המאבק על זהות ליגת העל בעונה הבאה מתחמם: יותר ויותר קבוצות דורשות להעלות את מספר השחקנים הזרים בליגה – מ-6 ל-8 ואף יותר. חלק מהבעלים אף תומכים בביטול מוחלט של ההגבלה. עם זאת, קיימת התנגדות מצד מספר בעלי קבוצות שטוענים כי מדובר בפגיעה ישירה בכדורגלן הישראלי ובמחלקות הנוער. ערכנו משאל בקרב בעלי הקבוצות, והתוצאה ברורה: למעט בני סכנין ועירוני קריית שמונה , רוב מוחלט של קבוצות ליגת העל תומך במהלך.

עמדות הקבוצות – בעד או נגד

יעקב שחר, נשיא מכבי חיפה, בעד ההצעה, אך עם הסתייגות: "צריך לעלות את מספר השחקנים הזרים. כיום המחירים גבוהים לשחקן הישראלי, אך לא לבלתי מוגבל. אסור לפגוע בקליטה של השחקנים הצעירים, לכן צריך לעשות זאת בחוכמה".

אלונה ברקת, בעלת הפועל באר שבע, הייתה בין הראשונות שפעלו בנושא: "העמדה שלי לא השתנתה". כזכור, משפחת ברקת הציגה כבר לפני כשנה מצגת לראשי הכדורגל הישראלי בה דרשה 20 זרים בקבוצה, עם אפשרות לפשרה של 12. היא ביקשה אז לעלות את המכסה ל-8 כבר בעונה הנוכחית, אך נבלמה.

אלונה ברקת (האתר הרשמי של הפועל ב"ש)אלונה ברקת (האתר הרשמי של הפועל ב"ש)

ברק אברמוב, בעלי בית"ר ירושלים, אמר:"מבחינתי שיהיו זרים ללא הגבלה. גם שמונה זרים זה בסדר כפשרה".

גיא פרימור, מנכ"ל הפועל תל אביב, הוסיף: "אני בעד הגדלת מספר הזרים, אך לעשות זאת בהדרגה בשלבים. זה יעלה את הרמה של הליגה וגם של השחקנים הישראלים. זה גם יעשה טוב לנבחרות. ראה מה קרה לכדורגל היווני, שחקנים טובים צריכים לידם שחקנים טובים יותר". פרימור תומך בהעלאת מספר הזרים ל-8–9 שחקנים.

גיא פרימור (רדאד גגיא פרימור (רדאד ג'בארה)

מכבי תל אביב לא הציגה עמדה רשמית, כאילו מדובר בסוד מדינה. אך ידוע כי גורמים במועדון תומכים בהגדלת מספר הזרים.

הקולות המתנגדים: זה הסוף לשחקן הישראלי

יואב כץ, בעלי הפועל חיפה, מזהיר מפני פגיעה בכדורגל המקומי: "אם יגדילו את מספר הזרים – זה יפגע בישראלים. יש 5–6 קבוצות שרוצות יותר שחקנים זרים, זה יבוא על חשבון רמת הנבחרות. אם יחליטו לעלות את המספר, צריך לתת תמיכה כספית לקבוצות שתומכות בשחקן הישראלי, ולקצץ באלה שמביאות יותר זרים".

איזי שרצקי, בעלי עירוני קריית שמונה: "אני נגד, זה יפגע בשחקן הישראלי".

אבי לוזון, יו"ר מכבי פתח תקווה, מציג חשש: "לא אכפת לי שיגדילו את מספר הזרים. אבל אין סיכוי שיגיעו להסכמות עם ארגון השחקנים. מהלך כזה יפגע בכדורגל הישראלי – במקום להשקיע בישראלים, קבוצות יביאו צעירים מגאנה וניגריה ב-2,000 דולר לחודש. הם חזקים ומהירים, וימכרו אותם הלאה. זה אבסורד – אבל לקבוצות זה משתלם".

אבי לוזון (שחר גרוס)אבי לוזון (שחר גרוס)

מוחמד אבו יונס, יו"ר בני סכנין, מביע התנגדות ברורה: "אנחנו נגד. יותר זרים יבואו על חשבון הנוער והנערים שאנחנו משקיעים בהם. בכל ליגה יש רק 15 זרים ברמה, אז מה יעזור לנו אם יהיו יותר? זה רק משרת את הגדולות."

במ.ס אשדוד מסרו: "אנחנו בעד הגדלת מספר הזרים".

העמדות הנוספות – תמיכה מבוקרת או תמיכה עם תנאים

אריה קלמנזון, בעלי הפועל טבריה: "אנחנו בעד זרים בלי הגבלה, בתנאי שיפצו את הקבוצות הקטנות. שיחלקו מענק. שהשחקן הישראלי יתמודד – זה יחזק את הקטנות ויעזור לגדולות באירופה".

מיקי ביתן ואריה קלמנזון (עירוני טבריה)מיקי ביתן ואריה קלמנזון (עירוני טבריה)

סעיד בסול, בעלי בני ריינה, הוסיף :"אני בעד הגדלת מספר הזרים בצורה מבוקרת – עוד שניים לפחות. אין הרבה שחקנים ישראלים בשוק, והזרים יביאו רמה גבוהה יותר".

בעלי מכבי נתניה אייל סגל ציין: “מכיוון שאני עוזב אני לא מתכוון להביע עמדה על דברים שאמורים להיות עתידיים לגבי הקבוצה”.

מהפכה בפתח או סכנה לנוער?

המחלוקת ברורה: מצד אחד, קבוצות רבות רוצות לשפר את הרמה ולהשתלב טוב יותר בזירה האירופית. מהצד השני, החשש הוא מפגיעה בלתי הפיכה בצמיחת הכישרונות המקומיים. ההחלטה צפויה ליפול בקרוב. האם הכדורגל הישראלי הולך למהפכה, או שייאלץ להסתפק בשינויים מתונים בלבד?

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה