מכבי אחי נצרת בבעיה. עד הערב (רביעי), בשעה 19:00, הותר לה להחתים או לשחרר שחקנים ולא – תישאר עם מה שהיה לה עד כה ביד וייתכן ולא תשרוד את העונה שהחלה בצורה רעה מאוד. ב-10/02 הועברה הודעה ובקשה מטעם הרוכשים, עליה חתום עו"ד פאיז שרקאוי, בה צוין כי ישנה התקדמות מול רשם העמותות בדבר רישום העמותה בהקמה (אדהם מורה ואח') ויש צורך בחיזוקים בבוגרים ובנוער, מה שמצריך את חתימתו של הנאמן, עו"ד נדב מאיוסט.

השופט מבית המשפט המחוזי בנצרת, העביר בהחלטתו הדברים הבאים: "משום מה, בקשה דחופה זו הוגשה רק היום בשעה 14:10 ונקלטה בשעה 14:18. בסדר הזמנים שנותר עד סגירת חלון העברות (12/02), ספק אם ניתן לקבל את עמדת הנאמן לבקשה. מכל מקום, עמדת הנאמן תוגש עד למחר (11/02) בשעה 12:00".

יום למחרת, הועברה החלטתו של השופט לאחר שעיין בתגובת הנאמן להודעה והבקשה מטעם הרוכשים. זוהי החלטתו האחרונה: "מאחר שפעילות החברה הועברה לקבוצת הרוכשים וההסכם עם קבוצת הרוכשים אושר על ידי בית המשפט זה מכבר, אין כל בסיס לבקשת קבוצת הרוכשים לחייב את הנאמן לחתום על חוזים חדשים מול שחקנים שבכוונת קבוצת הרוכשים להתקשר עמם”.

קבוצת נערים אקבוצת נערים א' של אחי נצרת (מועיד עויסאת)

השופט פירט והוסיף :”בהקשר זה יש לציין כי ההתקשרות בין הנאמן לבין קבוצת הרוכשים אושרה על ידי בית המשפט ב-31/12/2024 ובפני קבוצת הרוכשים עמד פרק זמן ממושך לצורך הסדרת העניין. הבקשה נדחית".

עו"ד נדב מאיוסט, נאמן מכבי אחי נצרת, בתגובתו לבית המשפט, לא נשאר חייב וכך כתב: "לא ברור מיהם אותם "רוכשים" המופיעים בכותרת הבקשה, שכן מאז אישור בית המשפט, לא יצר אף אחד מטעם אותם "רוכשים" קשר עם הנאמן ולו פעם אחת בנסיון להסדיר את העברת הפעילות או לבקש לתאם את ההתנהלות בתקופת הביניים עד לאותה העברה. בפנייה לעו"ד שרקאוי, נענה כי ישנם עיכובים שונים".

"יתרה מכך, בשיחה שקיימתי עם המציע אשר מופיע גם בכותרת הבקשה, אדהם מורה, מסר זה כי אינו יודע על כל בקשה שהוגשה לבית המשפט ואינו מעורב בניהול. ממש כך. זאת כאשר הוא היחיד שחתום על אותו הסכם לרכישת הפעילות. בפנייתי להתאחדות לכדורגל, לברר מה נעשה לצורך העברת הפעילות, נתקבלה תשובה שגם מולם עד היום אף אחד לא יצר קשר בנושא, זאת בניגוד למידע שהועבר אליי כאילו תואמה פגישה לפני שבועיים".

שחקני מכבי אחי נצרת מאוכזבים (חגשחקני מכבי אחי נצרת מאוכזבים (חג'אג' רחאל)

"רק באחרונה הועברו מספר שחקנים, כאשר כל שחקן המועבר לקבוצת הבוגרים חתם על חוזה אפס מול הנאמן, לפיו לא ישתכר שכר כלל בשל היעדר תקציב, בדומה לחוזים עליהם חתומים יתר השחקנים. אולם, לאחר שאישר העברת שחקן לקבוצת הבוגרים לפני כשבועיים, קיבל הנאמן פנייה מהבקרה התקציבית ומחוקרים מטעם ההתאחדות לכדורגל, אשר ביקשו לברר פרטים בטענה כי יש להם מידע כי לכאורה נחתם "חוזה כפול" עם אותו שחקן".

"הכוונה הינה כי לצד אותו "חוזה אפס" מול הנאמן, ייתכן שנחתם חוזה נוסף, נסתר, המבטיח שכר לשחקן. לא ברור על ידי מי. משמעות הדבר הנה כי אם הדברים נכונים, מבוצעות עבירות פליליות בקבוצה, גם תחת שם וניהול הנאמן וגם בשם אותה עמותה חדשה שעוברת על החוק עוד לפני פתיחתה. בהקשר זה, הודיע הנאמן לא אחת לגורמים השונים במועדון כי ככל שמבקשים להחתים שחקנים על חוזים עם התחייבות כספית, עלפיהם להפקיד כספים בקופת הפירוק".

בתחילת השבוע, פורסם ב-ONE כי ישנו עיכוב בהערבת מכבי אחי נצרת לידי הרוכש החדש. הנאמן, עו"ד נדב מאיוסט, העביר בסוף השבוע האחרון שלוש בקשות בעניין תגובות מצד עיריית נצרת בדבר העברת הכספים שהתחייבה אליהם, נג'ואן גרייב, שגובה כספים מהורי מחלקת הנוער במועדון ולא מפקיד הכספים בקופת הפירוק וכן עירוני טבריה שטרם העבירה את מלוא הסכום לו התחייבה בגין אימוניה באצטדיון עילוט שבנצרת.

נראה כי דווקא פתרון המחלוקות הפתוחות כפי שהועלו על ידי הנאמן, יכול להביא לסיום הסאגה הזו, גם בהקשר לחתימתו במיידי על העברות, השאלות וחתימת שחקנים חדשים במועדון. באם אלו יתכנסו לשיח וידונו על הדברים, ייתכן והפתרון מעבר לפינה. כאמור, למכבי אחי נצרת וליתר הקבוצות בליגה א', עד לשעה 19:00 היום להעביר שחקנים במערכת ההתאחדות לכדורגל, לאחר אישור הבקרה התקציבית.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה