הפועל תל אביב נמצאת בהכנות שיא לפתיחת סדרת חצי גמר הפלייאוף נגד הפועל ירושלים, אבל עדיין חשוב לזכור את ההיסטוריה שהמועדון רשם עם הזכייה ביורוקאפ. מי שעוד רצתה לציין את הנעשה זו שגרירות יוון, שקיימה הערב (שלישי) אירוע מיוחד לכבוד היווניים בהפועל.
מאמן הקבוצה דימיטריס איטודיס, עוזר המאמן סטפנוס דדאס והמנהל המקצועי ג׳ורג׳ חינאס קיבלו כבוד מהשגרירות, כאשר לשלושה הוענק שי ממוסגר מהשגרירות. איטודיס אף העניק בחזרה לשגרירה חולצת זכייה של היורוקאפ ואמר לה: “אלופים צריכים ללבוש חולצה של אלופים”.
תחילה השגרירה דיברה ואמרה: “אני רוצה להודות לכם שבאתי כדי לתת כבוד לאיטודיס, דדאס וחינאס על הישג מדהים. תחת הדרכתם הפועל זכתה ביורוקאפ לשנת 2025, והדרך לא הייתה קלה. היא הייתה צריכה לשחק הכל בחוץ, אתגר אחר ממה שיש לאחרות. זה הישג מדהים לקבוצה ולספורט הישראלי, בטח בתקופה כזו.
שגרירת יוון, ג'ורג' חינאס ודימיטריס איטודיס (חגי מיכאלי)“אנחנו נהנים עוד יותר מזה שזה קרה בהובלת שלושת היוונים בזכות ההתמדה והרצון שלהם. זו דוגמה ששיתוף הפעולה בין שתי המדינות. בזמן כל כך קשה שעובר על המדינה, אי אפשר לקחת כלום כמובן מאליו. אז אני שוב רוצה להודות לאיטודיס, חינאס ודדאס ולציין שאנו מקווים שיהיה שלום ושקט בישראל. בהצלחה בהמשך הפלייאוף”.
לאחר מכן איטודיס נאם ואמר: “אגיד משהו בשם כולנו, אנחנו מאוד מעריכים את זה. היה לי את הכבוד לעבוד בעוד מדינות, והעובדה שבאת לכאן בקריירה הארוכה שלך, גרמת לנו לכבוד רב בזה שאנו כאן. תודה באמת על ההזדמנות הזו ועל הכבוד הזה, ועל האזכור של שיתוף הפעולה המדהים בין יוון לישראל”.
בהמשך, המאמן התפנה לדבר עם התקשורת ואמר: “קודם כל תודה רבה לכולכם שבאתם, אתם מכבדים אותי בנוכחותכם כאן. תודה לשגרירות יוון ולשגרירה, זה מרגש שצוותי האימון הם יוונים. השגרירה איחדה את ישראל ונתנה כבוד למדינה היוונית ולשיתוף הפעולה בין הצדדים. היא גם מכבדת את הכדורסל הישראלי, הפועל תל אביב במקרה הזה.
שגרירת יוון ודימיטריס איטודיס (חגי מיכאלי)“עופר ינאי הוא המנהיג של הקבוצה הזו, אז אנחנו מרגישים מאוד גאים באותו הזמן. אם להיות כן, אני מרגיש מחויב. המחויבות שיש לי לשתי המדינות, אנחנו מתעסקים אמנם בספורט אבל בהחלט אנחנו שגרירים בספורט. אני מקווה שאתם נהנים באירוע הזה, נהנים מהאוכל הישראלי. הקייטרינג הישראלי עושה עבודה טובה, אז תודה שבאתם ושוב תודה לשגריר על הרעיון המדהים הזה ועל הכבוד”.
על שיתוף הפעולה עם שאר היוונים בצוות: “אתם מכירים אותי, אני לא עובד לפי מה שכתוב בדרכון. העובדה שסטפאנוס דדאס וג'ורג' חינאס כאן, ממשיכים את שיתוף הפעולה. עבדתי עם דדאס בעבר, את חינאס הכרתי כאן, הוא אדם בעל תשוקה שיש לו מוטיבציה לעבוד בכל יום 24/7.
“זה כיף שיש כאן עוד יוונים, אבל גם כיף לעבוד עם שאר הצוות - דניס, דני, יובל, ברק, גיל וכולם. אנדראה הוא סימן שאלה, הוא ישראלי או איטלקי? הוא איטלקי, אני צוחק, אבל הוא התחתן עם בחורה יפהפייה מישראל ויש לה משפחה נהדרת אז אני שמח עבור כולם”.
דימיטריס איטודיס ושגרירת יוון עם הגביע (חגי מיכאלי)
דימיטריס איטודיס ושגרירת יוון עם הגביע (חגי מיכאלי)על האפשרות שמאנוס פאפאדופולוס גם יצטרף לקבוצה איטודיס הגיב: "הדבר היחיד שאני יכול לומר כרגע זה שאנחנו עובדים על מנת להביא אנשים או ללמד אנשים שנמצאים כבר במועדון לעשות את העבודה שלהם בצורה הטובה ביותר, היורוליג דורש את זה, היורוליג מבקש את זה, אז יש לנו עיניים ואוזניים בכל מקום על מנת לחזק את הסגל בכל העמדות. האם היווני הבא יהיה (צוחק)? יאניס (אנטטקומפו) הוא שחקן נהדר ב-NBA, אבל הוא לא יבוא להפועל, אנחנו לא שוקלים לצרף אותו. אני חושב שהוא צריך לבחור כרגע אם להישאר במילווקי או לעבור לקבוצה אחרת בליגה”.
על ההכנה להפועל ירושלים: “אהיה כן ואומר שהדחייה של המשחקים די חיסל לנו את הכושר של השחקנים. תשעה או עשרה ימים לפני המשחק מול גליל נראינו קצת חלודים, עכשיו אסור לנו להיראות חלודים כי זו סדרה של הטוב משלושה משחקים ולא הטוב מחמישה משחקים. היו לנו אימונים טובים, השחקנים עם מוטיבציה גבוהה, הם עשו עבודה טובה, אנחנו מרוכזים ויש לנו עוד כמה אימונים. אני מקווה שנשחק מול הקהל שלנו שימלא את ההיכל וייתן לשחקנים את האקסטרה מוטיבציה שהם צריכים כדי להופיע כמו שצריך”.
על ים מדר: “ים עושה מאמצים כדי לחזור. הוא מאוד תחרותי. הוא עושה עבודה טובה עם הצוות הרפואי ועובד כרגע על השיקום על מנת שיחזור בהקדם”.
דימיטריס איטודיס מענקי את החולצה לשגרירת יוון (חגי מיכאלי)
שגרירת יוון, ג'ורג' חינאס, דימיטריס איטודיס וסטפנוס דדאס (חגי מיכאלי)על הפיינל פור ביורוליג: “הנהלות התקשרו אליי כדי שאגיע. אני אשמח להיות שם בתור הנשיא של מאמני היורוליג, אבל גם בתור מאמן שזכה ביורוליג בגלל שהם חגגו 25 שנות קיום וביצעו מחווה יפה שהזמינו את כל המאמנים שזכו במפעל לפני כן. ב-25.5 יש לנו משחק ואני צריך להישאר עם הקבוצה, אז ככל הנראה לא אוכל לצערי להיות שם אבל אני מאחל בהצלחה לכל הקבוצות. הפיינל פור הוא כמו גמר, אז בואו ניהנה מהכדורסל. בתור יווני כמובן שאשמח לדרבי יווני בגמר”.
דימיטריס איטודיס וסטפנוס דדאס (חגי מיכאלי)
ג'ורג' חינאס ושגרירת יוון (חגי מיכאלי)
שגרירת יוון ודימיטריס איטודיס (חגי מיכאלי)
שגרירת יוון ודימיטריס איטודיס (חגי מיכאלי)
שגרירת יוון, ג'ורג' חינאס, דימיטריס איטודיס וסטפנוס דדאס (חגי מיכאלי)
שגרירת יוון והיוונים של הפועל ת"א (חגי מיכאלי)
עמוס פרישמן ודימיטריס איטודיס (חגי מיכאלי)