ביום שישי האחרון, ביוזמה משותפת של קובי שאלו ומני כהן, התקיים טורניר כדורגל מרגש ומכובד לזכרו של הרצל בוסתנאי ז"ל – ממייסדי הספורט הקהילתי בחולון ומייסד קבוצת עוצמה הרצל חולון.

כשנתיים חלפו מאז מותו הטראגי של הרצל בוסתנאי ז"ל, שלרוע מזלו בעת שרכב על אופנוע, רכב גנוב בו נהג שב"ח מרמאללה התנגש בו בעיר חולון, עת שניסה להימלט מהמשטרה.

מותו של הרצל בוסתנאי גרם לתוגה רבה בעיר, שכן מדובר בדמות בולטת בנוף הכדורגל בעיר משך עשרות שנים. הרצל בוסתנאי ז"ל היה שחקן, מאמן ויו"ר במועדון הכדורגל בית"ר חולון ובהמשך הקים את מועדון הכדורגל עוצמה חולון.

שחקני קבוצות צפרירים חולון (אמנון גבע)שחקני קבוצות צפרירים חולון (אמנון גבע)
שחקני עוצמה וצפרירים במהלך משחק (אמנון גבע)שחקני עוצמה וצפרירים במהלך משחק (אמנון גבע)

לאורך שנותיו בבית"ר חולון ובעוצמה חולון היה ידוע הרצל בוסתנאי ז"ל בתמיכה מדי עונה בילדים רבים ממשפחות מעוטות יכולות, שזכו להיות חלק מקבוצות המועדון מבלי לשלם כלל על פעילותם - זאת כחלק משליחות חברתית שלקח על עצמו.

החל משלהי העשור הקודם הכניס לניהול מחלקת הנוער של עוצמה חולון את שוער העבר של הנבחרות הצעירות ושל קבוצות בוגרים בליגות הבכירות, קובי שאלו - כיום המנכ"ל והבעלים של מועדון הכדורגל צפרירים חולון, ולאחר מכן את מני כהן - המשמש כמנהל מחלקות הנוער של עוצמה חולון ומ.כ ירמיהו חולון.

פעולות הנצחה לזכרו של הרצל בוסתנאי נרשמו בכל מיני צורות בשנתיים האחרונות. החל ממחיאות כפיים לזכרו לפני משחק כדורסל של הפועל חולון, זמן קצר לאחר מותו, בשנה שעברה נערך טורניר בהשתתפות קבוצות נערים ב' של קבוצות מהעיר חולון, שהוקדש לזכרו של הרצל בוסתנאי.

בחודש שעבר אירחה מחלקת הנוער של עוצמה חולון טורניר לזכרו של הרצל בוסתנאי בשיתוף עמותת "חן לפריון" בסימן דו קיום וכבוד הדדי באמצעות הכדורגל. בטורניר לקחו חלק קבוצות טרום ב' של עוצמה חולון, מכבי טמרה, בני ריינה ומ.כ ירמיהו חולון.
 

שחקני עוצמה חוגגים כיבוש שער (אמנון גבע)שחקני עוצמה חוגגים כיבוש שער (אמנון גבע)
ירמיהו חולון הזוכה בטורניר (אחר)ירמיהו חולון הזוכה בטורניר (אחר)

הטורניר נערך במגרש העירוני בעיר והשתתפו בו ארבע קבוצות משנתון 2014: עוצמה הרצל חולון - הקרויה ע"ש הרצל בוסתנאי ז"ל, מ.כ ירמיהו חולון - הקרויה ע"ש כדורגלן העבר החולוני חיים ירמיהו ז"ל ושתיים מקבוצותיה של צפרירים חולון. הטורניר התקיים באווירה תחרותית אך חברית, ברוח דרכו של הרצל בוסתנאי – ששם תמיד מעל הכל ערכים של חינוך דרך הספורט, עידוד למצוינות, כבוד הדדי ואהבת המשחק.

השחקנים הצעירים הציגו יכולות טכניות גבוהות, משחק קבוצתי מרשים ונחישות מעוררת השראה. את הטורניר כיבדו בנוכחותם משפחתו של הרצל בוסתנאי וראש עיריית חולון, שי קינן של הרצל בוסתנאי ולפועלו רבת השנים למען ילדי העיר.

בסיום הטורניר חולקו מדליות לכל הילדים, כהוקרה על ההשתתפות והרוח הספורטיבית שהפגינו לאורך כל היום. האירוע כולו היה עדות חיה להשפעה של דמויות כמו הרצל בוסתנאי על הדור הצעיר, ולהמשכיות של חזון ספורטיבי וחינוכי גם אחרי לכתם.

קובי שאלו, שי קינן ומשפחת בוסתנאי (אמנון גבע)קובי שאלו, שי קינן ומשפחת בוסתנאי (אמנון גבע)
שחקני ירמיהו חולון עם חולצות הזדהות במאבק לשחרור החטופים (אמנון גבע)שחקני ירמיהו חולון עם חולצות הזדהות במאבק לשחרור החטופים (אמנון גבע)

שי קינן, ראש עיריית חולון, על הרצל בוסתנאי: "העיר חולון הוכתה בתדהמה על פטירתו של הרצל בוסתנאי ז״ל בתאונה קטלנית בידי בני עוולה. הרצל, מי שבנה בעשר אצבעותיו את מועדון הכדורגל עוצמה חולון, שהוא מפעל אדיר של חינוך למצויינות, לדרך ארץ, עבודת צוות וקבוצתיות - דרך הספורט. כפי שאמר לי בשיחותינו הרבות, ‘ילד שנמצא במסגרת הוא ילד טוב יותר, הוא לא מסתובב ברחוב’. והרצל גידל דורות של ילדים טובים יותר".

קינן הוסיף מסר חשובים לאגודות הכדורגל בעיר: "ספורט הוא קודם כל חינוך. חינוך לחברוּת, לערבות הדדית, ואפילו לגאווה מקומית. זו הסיבה שבשנה האחרונה בה אני מכהן בתפקיד, תקציב הספורט בעיר עלה ב-40%. בסיום הטורניר שיתפתי את הנוכחים בבשורה מרגשת במיוחד מבחינתי: באישור ועדת השמות העירונית, מגרש הקוממיות ייקרא מעתה על שמו של הרצל. בנוסף, אנחנו מקימים במקום מגרש חדש כדי שלקבוצות יהיה יותר זמן לשחק ולהתאמן".

שי קינן ראש עיריית חולון נושא דברים (אמנון גבע)שי קינן ראש עיריית חולון נושא דברים (אמנון גבע)
הרצל בוסתנאי לצידו של קובי שאל (אמנון גבע)הרצל בוסתנאי לצידו של קובי שאל (אמנון גבע)

מני כהן נשא דברים לזכרו של הרצל בוסתנאי: "הרצל בשבילי לא היה רק מאמן או דמות ספורטיבית – הוא היה מורה דרך, חבר, ואדם שתמיד נתן מעצמו לאחרים בלי לבקש דבר בתמורה. הוא האמין בכוח של הספורט לחנך, לאחד ולבנות דור צעיר טוב יותר. כל ילד שפגש בו – הרגיש את זה. הטורניר שקיימנו הוא רק חלק קטן מההוקרה והזיכרון שמגיעים לו. לראות את הילדים משחקים באהבה, בכבוד ובשמחה – זה בדיוק מה שהרצל תמיד רצה לראות. הרוח שלו ממשיכה ללוות אותי – ואת כולנו – בכל מגרש, בכל משחק, בכל ילד שמרים את הראש ומאמין בעצמו. זו המורשת שהוא השאיר, וזו השליחות שלנו להמשיך."
קובי שאלו על יחסיו עם הרצל בוסתנאי ועל חסרונו בחייו: "הגעתי לעוצמה חולון כמאמן ועם הזמן נהייתי יד ימינו של הרצל, שמינה אותי למנכ"ל של המועדון בזמן שהוא היה הבעלים. הרצל נתן לי את הניצוץ ואת התשוקה לעשייה במחלקת הנוער, לימד אותי כל מה שאני יודע, הכל בזכותו”.

שאלו המשיך: “הרצל לימד אותי ניהול כדורגל, איך צריך להתייחס להורים, לבנות קבוצות, אסטרטגיה ניהולית, בניית תקציב. הוא זה שדחף אותי לקחת את הניהול של צפרירים חולון, למרות שמדובר במועדון שמתחרה על אותו קהל יעד של המועדון שלו. הרצל הלך לעולמו בנסיבות טראגיו לפני שנתיים והוא. הזמן לא מרפה, הוא מאוד חסר לי, אני מאוד מתגעגע אליו. הוא היה כמו אבא בשבילי. הגעגוע והצורך בנוכחות של הרצל מתעצם”

שאלו סיפר: “גם כשהייתי בצפרירים והוא בעוצמה, לפחות פעם-פעמיים ביום הייתי מתייעץ אותו על נושאים שונים. הוא דחף אותי לצפרירים. זו עונה שנייה שאני מארגן טורניר לזכרו כדי  להמשיך את פועלו, כדורגל ועשייה חברתית היה החיים שלו. זה טיפה בים ממה שאני יכול להחזיר להרצל”.

המאמן סיכם: “אני רוצה להודות למשפחתו, לשי קינן, לעירייה, לאנשי ירמיהו ועוצמה - מני כהן, גיא צמח רותם גטניו. היה טורניר מאוד מוצלח. אם הצלחנו להעלות חיוך קטן אצל בני המשפחה של הרצל, זה שווה הכל. נמשיך להנציח זכרו של איש גדול מאבני היסוד של הכדורגל והספורט בחולון".

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה