מוצדק? מאמן הנוער של מכבי נתניה ומי שמשמש כמנהל מחלקת הנוער במועדון, סשה פלדמן, הורחק לשישה משחקים בפועל, לאחר שבית הדין המשמעתי, בדיון שנערך בפני הדיין, עו"ד גיורא לנדאו, קבע כי הוא אשם בשלושת הסעיפים עליהם עלה לדין.

לקבוצת הנוער של מכבי נתניה נותרו צמד משחקים עד תום העונה, כך שפלדמן לא יעמוד על הקווים לא מול מכבי ת”א ובוודאי שלא מול מכבי פ”ת, במסגרת המחזור האחרון בפלייאוף העליון בליגת העל לנוער.

מעבר לכך, יש לציין כי ייאלץ להמשיך את עונשו גם בתחילת עונת 2025/26, בין אם כמאמן הנוער ובין אם כמאמן קבוצה אחרת ממחלקת הנוער של המועדון ואולי, מי יודע, קבוצת בוגרים או ממחלקת נוער של מועדון כדורגל אחר בארץ.

סשה פלדמן (רועי כפיר)סשה פלדמן (רועי כפיר)

פלדמן נמצא אשם בסעיפים "התנהגות בלתי הולמת", "הפרת סדר" ו"פגיעה גופנית בשופט המשחק". הדיין, עו"ד גיורא לנדאו, ציין בסוף פסוק: "לאור חומרת המעשים, אני מוצא כי בקשת התובע לעונש מקילה מדי ואיני מקבל אותה".

דו"ח השופט, רון לוי, כפי שהועבר לאגף המשפטי של ההתאחדות לכדורגל ומשם לבית הדין המשמעתי, ציין: "בדקה ה-84 לאחר שריקה לבעיטת עונשין, מאמן מכבי חיפה איתי מרדכי, צעק לעברי ‘שופט יא אפס, אין לך מושג’. על כן הורחק בכרטיס אדום ישיר".

"לאחר ההרחקה וטרם ביצוע בעיטת העונשין, איתי, בדרכו החוצה, נכנס מספר מטרים למגרש וצעק: ‘אין לך מושג, תתבייש לך, אתה לעולם לא תשפוט יותר’. בדקה ה-91 מאמן מכבי נתניה סשה פלדמן, יצא מהאיזור הטכני כדי להתעמת עם פזיותרפיסט מכבי חיפה שישב בספסל".

"השופט הרביעי ניסה למנוע ממנו להגיע לספסל חיפה, סשה תפס את ידו של השופט הרביעי בחוזקה תוך שהוא ממשיך לקלל את הפיזיותרפיסט. על כן הוא הורחק בכרטיס אדום ישיר", נכתב בסיכומו של דבר בדו"ח.

בהתייחס לדברים מדו"ח השופט, יש לציין כי איתי מרדכי, מאמן הנוער של מכבי חיפה, הועמד לדין בנפרד והושת עליו עונש הרחקה מהמגרשים לשני משחקים בפועל, כי שפורסם ב-ONE בסוף חודש אפריל 2025.

לאזטיץ': "היינו עדיפים אך לא ניצלנו זאת"
הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה