עדן בן בסט הגיש לבית הדין האזורי לעבודה בחיפה תביעה בסך של 998,972 ש”ח נגד הפועל חיפה.

בן בסט, שהגיש את התביעה באמצעות עורכי הדין שי אליאס וענבר בר, טוען על אי תשלום דמי חופשה, דמי הבראה, פיצוי עבור אי קיום שימוע, דמי הודעה מוקדמת, לרבות אי הפרשות לקרן הפנסיה, פיצויי פיטורין, גמול עבודה בשבת ושכר עבודה.

בתביעה נטען כי: "במהלך שתי תקופות העסקתו, הנתבעת נהגה בחוסר תום לב כלפי התובע, תוך כדי הפרות יסודיות של הסכם העסקתו והן הפרות חמורות של חקיקת מגן, כגון - חוק חופשה שנתית, הוראות צו ההרחבה לביטוח פנסיוני, חוק פיצויי פיטורים".

עו"ד שי אליאס (שחר גרוס)עו"ד שי אליאס (שחר גרוס)

כמו כן טוען בן בסט באמצעות עורכי דינו כי: "הנתבעת לא הפרישה לתובע כדין את הזכויות הסוציאליות, לרבות דמי חופשה, הבראה כדין וגמול עבודה בשבת".

עוד טוען אקס האדומים כנגד הקבוצה מהכרמל: "לא הפרישה כדין לקרן הפנסיה והלינה מהתובע פיצוי פיטורין. כמו כן, הנתבעת הנפיקה תלושי שכר פיקטיביים, כך שהונפקו 12 תלושי שכר, כאשר קיבל שכר עבור 10 חודשי העסקה, באמצעות 10 שיקים שנמסרו לתובע, ללא כל הסבר או הסכמת התובע, בניסיון לפגוע בזכותו של התובע לקבלת דמי חופשה כדין".

עו"ד מרב רוזנפלד-מנור, המייצגת את הפועל חיפה, הגיבה לתביעה: “תביעתו של בן בסט חסרת שחר, מהסעיף הראשון ועד האחרון. במקום להודות להפועל חיפה על הקרירה המוצלחת, על חוזי העתק ועל הכבוד לו זכה בשורותיה, בחר בן בסט להגיש תביעת סרק, בניסיון לסחוט עוד מעט את השנים בהן שיחק בקבוצה. לא נפל כל דופי בהעסקתו בהפועל חיפה, גם לא בסיום העסקתו וכל זכויותיו שולמו לו עד השקל האחרון”.

“בן בסט נהנה מיחס מצויין ואף הועסק שוב לאחר סיום קריירת המשחק שלו, כעוזר מאמן. לא היתה בפיו מעולם כל תלונה על "העסקה פוגענית" וגם כיום אין לו טענת אמת מסוג זה. להפך, בן בסט ברך את המועדון וסיפר בשבחיו תמיד. עצוב ומביש שבן בסט בחר לירוק לבאר ששתה ממנה".

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה