במחלקת הנוער של הפועל רמת השרון נוצרה בשנים האחרונות מסורת מבורכת של כיבוד זכרו של כדורגלן ומאמן העבר, יעקב גרונדמן ז"ל, שהלך לעולמו בשנת 2004 לאחר מאבק במחלה קשה. יעקב גרונדמן ז"ל התגורר ברמת השרון ואצטדיון הכדורגל בעיר, שקרוי על שמו, הוא זה שאירח את אירוע זיכרון בסלון, שהוקדש לזכרו ובמהלכו זכו שחקני וצוותי האימון והניהול של קבוצת הנערות ושל קבוצות הנוער ונערים א', לשמוע מפיה של בתו של המנוח, ענת תבדל"א, על סיפור הגבורה ההרואי של משפחת גרונדמן, שהצליחה להימלט מהתופת בפולין ולהקים משפחה ענפה במדינת ישראל.
ממחלקת הנוער של הפועל רמת השרון נמסר: "במהלך הערב זכינו לשמוע את סיפורה המרגש של ענת גרונדמן, אשר שיתפה את סיפור חייו ופועלו של אביה. *יענקל'ה גרונדמן ז"ל*, שורד שואה, מאמן נבחרת ישראל לשעבר, דמות מופת בספורט הישראלי. הערב היה עוצמתי, מרגש ומלא השראה, חיזק בכולנו את החשיבות שבהעברת הזיכרון לדור הצעיר, במיוחד דרך חיבור לעולמם של הספורטאים הצעירים. יהי זכרו של יענקל'ה ברוך".
יעקב גרונדמן נולד בשנת 1939 בפולין, במהלכה של מלחמת העולם השניה. גרונדמן ומשפחתו הסתתרו משך שלוש שנים בבור מתחת לאסם תבואה של משפחה חסידת אומות עולם - מה שהציל אותם מהגעה למחנות ההשמדה. מיד לאחר הקמת המדינה עלתה משפחתו לישראל והתיישבה בשכונת התקווה בת"א. אהבתו לכדורגל ומקום מושבה של משפחתו יצר חיבור טבעי עם מועדון הכדורגל של בני יהודה ת"א. גרונדמן הצטרף כשחקן למחלקת הנוער ובהמשך עלה לקבוצת הבוגרים, שם הפך לאחד משחקני הקישור הבולטים בקבוצה ובעקבות הצטיינותו זומן לנבחרת ישראל ורשם בשורותיה 8 הופעות. גרונדמן, שהיה שותף מרכזי לעליית הקבוצה הבוגרת לליגה הבכירה בשנת 1959, כונה ע"י השחקנים והאוהדים "הפולני", שכן היה השחקן היחיד בקבוצה שנולד בפולין. בגיל 27 נאלץ לפרוש ממשחק.
ענת גרונדמן (מדיה הפועל רמת השרון)יעקב גרונדמן פצח בקריירת אימון לאחר פרישתו וזמן קצר לאחר מכן, הוביל את בני יהודה ת"א לזכייה בגביע מדינה ראשון והיסטורי בשנת 1968. קריירת האימון המפוארת של גרונדמן השתרעה על כשלושה עשורים, במהלכן הוביל שתי קבוצות לזכיות באליפות: מכבי ת"א (1977) ומכבי נתניה (1980), וכן הוביל שתי קבוצות נוספות לזכייה בגביע המדינה - הפועל חיפה (1974) ומכבי ת"א (1977) והוביל שתי קבוצות לזכיות בגביע הטוטו - שמשון "פזטל" ת"א (שתי זכיות רצופות, 1987,1988) ובני יהודה ת"א (1997). בין השנים 1988-1992 הוביל יחד עם יצחק שניאור ז"ל את צוות האימון של הנבחרת הבוגרת, הישג השיא היה בשנת 1990, כשהצליחו להוביל השניים את נבחרת ישראל לצמד משחקי פלייאוף מכריעים מול קולומביה, שלבסוף ניצחה 0:1 בסיכום שני המשחקים והעפילה למשחקי המונדיאל באיטליה.
יעקב גרונדמן היה מבעלי הזיכיון של חברת פומה העולמית בישראל. לאורך השנים עזר רבות לתרומות לנזקקים. גרונדמן סייע לאחר פרישתו במידע מקצועי למאמן נבחרת ישראל, אברהם גרנט. ימים ספורים לפני מותו זכה לאות כבוד ומופת מפיפ"א. דמותו של יעקב גרונדמן זוכה להנצחה במספר אופנים: מיד לאחר מותו החליטה הנהלת מחלקת הנוער של בני יהודה ת"א לקרוא את קבוצת נערים ג' על שמו. כמו כן, ההתאחדות לכדורגל החליטה לקרוא את מפעל גביע המדינה בשנתון ילדים ג' על שמו. מספר שנים לאחר מותו החליטה עיריית רמת השרון לקרוא על שמו את אצטדיון הכדורגל בעיר. בשנת 2014 עיריית ת"א חנכה כיכר על שמו של המנוח, בגבול שבין שכונת יד אליהו לשכונת התקווה, באזור הסמוך למקום בו התגוררה משפחת גרונדמן.