המחזור ה-21 במחוז דרום בליגת נערים ב’ מהווה את המחזור הלפני אחרון של שלב הליגה הסדירה, בטרם המעבר למשחקי הפלייאוף. הפועל בארי אשכול, שהוקמה העונה מחדש לאחר ההשבתה שנכפתה עליה בעונה שעברה בעקבות אסון השביעי באוקטובר, עוברת עונה מאוד מאתגרת תחת הדרכתו של המאמן, גידי לוין חיימי.
עוד בטרם הסתיימו כל משחקי המחזור, ככל הנראה חתומה הקבוצה מהעוטף על התוצאה של המחזור, במשחק שבו אירחה את קבוצת "צו פיוס" של מ.ס דימונה, סגנית המוליכה, שהייתה רחוקה שבע נקודות מהמוליכה, קבוצת "צו פיוס" של מ.ס באר שבע. דימונה, שהגיעה למשחק אחרי שלושה ניצחונות רצופים, כבר הייתה בעמדה מצוינת לזכייה בניצחון נוסף, אך בארי אשכול הפגינה נחישות ואופי, חוללה קאבמק אדיר והייתה קרובה לנצח, אך בסיום חולקו הנקודות בין הצדדים.
המחצית הראשונה של המשחק לא היוותה פרומו אמין לבאות. שערים שכבשו: ניב סינגאוקר (10) ואוראל גואטה (24) - סגן מלך השערים, שמאזנו עלה ל-21 שערי ליגה, העניקו לאורחים מדימונה יתרון 0:2 בשלב מוקדם, שלבסוף לא סלל דרך לניצחון.
במחצית השנייה הפועל בארי אשכול עלתה למחצית השנייה חדורת מוטיבציה ואמונה. בדקה ה-50 שחקן אורח הורחק בכרטיס צהוב שני, מה שהעניק רוח גבית לקבוצה המארחת. בתוך 16 דקות שלושה משחקניה הצליחו לבצע מהפך מדהים. שערים שכבשו: גלעד מגן (55), אורי אמזלג (67) וגלעד גורן (71) העניקו לבארי אשכול יתרון 1:2, בו היא הצליחה להחזיק שבע דקות, עד שאורי סבג, שעלה כמחליף תשע דקות קודם, כבש שער שקבע את תוצאת המשחק - שוויון 3:3.
במחזור הסיום של הליגה הסדירה הפועל בארי אשכול תתארח אצל המוליכה, קבוצת "צו פיוס" של מ.ס באר שבע, שתארח במוצאי השבת את קבוצת "צו פיוס" של עירוני נתיבות, במטרה לנצח ולהגדיל את הפער מדימונה לתשע נקודות. דימונה, שתחזיק הערב אצבעות לנתיבות, תקווה לחזור למסלול הניצחונות במשחק הביתי מול קבוצת "צו פיוס" של מכבי באר שבע.
נערים ב' של הפועל בארי אשכול (באדיבות המועדון)גידי לוין חיימי, מאמן בארי אשכול, סיכם את המשחק: "פגשנו את דימונה שהיא קבוצה מצוינת שכבר ניצחה אותנו בסיבוב הראשון. החלטנו שככה נאתגר את הילדים, להוכיח לעצמם שהם לא פחות טובים משום קבוצה אחרת בליגה. מהדקה הראשונה ראינו שאנחנו לגמרי במשחק. למרות הפיגור במחצית, הילדים לא הפסיקו להאמין ולדחוף אחד את השני והכי חשוב לא לוותר, יצאו למחצית השניה ונתנו את כל מה שיש להם”.
עוד אמר: “השגנו תוצאה מצויינת מבחינתנו, רצינו להוכיח לעצמנו ולליגה שהפועל אשכול קבוצה חזקה ולמרות כל מה שאנחנו עוברים, כדורגל הוא המקום שלנו להראות את עצמנו ואת האופי שלנו ושל האנשים שגרים באשכול והילדים עשו את זה בצורה יוצאת דופן. אנחנו מלאי שמחה וגאווה בדרך שלהם ובאופי שלהם".
על תקומתה של הקבוצה והתנהלותה שיתף המאמן: ״מועדון הכדורגל של מועצה אזורית אשכול חווה טרגדיה עצומה ב7.10 שבה איבדו הילדים המון אנשים קרובים. ידענו שהדבר הטוב ביותר שאנחנו יכולים לעשות – להחזיר אותם למה שהיו רגילים ואהבו לעשות ביחד, לשחק כדורגל. העונה הזאת מלאה באתגרים, אנחנו משחקים בקבוצה דו-גילית, שמורכבת מחבר'ה בגיל נערים ב’ ונערים ג’ ביחד, מכיוון שיש עוד ילדים שמפונים עם משפחותיהם ולא חזרו לאזור, היינו צריכים לאחד את השנתונים כדי לפתוח קבוצה תחרותית”.
לסיכום: “אנחנו כצוות המאמנים מאוד גאים בהם, מנסים לחבר אותם יחד ולגבש אותם, כדי לתת להם את מקום המפלט להגיע לשחק כדורגל ולעשות את מה שהם הכי אוהבים, ככה הם יכולים להתנתק קצת ולברוח מהמציאות לטובת הדברים שעושים להם טוב. אנחנו לא שוכחים לרגע להזכיר, שיש לנו עדיין חטופים בעזה, משפחה וחברים. מקווים להחזרתם של כל החטופים במהרה".
הפועל רמת גן – בית"ר טוברוק 0:3
טוברוק נשארת בתחתית, רמת גן סופרת ניצחון 11 העונה. האורדונים לא התקשו במיוחד מול זו שנלחמת על חייה בהישרדות לעונה נוספת בליגה, זאת בזכות שערים של גיא ברק, שלו אוצרי ואליה יונטנוב. 20 מ-36 הנקודות של רמת גן העונה – במשחקי הבית שלה. טוברוק בין ארבע קבוצות שספגו העונה למעלה מ-50 שערים בליגה. עם הפסד 15 במספר, לטוברוק עוד הרבה עבודה על הישארות בליגה.