רגע האמת של הפועל באר שבע מגיע. אחרי ההפסד הכואב למכבי נתניה, שקבע שוויון נקודות בפסגה, המוליכה תגיע למשחק העונה בבלומפילד מחר (שני, 20:30) במטרה לעשות את מה שעדיין לא הצליחה לעשות העונה – לנצח את הצהובים, ולפתוח בחזרה את הפער לשלוש נקודות, כשנותרו שלושה מחזורים לסיום העונה. בשעה זו, מאמן הקבוצה, רן קוז’וק, דיבר במסיבת העיתונאים שהועברה בשידור חי כאן באתר.
“זה משחק מאוד חשוב שלתוצאה שלו תהיה משמעות מאוד גדולה, אבל צריך לקחת אותו בפרופורציה כי גם אחריו יהיו משחקים גדולים. העונה הזאת עוד לא התחילה” אמר קוז’וק.
יש משהו שאתה עושה שונה בפלייאוף? שאתה לומד על עצמך באופן אישי?
”קודם כל אני תמיד לומד, שנית, אני אענה על הניסיון, כי כבר מישהו זרק לי על זה. אני מאוד אוהב להתייעץ עם אנשים, ויש הרבה אנשים עם ניסיון שחשבו שבאר שבע תהיה אכזבת העונה ואני לא אהיה פה אחרי מחזור רביעי חמישי, אני מאוד מכבד ניסיון ויש הרבה אנשים עם ניסיון שאני מתייעץ איתם, אני משתדל ללמוד כל הזמן”.
אפרופו ניסיון, המשחק מחר, הוא משחק שבו הקבוצה יותר איכותית תנצח או הקבוצה היותר חכמה והמנוסה?
”אני לא יודע מי היותר איכותית ומי היותר חכמה ומנוסה. תנצח הקבוצה שתבקיע יותר ותספוג פחות והמשחק הזה יכול להיגמר גם בתיקו”.
קוזוק: "נצטרך להביא את האקסטרה מחר"מה קרה לכם במשחקים מול מכבי ת”א? נקודה אחת מתשע, זה משהו שיכול לגרום לכם להבין יותר מה לא לעשות ומה כן לעשות כדי להביא את התוצאה שאתם צריכים? כי גם הסטטיסטיקה לרעתכם.
”הרגשנו מאוד מאוד טוב עם עצמנו בכל אחד משלושת המשחקים מול מכבי ת”א, גם להמון פרקים בהפסד 3:1 ועדיין מכבי ת”א יצאו עם הנקודות, אז כנראה שאנחנו לא עושים את הדברים מספיק טוב. אז ניסינו השבוע ללמוד איזה דברים אנחנו צריכים להביא. אנחנו משחקים מול יריבה סופר איכותית, מאומנת, מנוסה, בטח במעמדים כאלה, עם שחקנים שעברו הרבה, נצטרך להביא דברים מעבר כדי לשחק כדורגל טוב”.
כולם מדברים על קאנגווה בלי הפסקה, אבל ונטורה הוא תמיד מוסתר, לא מדברים עליו יותר מדי, וגם בהפסד למכבי נתניה, הרבה מאוד שחקנים אמרו שהוא היה רמה מעל המשחק. עושה רושם שהחשיבות שלו למערך שלך היא הגדולה ביותר.
”לוקאס הוא שחקן מוביל אצלנו, יש לו חשיבות גדולה במערך, אבל זה נכון ללוקאס, לקינגס, אני חושב שמה שמייחד אותנו זה שהשלם הוא גדול מסך חלקיו, אם אנחנו נבין את זה במשחק הזה ולאורך כל הדרך, התוצאות יהיו טובות”.
כמה מנסים להביא את השחקנים רגועים למשחק, ושלא ייכנסו לפאניקה אחרי ספיגה של שער או טעות כזו או אחרת, והאם יש איזשהו דגש על כרטיסים אדומים.
”לגבי הכרטיסים האדומים, אני לא חושב שאפשר להכין את עצמנו לזה, כי גם באדום שקיבלנו מול מכבי ת”א הכדור היה בשליטה שלנו. לא עשינו את הדברים שונה, אנחנו מתכוננים כמו שאנחנו מתכוננים לכל משחק, אבל יש פה יריבה סופר איכותית במאבק ישיר על התואר שעדיין לא ניצחנו אותה”.
עד כמה יושב לך בראש שעדיין לא ניצחתם את מכבי ת”א העונה?
”לי יושב לנסות בעזרת השם להביא את התואר בסוף השנה, בדרך לשם יש עליות וירידות”.
מתן, ספר לי מהזווית שלך, איך היה לראות את חדר ההלבשה אחרי הפסד כזה מאכזב? אתם באים בשיא הביטחון לעשות את העבודה?
”אנחנו מאוד בטוחים ביכולת שלנו ודיברנו הרבה על הגישה שלנו שזה מה שיקבע במשחק מחר, אני יכול להגיד לך שאחרי המשחק מול נתניה ישר אמרתי לכולם שכל מה שהיה נגמר ויש לנו משחק על אליפות”.
מבחינתכם כשחקנים, כמה באמת יושב בראש שלא הצלחתם לנצח את מכבי ת”א?
”בסוף, אתה רוצה לסיים עם אליפות, זה לא משנה את מי אתה מנצח בדרך. זה רק להביא את הצלחת”.
בתור מי שמכיר את מכבי ת”א, מה צריך לקרות כדי לנצח בבלומפילד?
”קודם כל לבוא שלווים ורגועים, לא להיות בלחץ, לשחק את המשחק שלנו, להימנע מטעויות אישיות”.
אחד השחקנים שאתה מכיר זה דור פרץ, איך עוצרים את התפוקה שלו?
”כן, הוא ודוידה חברים טובים שלי, יודע את הדברים היותר טובים והפחות טובים ואנחנו מתכוננים כמו בכל משחק”.