אחרי שרשמה 2:3 ענק בשבוע שעבר באיתיחאד, ריאל מדריד תארח הערב (רביעי, 22:00) בסנטיאגו ברנבאו את מנצ’סטר סיטי למשחק גומלין ענק בשלב הנוקאאוט של ליגת האלופות.
מאמן הבלאנקוס, קרלו אנצ’לוטי, דיבר לקראת ההתמודדות: “זה יהיה משחק מסובך, אנחנו מנסים להתכונן היטב, לנסות לשחק את אותו המשחק כמו זה ששיחקנו בשבוע שעבר, זה הרעיון אבל צריך לקחת בחשבון את הקשיים. פפ לא באמת חושב שיש להם אחוז אחד, אבל מחר אשאל אותו על כך לפני המשחק. אנחנו לא חושבים שיש לנו 99%, יש לנו יתרון קטן ואנחנו צריכים לנצל אותו. אנחנו צריכים לשחק את אותו המשחק כמו במחצית הראשונה כי זה הלך טוב”. לוקאס ואסקס כשיר? עדיין לא לגמרי. אני חושב שהוא יהיה מחר בספסל, אבל הוא עדיין לא השלים את ההחלמה שלו".
על השופטים בליגה: "אין מה לומר, כבר נתתי את דעתי על מה שקרה וקורה. זה די מפתיע ואין לי מה להוסיף. אנחנו לא מרוצים ממה שקרה נגד אוססונה ואתלטיקו, זה כמה משחקים שבהם נפגענו ואני לא מבין את זה. במשחקים האחרונים הם עשו כמה טעויות די ברורות. בלינגהאם? אנחנו מקווים שלא יוטלו עליו סנקציות נוספות. אני פחות מודאג מהשופטים בליגת האלופות, כי הסטטיסטיקה מדברת. באירופה יש פחות מחלוקות ופחות התערבויות, הם עושים זאת כשצריך. בליגת האלופות השופטים הכי טובים מכל מדינה שופטים והאיכות גבוהה מאוד".
ג'וד בלינגהאם (רויטרס)על מערכת ה-VAR: "יש לי ספקות לגבי זה כי אני חושב שה-VAR לקח יותר מדי אחריות מהשופט, וברגע שזה קורה, זה קצת מסוכן. ה-VAR נכנס כדי להסיר טעויות ברורות ולא בשביל התערבויות בכדורגל. הרבה פעמים זה נשפט עם דימוי שלוקח את כל מה שהוא הטבעיות של הכדורגל. אני לא יודע כמה שחקנים מסכימים על הפנדלים האלה – קשה להבין את הפנדל של קמאבינגה, של טשואמני. אני לא מבין את עניין ה-VAR".
על מצב הקבוצה: “רודיגר יכול לפתוח מחר, טשואמני יכול לשחק כבלם וכמובן שגם אסנסיו. נראה מה שלומו של ואלוורדה, שנפצע נגד אוסאסונה. אסנסיו יכול לשחק גם כמגן ימני בעת הצורך. עברנו שלושה משחקים תובעניים בהם השגנו רק תוצאה טובה אחת, אבל אנחנו משחקים טוב וזה נותן לנו ביטחון. עם איכות, בהקרבה ובעבודה קולקטיבית. אמבפה? אני לא חושב שאני רואה משהו חדש, הוא טוב מבחינה פיזית וחדור מוטיבציה כמו כולם. הוא מתמודד עם לחץ טוב מאוד, הוא רגוע מאוד ויש לו ניהול טוב מאוד אז כרגע הוא מסתדר טוב מאוד".
קיליאן אמבפה (רויטרס)פדריקו ואלוורדה הוסיף: “אנחנו יודעים כמה המשחק הזה חשוב. עבורי זה תענוג להמשיך להיות חלק מהקבוצה הזו ולהמשיך להגשים מטרות. הדבר החשוב הוא הקבוצה, שאנחנו טובים וחזקים. כולנו עובדים בהגנה ובהתקפה. שיחקנו משחק נהדר באנגליה וזה מאפשר לנו להיות קצת יותר רגועים כאן. אנחנו גם צריכים להסתכל לכיוון שלנו ולהיות גאים מאוד שהשתפרנו בהרבה היבטים. התוצאה מרגיעה מעט כי אנחנו לא צריכים לבצע מהפך, ננסה להפוך את הערב לכזה שייזכר על ידי כל האוהדים ולקרב אותנו קצת יותר לתואר היפה מכולם".
על עמדתו החדשה כמגן ימני: "אני שמח שאני עושה דברים טוב בעמדה הזאת, אני עושה את זה כי חברים אחרים לקבוצה פצועים. הייתי צריך לעזור במצב הזה ואני חושב שאני פועל די טוב. אני מוכן לעזור לקבוצה ולמאמן בכל מה שהוא רוצה. זו עמדה שאני נהנה ממנה ולומד המון. אני עדיין ב-11 הפותחים, וזה הדבר החשוב עבורי. יש שחקנים שהם תדמית נהדרת עבורי כמו קרבחאל ולוקאס, הם אגדות מדריד ואני מנסה ללמוד מהם ולהפיק מזה את המקסימום".
פדריקו ואלוורדה (רויטרס)על כך שהשופט בליגת האלופות שונה משופטי הלה ליגה: “אני לא זה שישפוט את השופט. כולנו בני אדם ואנחנו יכולים לעשות טעויות. גם שופטים סופגים הרבה ביקורת וכשהם עושים דברים טוב הם גם לא מוחמאים. הדבר היחיד שאני יכול לעשות זה לעמוד לרשות הקבוצה ולגרום לקבוצה לחשוב עליי כקפטן, לעבוד כדי לתת את הטוב ביותר למועדון הזה וכדי שהקבוצה תזכה בתארים בסוף השנה. אני מרגיש כבוד גדול לענוד את הסרט שכל כך הרבה אגדות ענדו. בשבילי זה גם נחמד להיות הדמות הזאת עבור כל כך הרבה אנשים, להיות קפטן – הם מסתכלים עליך אחרת וזה גם סימן של כבוד לקבוצה. קרבחאל, לוקאס, מודריץ', הם תמיד שם כדי לעזור לי. זה גורם לי לצמוח כקפטן וכאדם ולהיות נקודת התייחסות לקבוצה הזו".
על כך שפפ גווארדיולה ציין שלסיטי יש סיכוי של אחוז לנצח במדריד, אמר ואלוורדה: “ אני מרוצה מאוד מהמשחק הנהדר ששיחקנו בליגה, עם הרבה אמונה, הרבה רצון והרבה מוטיבציה. אני רואה איך החברים שלי לקבוצה מתאמנים בימים אלה וזה נותן לי הרבה שקט נפשי. זה נותן לי הרבה ביטחון להאמין שאנחנו מסוגלים להעפיל”.
פפ גווארדיולה (רויטרס)על האדום של בלינגהאם במשחק הליגה האחרון: “לעולם לא אגיד לשחקן לא למחות. השחקנים חיים את המשחק, עם דם חם. יש שחקנים שחיים את זה בצורה אחת, אחרים שחיים את זה בדרכים שונות. מה שאני רוצה זה שהשחקנים ישאירו את הנשמה שלהם על המגרש. ג'וד הוא שחקן שתמיד רוצה לנצח, תמיד רוצה להילחם. הפעם הגיע תורו, כפי שזה יכול לקרות לאחרים. אני אוהב את הלהט שלו. אנחנו צריכים להישאר מאוחדים כקבוצה".
על ארדה גולר: "היכולת שלו מרהיבה, הוא בחור צעיר שזה עתה הגיע. יש לו עתיד גדול בריאל מדריד. עבורנו זה תענוג לקבל אותו. יש לו את כל האיכויות להיות אליל במועדון הזה ולהשאיר את חותמו במדריד. עברתי את אותו הדבר כשהגעתי. רוב הצעירים היו צריכים לצאת להשאלה, להיות על הספסל, לחכות להרבה משחקים, אבל זה גורם לך להתבגר וגורם לך לגדול. זה מה שמכין אותך ליום שיגיע וארדה מאוד מוכן".
מעושרים: כמה מרוויחים שחקני מנצסטר סיטי?