קיליאן אמבפה היה אחד מהשחקנים המרכזיים בניצחונה של ריאל מדריד על ראיו וייקאנו בברנבאו. כוכב הבלאנקוס הגיע כשהוא נתון לביקורת לאחר שני משחקים מלאי ספקות (מול בטיס בחוץ ומול אתלטיקו בליגת האלופות), וזאת לאחר שהציג את הרמה הטובה ביותר שלו בהתמודדות הקודמת מול מנצ'סטר סיטי. המשחק, כמו כל משחקי הליגה הספרדית, שודר בערוץ ONE למנויי HOT, מנויי Yes, STING TV, סלקום TV, פרטנר TV ו-FreeTv.
הצרפתי הכבש את השער הראשון לקבוצתו של קרלו אנצ'לוטי, שער אותו חגג בזעם. החלוץ, שלא השלים 90 דקות, נראה מוטרד מכמה מהלכים שגויים של קבוצתו. רמת המשחק של אמבפה והגישה שלו היוו מוקד לוויכוח בתקשורת הספרדית.
ב’מארקה’ נאמר עליו: "אמבפה כועס כי הוא עשה שני טעויות חשובות, אבל בטוח שהוא יחזור לחייך. אפשר להבין למה הוא התעצבן כשהוחלף בדקה ה-75. לגבי הגישה שלו כלפי חבריו לקבוצה, הוא מתנשא יותר, בעוד ששאר השחקנים בהתקפה פחות נדיבים".
מצמצמת פערים: ריאל 1:2 נהדר על ראיועוד הוסיפו בספרד: "מעבר לזה שהוא כועס, מרגישים שאמבפה כבר לא אותו ילד עליז, זה שבעבר לקח גם החמצות בקלילות. שפת הגוף שלו משדרת מישהו כעוס. אם ריאל תגיע למטרופוליטנו עם הרביעייה ההתקפית ששיחקה במחצית השנייה, זה פשוט בלתי אפשרי. מול סיטי זו הייתה הסערה המושלמת, הפעם היו מחוות ביניהם, הם נזפו אחד בשני על כל מהלך".
בתקשורת במדריד סיכמו: "שפת הגוף של אמבפה חמוצה, וזה לא היה כך בעבר. צריך לשאול למה זה השתנה. זה נהדר ששחקן ברמתו מתעצבן אם משהו לא הולך לו. הוא רוצה להיות הכוכב בכל משחק, לא משנה לו מול מי הוא משחק. תקופת המבחן שלו עברה, ולכן הוא מתעצבן. הוא שחקן שכועס אם הוא מחמיץ שער, וזה לגמרי טבעי".
קיליאן אמבפה (La Liga)ריאל מדריד סיימה את המשחק תוך שהיא מבקשת שהשעון יזוז מהר יותר, ועם הרחש מהיציעים בברנבאו שאומר הרבה. זה היה ההיבט השלילי ביותר של הניצחון מול ראיו, אם כי יש גם טיעונים מוצקים לאופטימיות בקרב אוהדי הלבנים. הקבוצה ניצלה את המעידה של אתלטיקו חטאפה ומגיעה לגומלין של ליגת האלופות במטרופוליטנו כשהיא שוב מקדימה את יריבתה בטבלה.
“קיליאן חגג את השער בזעם. היה ברור שהוא לא אדיש לכל הדיבורים סביבו מאז שנעדר מהגביע בגלל עקירת שן. הוא עבר שני משחקים ללא שערים, ובכך עצר רצף של 18 שערים ב-19 משחקים. עם השער מול ראיו, יש לו כבר 18 שערים בליגה – שלושה פחות מלבנדובסקי, מלך השערים – ובסך הכול 29 שערים ב-41 משחקים”, נכתב בתקשורת הספרדית.
ויניסיוס ואמבפה (La Liga)אנצ'לוטי הביע ביטחון בכוח ההתקפי שלו במסיבת העיתונאים: "ויניסיוס ואמבפה כבשו שני שערים מדהימים, היו להם הזדמנויות לקבוע 1:3. אחר כך חשבתי שצריך להגן והוצאתי את החלוצים. עבורי זו לא בעיה, כי קיליאן ורודריגו יהיו מוכנים ליום רביעי". כעת כל המחשבות מופנות אל אתלטיקו, ואין ספק שהשלישייה ההתקפית של ריאל היא הנשק החזק ביותר של המאמן האיטלקי.