"אחרי מסירה כזו, הוא לא יכול היה להחמיץ", התבדח הקטור אנריקה ששלח את הכדור לדייגו מראדונה במרכז המגרש ברבע גמר מונדיאל 1986 מול אנגליה. הכוכב פצח אז בסלאלום ההיסטורי, עבר את כל ההגנה ואת השוער פיטר שילטון כדי להבקיע את שער המאה, ואנריקה נהנה לומר שהוא סיפק את בישול המאה.
אז אתמול נרשם לאנטואן גריזמן אסיסט מהסוג הזה. הצרפתי שלח בתחילת המחצית השנייה, בתנועה אלגנטית תוך כדי נפילה, מסירה לעברו של מרקוס יורנטה בחלק המגרש של אתלטיקו מדריד. הקשר, שמשחק בימים אלה כמגן ימני התקפי מאוד, דהר לאורך חצי מגרש ושחרר טיל מטריף שחדר לרשת באדיבותו הרבה של שוער ג'ירונה פאולו גסאניגה. גריזמן לא התכוון לקבל בישול בסטטיסטיקה, אבל זה מה שקרה, וזה מדגיש את העובדה כי הדברים מסתדרים לטובתו בתחילת העונה החדשה.
גריזו חווה אליפות אירופה לא מוצלחת, עד כדי כך שהמאמן דידייה דשאן אף ספסל אותו באופן חריג בחצי הגמר מול ספרד דווקא. אלא שעם שובו למדריד, הוא מרגיש שוב על הגל בתפקיד הגמיש שהותאם עבורו על ידי דייגו סימאונה. באתלטיקו בגרסתה הנוכחית, אי אפשר להגדיר כלל את המשבצת של גריזמן. הוא נמצא בכל מקום – פעם מימין, פעם משמאל, בפעם במרכז, פעם למעלה, פעם למטה. הוא עובד קשה ללא כדור, שורף שטחים בקצב מסחרר עבור שחקן בן 33, אבל נהנה במיוחד לבנות את המהלכים.
במפגש מול ויאריאל במחזור הראשון, למשל, הוא שלח מסירה מדודה ליורנטה וציפה לקבל את הכדור בחזרה כשהוא מוצא שטח פנוי בתוך הרחבה, אבל החבר העדיף לבעוט פנימה מזווית קשה – וכך נרשם לזכותו הבישול הראשון של העונה. אז זה נגמר ב-2:2, אבל אתמול כבר ליקטה אתלטיקו את הניצחון הראשון, וגריזמן היה במרכז העניינים. הוא זה שהעלה את קולצ'ונרוס ליתרון בכדור חופשי נהדר משפת הרחבה, והוא גם השתדל לשלוט בקצב ולהאט את המשחק אל מול ניסיונות הלחץ של היריבה הקטלונית אחרי ההפסקה – עד שהוחלף לקראת הסיום.
צ'ולו חגג 0:3, ולזכות גריזמן יש כעת שער ושני בישולים. לא רע בשביל מי שהוכתר למלך האסיסטים בעונת 2022/23 עם 16 כאלה. אם המזל ימשיך להאיר לו פנים כמו אתמול במקרה של יורנטה, הרי שהוא עוד ישפר את הנתון הזה, ובינתיים העתיד נראה מבטיח מבחינת אתלטיקו, שרשאית לראות את עצמה כמועמדת טבעית לאליפות. מובן שהיא עוד צריכה להתחבר טוב יותר. חוליאן אלברס ערך אתמול הופעת בכורה פושרת יחסית בהרכב, וגם אלכסנדר סורלות’ הנורבגי רק מתחיל ללמוד את יסודות המשחק של סימאונה, אבל באופן כללי הקבוצה נראית מלוכדת וחדורת מטרה כבר עכשיו.
המופע של יורנטה היה מזהיר, והרגע המכונן ביותר היה כאשר הוא דהר חזרה להגנה לאורך כל המגרש במהירות שיא עמוק בזמן פציעות, כאשר קבוצתו הובילה 0:2. הכושר הפיזי המדהים לצד מחויבות שלא יודעת גבול גם כאשר הנקודות כבר בכיס – אלה התכונות שצ'ולו אוהב מאוד לראות. למעשה, אלה היסודות של צ'וליסמו. את הפרס הנוסף על ההשקעה קיבל יורנטה מהגורל כאשר בישל את השער השלישי לקוקה בשנייה האחרונה. איך שלא תסתכלו על זה, הוא היה אפילו יותר טוב מגריזמן, אבל הצרפתי רשאי להרגיש כמו המלך הצרפתי של מדריד. הגעתו של קיליאן אמבפה לעיר לא מדאיגה אותו במיוחד. אולי אפילו להיפך. היא מוסיפה מוטיבציה.
בינתיים, אמבפה עדיין מחפש את עצמו בריאל מדריד. אחרי השער בבכורה בסופר קאפ האירופי, מאזנו בשני המשחקים הראשונים בליגה הספרדית עומד על אפס שערים ואפס בישולים, ואתמול היה משחק חלש יחסית גם בהשוואה למחזור הראשון מול מיורקה. הכוכב הצרפתי החמיץ הזדמנות טובה במחצית הראשונה, ופיספס צ'אנס טוב עוד יותר בדקה ה-77. ויניסיוס הגיש לו כדור קרוב לשלמות מהאגף השמאלי, אבל החלוץ העדיף משום מה לנסות סוג של ראבונה, ושחרר חיוך קצת נבוך אחרי שהכדור נחת בידיים של שוער ויאדוליד.
מעבר לכך, לא נרשמו פעולות מיוחדות, והצרפתי הרגיש קצת מוגבל בתפקיד לא טבעי במיוחד במרכז הרחבה. אתמול, בניגוד למפגש מול מיורקה בשבוע שעבר, הוא לא סטה יתר על המידה שמאלה, והשאיר את המשבצת עבור ויניסיוס. אלא שזה לא עזר לו להיכנס לעניינים, וגריזמן הוא עדיין הצרפתי המוביל במדריד. ניתן לומר כי התאקלמותו של אמבפה איטית יותר בהשוואה לזו של ג'וד בלינגהאם לפני שנה. האנגלי הפך לעילוי בסנטיאגו ברנבאו באופן מיידי, והחל להפציץ שערים מכריעים מהרגע בו דרך על הדשא. כעת הוא פצוע, ולחסרונו בשבועות הקרובים תהיה השפעה משמעותית על הקבוצה של קרלו אנצ'לוטי.
חלק מההשפעה הזו עשוי להיות חיובי, אם לשפוט לפי הביצועים של ארדה גולר אתמול. הטורקי, שנכנס לנעליים של בלינגהאם כקשר התקפי עם חופש פעולה נרחב, הפגין ביטחון עצמי גבוה והיה השחקן המצטיין במגרש. הוא ביקש את הכדור, איים על השער ממרחק, ובאופן כללי בלט למרות שהקבוצה נקלעה ליום חלש. אנצ'לוטי בהחלט יכול לסמוך עליו גם במשחקים הבאים, שיהיו מאתגרים יותר מול יריבות חזקות יותר.
כמו אתלטיקו, השיגה ריאל ניצחון 0:3, אך הוא לא היה משכנע כלל, והדגיש בעיקר את העומק שיש על הספסל. גולר, שתפס פיקוד בהופעה חריגה בהרכב, נתן את הטון, אבל ברהים דיאס סיפק הצגה נפלאה כמחליף. הוא גם הבטיח את הניצחון בשער מבריק בדקה ה-88, וגם מצא זמן לספק בישול נפלא לאנדריק. הברזילאי בן ה-18, שלא שותף בשני המשחקים הראשונים של ריאל העונה, נכנס לרגעי הסיום במקומו של אמבפה, והיה יעיל הרבה יותר מהצרפתי. הבעיטה החדה שלו לרשת חייבת להכניס אותו לשיקולים של המאמן לקראת המשחקים הבאים, והמסקנה המתבקשת היא כי ריאל תהיה יעילה יותר אם ההיררכיה בהרכב לא תהיה מקובעת.
ברור מאליו כי אמבפה, ויניסיוס ורודריגו הם הטריו הדומיננטי, והם גם צריכים ללמוד לשתף פעולה בצורה טובה יותר תוך כדי תנועה. אלא שהם לא בהכרח משלימים זה את זה באופן אופטימלי, וניתן היה לראות זאת הן בשבוע שעבר כאשר הם דרכו על אותה המשבצת, והן אתמול. היכולות שמביאים אנדריק ודיאס שונות, והגיוון הוא שיעניק לריאל יתרון תחרותי על פני המתחרות שלה בצמרת. רק אם כולם ייטלו חלק במהלך העונה, תוכל ריאל למצות את הפוטנציאל, ומשמעות הדבר היא כי אמבפה לא בהכרח צריך להיות בהרכב בכל משחק.
כיצד זה ישפיע על האיזון בחדר ההלבשה? זו השאלה המרכזית, וכנראה הגורלית ביותר. באשר לאתלטיקו, מקומו של גריזמן דווקא צריך להיות מובטח, ואין לו תחליף במערך של סימאונה. הוא הצרפתי המוביל כרגע, ומסקרן מאוד אם זה יהיה המצב גם בטבלה הסופית.