקי הספורט בישראל.

במכתב של מיכל סלע, מנכ"לית ארגון גבעת חביבה ו-עולא נג׳מי יוסף, מנהלת המרכז היהודי-ערבי לשלום, לשר, הן דרשו פעולה מיידית שתבטיח כי פעילות היחידה המשטרתית לאלימות וגזענות בספורט לא תופסק ערב פתיחת עונת הכדורגל.

״על פי דו"ח מבקר המדינה, בשנים 2016-2020 משרד הספורט העביר כ-58 מיליון שקלים לצורך היחידה המשטרתית, אך הכסף לא הועבר לתפעול היחידה עצמה, ומאז ועד היום היחידה לא תוקצבה על מנת לפעול ולמנוע את האלימות, הגזענות והפשיעה בספורט הישראלי", צוין במכתב, "אנו מציפות את דאגתנו העמוקה מכך שטרם נמצא פתרון תקציבי להפעלתה של היחידה המשטרתית המיוחדת לטיפול באלימות, בגזענות ובפשיעה בספורט".

חלק מהמכתב שנשלח למיקי זוהר (צילום מסך)חלק מהמכתב שנשלח למיקי זוהר (צילום מסך)

"במהלך עונת המשחקים 2023/24 חווינו אירועי אלימות קשים בתוך ומחוץ האצטדיונים והאולמות בהם מתקיימים משחקי ליגות הכדורגל, הכדורסל, הכדוריד והכדורעף. אירועים אלו הובילו לפגיעה פיזית באוהדים, בשוטרים ובסדרנים שאמורים לשמור על הסדר הציבורי ביציע ומחוץ לאירועי הספורט, בחוויית הצפייה, וכן בספורט עצמו" מציינות סלע ונג׳מי יוסף במכתב ומצביעות על חשיבות פעילותה של היחידה המשטרתית”.

בהמשך נכתב: “חוסר התקצוב ליחידה זו מוביל לכך שכוחות השיטור במגרשים אינם ייעודים לתחום ואינם מאומנים לפעול במגרשי הספורט, במקרים רבים נוכחותם מלהיטה את הרוחות ואינה מסייעת בצמצום אירועי החיכוך ביציעים ומחוצה להם. מצב זה מייצר התייחסות קבועה למקרי שוליים על חשבון עבודה ארוכת טווח ליצירת אמון בין האוהדים לכוחות הביטחון וליצירת תחושת ביטחון לכלל האוהדים במגרש”.

עוד נטען: "המלחמה העמיקה את המתח הקיים בחברה הישראלית, בין קבוצות ואוכלוסיות שונות המתבטא בין היתר גם ביציעי הספורט המהווים תמונת מראה לחברה. מתח זה מנוצל על ידי קבוצות אוהדים מאורגנות, שבשל היעדר האכיפה הן פועלות בחופשיות ביציעים ומחוצה להם. חלקן פועלות על רקע שנאה וגזענות, חלקן פועלות כנגד הממסד, אחרות עושות זאת כחלק מסגירת חשבונות ופשיעה לאומנית. השורה התחתונה היא שמקרי האלימות והפשיעה סביב אירועי ספורט נסקו מאז חזרת הקהל למגרשים אחרי תחילת המלחמה”.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה