במוצאי השבת האחרונה אירחה קבוצת הנוער של הפועל עפולה את הפועל הרצליה, למשחק במסגרת המחזור החמישי במחוז הצפוני של הליגה הלאומית - משחק שהופסק במהלך המחצית הראשונה, אך חודש והגיע לסיומו החוקי.
על סמך צפייה בשידור המשחק באפליקציית השידורים של ההתאחדות לכדורגל, המשחק הופסק בסמוך לדקה ה-38, חודש כעבור כ-31 דקות והסתיים בתוצאת שוויון 1:1 (כבש להרצליה: אופק וררו - דקה 50, כבש לעפולה: ירדן רמות - דקה 57).
המשחק חודש ליתרת הזמן הנדרש עד לתום המחצית הראשונה, לאחר מכן ירדו הקבוצות להפסקת מחצית שארכה כ-12 דקות ולא 15 כמקובל. במהלך הפסקת המשחק הורחק אחד משחקני עפולה. בדו"ח המשחק, צוין כי המשחק הופסק ל-15 דקות. מאיגוד השופטים לא נמסרה תגובה בעניין זה ובשאלה נוספת שהופנתה: מדוע שחקן של עפולה, שביצע עבירה חמורה ומסוכנת של הרמת רגל גבוהה לפניו של שחקן הרצליה, לא הורחק בכרטיס אדום?
בדו"ח השופט של מג׳ד רשרוש נכתב: "בדקה ה-40 למשחק ירד מהקהל אבא של שחקן של הרצליה, שקיבל מכה לפנים ,הגיע לשחקן הסתכל עליו וחזר. מיד ליציע בלי לדבר עם אף אחד מהשחקנים או השופטים. לאחר שהאבא חזר ליציע פתאום התחילה מהומה בין הקהלים שהשתתפו בה עשרות מההורים נשים וגברים, לכן המשחק נעצר מיד - עד שנרגעו בקהל, אך שוב פתאום המכות חזרו והמהומה המשיכה מספר דקות״.
״המכות היו אכזריות עד כדי סכנת חיים של אנשים. המשחק הופסק לכ-15 דקות, עד שהגיעה המשטרה והוציאה את כל הקהל מהמגרש ובהסכם בין הנהלת שתי הקבוצות, שרצו להמשיך לשחק המשחק - המשיך ללא שום בעיות עד סיום הזמן החוקי״.
״הורחק במהומה הזאת שחקנה של הקבוצה הביתית, שיצא מתחומי המגרש אל הקהל ודחף אנשים בטענה שההורים שלו ביציע - והוא רק ניסה להרחיק אותם מהמהומה ולהגן עליהם ,בפעם הראשונה הזהרתי אותו מילולית, שאסור לו לצאת לשם, אך שעלה פעם שניה שוב ליציע, הוא קיבל את כרטיס האדום״.
״יש לציין שבכל זמן המהומה אנשי שתי הקבוצות הנהלה והשחקנים נשארו ספורטיביים - ורק ניסו להרגיע את הרוחות ולהרחיק את השחקנים שלהם, שלא יתקרבו לקהל לכן היה רק אדום אחד בלבד".
בדיון שנערך אתמול (רביעי) בבית הדין של ההתאחדות לכדורגל, ייצגו כל אחת מהקבוצות נציגים שנכחו במגרש. בהרצליה טוענים, שלא היו מעורבים באלימות, בעפולה נראה כי לא מקלים ראש בחומרות הדברים שהתרחשו במגרש.
אלון דוד, מנהל מחלקת הנוער של הפועל עפולה אמר: "הייתי על הספסל שממוקם בצד השני של המגרש. כשנפצע השחקן של הרצליה, השופט עצר את המשחק ואבא של השחקן קפץ למגרש, וכשנכנס החובש יצא וחזר ליציע״.
״היו צעקות בין ההורים והתחילו קללות ובהמשך גם מכות, אז רצתי מהר עם עוד אנשי צוות שלנו, קפצנו ליציע והצלחנו להרגיע קצת את הרוחות ואז אחרי 2-3 דקות, שוב התחילה המהומה ואז הזזנו את הקהלים לשתי פינות היציע. אחרי זה הבחור, שלפי מה שראיתי התחיל את המהומה, שוב התפרץ בפעם השנייה ונאלצנו שוב לפעול להרגעת הרוחות״.
״השופט הפסיק את המשחק ואני צעקתי על ההורים ואמרתי להם, שמבחינתי הם יכולים ללכת הביתה. הגיעה משטרה שלא התערבה. אמרתי לשופט, שאני מרחיק את ההורים ושימשיך את המשחק, כי הילדים לא אשמים. הוצאתי את ההורים כולם והיציע נשאר ריק, ואז השופט המשיך את המשחק. אמרתי להורים, שיכול להיות, שנאסור עליהם להגיע לתקופה כמו חודש".
יניב שוורצמן, נציג הפועל הרצליה אמר: ״הייתי בקהל, ולא על הספסל. שלוש הערות חשובות – רוב ההורים התנהגו בסדר. לא הייתה קטטה המונית, היו בדיוק ארבעה אנשים. רוב האנשים שהגיעו להפריד נראו כמי שמעורבים באירוע, אבל בעצם באו להפריד. את המשטרה אנחנו הזמנו. אני כל שבת במגרשים ועד היום, לא הייתי בתחושת איום כזו אף פעם. אין לנו הרשעות על התנהגות אוהדים".
עו"ד גיורא לנדאו, דיין בית הדין של ההתאחדות לכדורגל, החליט להרשיע כל אחת מהקבוצות בשני סעיפים: התנהגות בלתי הולמת והתפרעות אוהדים. כל אחת מהקבוצות נקנסה ב-2,500 שקלים.