מ.כ. ערד תלך אחרי עירוני אשקלון? אמש (חמישי) התמודדו מ.כ. ערד (ליגה ג' דרום) ואיחוד צעירי אבו גוש (ליגה ג' דן) בגמר המחוזות של ליגה ג', על הזכות להעפיל למשחק העפלה/הישרדות בליגה ב' דרום ב' מול מכבי באר שבע, שהפסידה בפלייאוף התחתון של ליגה ב' בתוצאה 3:2 מול בית"ר עירוני מעלה אדומים.

רון רובין, יחד עם צוותו, עידן רחמים, איתי כץ והראל אמנו, הוציאו את ההתמודדות בין מ.כ. ערד לאיחוד צעירי אבו גוש לדרך במגרש הסינתטי רייסר 4 בבאר שבע. גם ערד וגם אבו גוש ידעו להגיע לרחבת היריבה, אלא שללא הזדמנויות של ממש, עד לדקה ה-42, דקה בה הוכשל שי לוק, מה שלא הותיר את רון רובין להצביע על הנקודה הלבנה.

אל הכדור ניגש ערן זגר, שחגג בחודש שעבר את יום הולדתו ה-38 ועדיין עשוי מהחומר הנכון לקבוצות בדמותן של ערד. בבעיטה מדוייקת מול אופק כהן, שוערה של אבו גוש, קבע 0:1 לזכות ערד ובכך העלה את מאזנו ל-21 שערים העונה. המחצית הראשונה הסתיימה כן, ביתרון לזכות הקבוצה מליגה ג' דרום על פני זו מליגה ג' דן.

ערן זגר (יונתן גינזבורג)ערן זגר (יונתן גינזבורג)

במחצית השנייה, ערד המשיכה להיות עדיפה במעט על פני אבו גוש ובדקה ה-70 השיגה את השער השני והמיוחל במשחק, בזכות משה אביטן, בן ה-31, המחליף שעלה מן הספסל וסגר שער 20 בדיוק העונה, 0:2 לערד. שלוש דקות לאחר מכן, איחוד צעירי אבו גוש חזרה להתמודדות, ל-2:1, בזכות שער של פאדי ג'בר, קפטן אבו גוש. אבו גוש ניסתה לחזור עד תום ההתמודדות, ללא הצלחה.

היריבה של מ.כ. ערד תהיה מכבי באר שבע, מליגה ב' דרום ב', שסיימה את עונת 2024/25 במקום ה-13 בטבלה, הפסידה לזו מתחתיה, בית"ר עירוני מעלה אדומים, מהמקום ה-14 בטבלה, לאחר 3:2 דרמטי ותתמודד מול ערד במשחק ההישרדות/עלייה בליגה ב' דרום ב', משחק שצפוי להיערך ביום רביעי הקרוב (14/05) באצטדיון רמת גן, בשעה 19:00.

מ.כ. ערד חזרה לנוף של הכדורגל הישראלי לאחר שלוש שנות היעדרות. כזכור, עם תום עונת 2021/22, הקבוצה ששיחקה דאז בליגה ב' דרום ב', התפרקה ונעלמה מהמפה לנוכח חוסר תמיכה מאנשי העירייה הקודמת בעיר. המועדון עצמו הוקם בשנת 2012 וידע עליות ומורדות. לאחר שבע שנים בליגה ג', בעונת 2019/20 עלתה הקבוצה לליגה ב' לראשונה בתולדותיה.

אבי מלכה (יונתן גינזבורג)אבי מלכה (יונתן גינזבורג)

אבי מלכה, קפטן מ.כ. ערד, ציין עם תום ההתמודדות בפני ONE: "היה משחק לא פשוט. מאוד הופעתי מאבו גוש. מדובר בקבוצה פיזית וחזקה מאוד. מלכתחילה ידעתי שהולך להיות לנו משחק לא פשוט בכלל, אבל אני חושב שהחבר'ה שלנו באו במוכנות שיא, מבחינה מנטאלית ופיזית. עם כמה פעולות נכונות, היינו יכולים גם להכריע מוקדם יותר את ההתמודדות".

"אני דווקא שמח שזה הלך קשה מול יריבה עיקשת בדמותה של אבו גוש, כי ככה, בעיניי, זה הרבה יותר מתוק הניצחון הזה שהשגנו מולם. לגבי חלום העפלה לליגה ב', כן... יש לנו עוד משחק אחד, 90 דקות מליגה ב', מול מכבי באר שבע. הקבוצה שתהיה הקבוצה היותר חזקה מנטאלית ופיזית – היא זו שתהיה בליגה ב'. אני מאמין בנו וברביעי הקרוב, ב-22:00 בלילה נחגוג".

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה