אוהדי לידס יונייטד הציפו את אצטדיון אלנד רואד בציפייה גבוהה, ולא היו יכולים לחלום על תסריט טוב יותר אמש — הקבוצה הביסה את סטוק סיטי 0:6, בעוד יריבתה למאבק העלייה, שפילד יונייטד, הפסידה 2:1 בחוץ לברנלי. בעקבות שני התוצאות החשובות האלה, הענקית של מערב יורקשייר עלתה רשמית אל הפרמייר ליג.
באנגליה התייחסו למנור סולומון וליכולת הגבוהה שלו: “ייתכן שהוא יהיה הראפיניה הבא של לידס בפרמייר ליג”, נכתב בתקשורת האנגלית. “אמנם לא כל ההחתמות בפעם הקודמת בליגה הבכירה היו מוצלחות, אך רכישתו של ראפיניה ב-2020 הייתה הצהרת כוונות — הקבוצה ניסתה בכל כוחה להימנע מירידה מיידית חזרה לצ'מפיונשיפ”.
הברזילאי המלהיב היה פשוט סנסציה ביורקשייר. הוא כבש 17 שערים ובישל 12 נוספים ב-67 הופעות, כולל 11 שערים בעונת 2021/22 שהשאירו את לידס בליגה הבכירה. כיום בברצלונה, ראפיניה נחשב לאחד הטובים באירופה, ואף מועמד לזכייה בכדור הזהב עם 30 שערים ו-23 בישולים ב-48 משחקים.
ראפיניה. עונה אדירה (רויטרס)“בחזרה לליגת המשנה, פארקה וצוותו מחפשים את ראפיניה הבא — וייתכן שימצאו אותו אם יהפכו את ההשאלה של מנור סולומון להחתמה קבועה, כעת כשהעלייה הובטחה. הישראלי הפך לשחקן מפתח במסע העלייה של לידס, והיה שוב מהמצטיינים מול סטוק המבולבלת. הוא פתח את הסכר עם פעולה משולבת עם פירו שהובילה לשער הראשון, ולאחר מכן סיפק הרמה מדויקת לראשו של וילי ניונטו בדרך לשער נוסף”, שיבחו באנגליה.
בסך הכל, הקשר בן ה-25 רשם ארבע מסירות מפתח במשחק החד צדדי. הוא גם בעט פעמיים לשער במשחק מול סטוק, והיה בוודאי מאושר עם הסיום על ההתקדמות של קבוצתו — אך כנראה גם מעט מתוסכל מכך שלא הצליח להוסיף שער נוסף במטח השערים הזה.
מנור סולומון (רויטרס)המספרים של סולומון בליגה (2024/25):
– משחקים: 37
– שערים: 9
– בישולים: 11
– מצבים גדולים שיצר: 19
במבט כללי, סולומון יכול להיות מרוצה מתרומתו לעליית הקבוצה. עם תשעה שערים ו-11 בישולים ב-37 משחקים, הוא יצר לא פחות מ-19 מצבים גדולים לפירו ולשאר ההתקפה הלוהטת של לידס. “הוא שחקן מהיר, טכני ונמרץ, לידס מחפשת דמות בסגנון ראפיניה שתעזור לה לשרוד בעונה הבאה — וסולומון נראה כמו המועמד הטבעי לכך”.
מנור סולומון (האתר הרשמי של לידס)כתב ה-’Yorkshire Evening Post’, גרהם סמית', העניק לסולומון ציון 9 מתוך 10. יהיה מסקרן לראות האם הקיצוני הישראלי יחליט להישאר גם בקיץ הקרוב ולנסות להוכיח את עצמו בליגה הבכירה. לפרק הגנות בצ'מפיונשיפ זה דבר אחד — אבל כפי שכבר למד, הפרמייר ליג היא חיה אחרת לגמרי.
“ראפיניה עלה רק 17 מיליון ליש”ט. אם סולומון יירכש בסכום של 20 מיליון, ייתכן שמדובר יהיה בהחתמה מוצלחת באותה מידה — במיוחד אם יצליח לשחזר את היכולת מהצ'מפיונשיפ גם בפרמייר ליג”, סיכמו באנגליה.