קבוצת בית"ר ת"א בת-ים הגישה למוסד לבוררות של ההתאחדות לכדורגל כתב תביעה נגד מכבי תל אביב, בו היא מבקשת שינתן צו המורה למכבי ת"א להעביר לידי בית”ר ת”א את כל ההסכמים שנערכו בין הצהובים לקבוצה משנת 2015 ועד היום.
הקבוצה טוענת שכל הפניות שעשתה במרוצת החודשים האחרונים למכבי ת"א לקבל מידיה את כל החוזים והתכתבויות שהיו עם בית"ר ת"א לאורך השנים, לא הושבו ע"י מוליכת הטבלה. התביעה עוסקת במערכת היחסים בין מכבי ת"א לבית"ר ת"א החל מעונת 2015/16 אשר הסתיימה לפני שנתיים, בתום עונת 2021/2022.
בתביעה שהוגשה ע"י עורך הדין דניאל לסרי נטען בין השאר כי "מערכת יחסים זאת הטיבה מאוד עם מכבי ת"א והניבה לה שחקנים רבים שהוכשרו עבורה ע"י בית"ר ושכיום הם מהשחקנים הבכירים והמוערכים בליגת העל. חלקם אף נמכרו ע"י מכבי לקבוצות בליגות מובילות באירופה, מכירות אשר הכניסו עשרות מיליוני שקלים במצטבר לקופתה של מכבי ת"א”.
“רוב רובם של ההסכמים על פיהם הושאלו השחקנים ממכבי ת"א לבית"ר וההתחייבויות ההדדיות של הצדדים אינם בידי בית"ר, למעט הסכמים בודדים. בחודשים האחרונים פנתה בית"ר למכבי וביקשה ממנה כי תציג את המסמכים שנערכו ביחס לעשרות השחקנים אותם דאגה לאמן ולטפח בעשור האחרון, וכן שתציג אסמכתאות הנוגעות לתשלומים ששילמה לבית"ר מכל אותם הסכמים, ואם וככל ששילמה”.
עוד נטען כי “למרות פניות חוזרות ונשנות, מתעלמת מכבי מהבקשות. מכבי לא התייחסה ולא במילה לפניות, לא דחתה אותן, לא נימקה מדוע יש לדחות אותן או להתעלם מהן. לא נותר לבית"ר אלא להגיש בקשה זו".
עפ"י רשימת השחקנים שהציגה בית"ר ת"א במהלך השנים במצטבר השאילה מכבי ת"א לבית"ר ת"א לא פחות מ-60 השאלות שבוצעו בין עונת 2015/16 לעונת 2021/22. בין הבולטים: דן גלזר, מתן חוזז, יונתן כהן, שחר פיבן, מקסים גרצ’קין, דניאל פרץ, עידו שחר, אדוארדו גררו, נדב נידם, גויאגון פארפה, אור רויזמן, עמית גלזר ובר כהן.
לצדדים היו הסכמים שונים, וכנראה היו תלויים במי השחקן המושאל. לדוגמה לפי הסכם בין מכבי ת"א לבית"ר ת"א מיולי 2019 לגבי רן ואתורי, מצוין כי אם מכבי ת”א תשיב את השחקן במהלך חלון העברות של ינואר אז בית"ר ת"א תהיה זכאית לקבל סך של 50 אלף שקל או 7.5% ממכירה עתידית של השחקן.
אם השחקן מסיים עונה שלמה ושיחק ב-30% מסך המשחקים, בית"ר ת"א הייתה יכולה להחליט בין קבלת 100 אלף שקל פלוס מע"מ או 15% ממכירה עתידית של השחקן ע"י מכבי ת"א. כאשר בית"ר ת"א הייתה אמורה להודיע בכתב על החלטתה עד ליום 31.5.2020.
עוד הסכם שצורף לכתב התביעה עוסק בשוער דניאל פרץ, שנחתם בין הצדדים ב-17.7.19. בחוזה נכתב: "תמורת שיתופו של השחקן וקידומו והשבחתו ע"י בית"ר, תהיה זכאית בית"ר לבחור בין שתי האפשרויות הבאות: קבלת סך של 125,000 שקל בצירוף מע"מ ככל שיחול או 20% ממכירה עתידית של השחקן ע"י מכבי". לפי החוזה על בית"ר ת"א היה להודיע על החלטתה עד יום 31.5.2020.
מה שקרה לאחר מכן עם פרץ ידוע. המעבר בקיץ לבאיירן מינכן ומיליוני השקלים שבית"ר ת"א הייתה יכולה להכניס על השוער שמכבי ת"א קיבלה עבורו כ-5.5 מיליון אירו. זה שמכבי ת"א הציעה לבית"ר ת"א לקבל כל כך הרבה אחוזים לגביו, האם מלמד כי במכבי ת"א לא חשבו שהוא יגיע כל כך רחוק כשהוא הושאל להשתפשף בקבוצה וחתמו על חוזה כזה?
בחודשים אוגוסט וספטמבר שלח עו"ד יוסי גייר מכתבים למכבי ת"א בבקשה לקבל פרטים על ההסכמים, אך כפי שבית"ר ת"א טוענת הם לא נענו כלל ע"י מכבי ת"א.
ליאור שחטר שניהל באותם שנים את בית"ר ת"א אמר בתגובה ל-ONE: "קבוצת בית"ר ת"א הועברה באופן שלם ונאות למרכז בית"ר" .
ממכבי ת"א נמסר בתגובה לכתב התביעה כי "תביעה חסרת בסיס, מופרכת, שמטרתה, בסופו של דבר, לסחוט כספים. נשיב לטענות במסגרת הבוררות".