צ’ינאנו אונואקו נחת הבוקר (שישי) בנתב”ג לקראת הצטרפותו לבני הרצליה עד לסיום העונה. הסנטר בן ה-28, שכיכב בעבר בקבוצה והוביל אותה לזכייה בגביע המדינה ולגמר פלייאוף 2021/22 תוך כדי שהוא נבחר ל-MVP של העונה, הגיע כמחליף לכריס סילבה הפצוע והוא יעבה את הקו הקדמי.
“אני מאוד מקווה לזכות כאן בתואר, בשביל זה הגעתי”, אמר אונואקו. “אני רוצה להוביל את הקבוצה ואני יודע שאני בהחלט יכול ומסוגל לכך”. האמריקאי ציין שזו הייתה החלטה לא קלה להגיע לישראל בזמן המלחמה, אך לאחר שיחות עם בת זוגו ומשפחתו הוא השתכנע שזה המקום האידאלי בשבילו כדי להרים מחדש את הקריירה, לאחר כמה עונות פחות טובות ברמה המקצועית.
הקבוצה של יהוא אורלנד הובסה אתמול 105:82 למכבי תל אביב בהיכל מנורה מבטחים כשהבור בצבע בלט מאוד ואפשר לטרביון וויליאמס לחגוג עם שיא עונתי של 23 נקודות. השרוניים מדורגים במקום החמישי בליגת העל ולמעשהו הבטיחו את השתתפותם בפלייאוף ואונואקו יהיה חיזוק משמעותי.
צ'ינאנו אונואקו בנתב"גאונואקו, ששיחק בארץ גם בהפועל תל אביב, עבר גם ביוסטון, דינמו ססארי וכן בחובנטוד בדאלונה הספרדית. בעונת 2021/22 הוא העמיד ממוצעים של 16.1 נקודות, 9.9 ריבאונדים, 2.8 אסיסטים, 1.6 חטיפות ו-1.2 חסימות ונבחר בצדק מוחלט למצטיין העונה. עונה לאחר מכן רשם 10.4 נקודות, 6.9 ריבאונדים ו-2.8 אסיסטים בממוצע במדים האדומים וכעת הוא ישוב לליגה.
צ'ינאנו אונואקו (שחר גרוס)
צ'ינאנו אונואקו (שחר גרוס)
צ'ינאנו אונואקו (שחר גרוס)