“הסתכלו על הבית לפני שקונים בחו"ל” היא מדיניות שתמיד הייתה חלק מרכזי בברצלונה כשמדובר בחיזוק הסגל שלה, אבל עם המצב הכלכלי העדין שהמועדון עובר, היא הפכה לחובה. לנוכח היכולת הכלכלית הגבוהה של כמה מועדונים עשירים שיכולים לדוג את הכישרונות של הקבוצה הקטלונית שגדלים בלה מאסיה, הבלאוגרנה המשיכו לשמור על ההבטחות הצעירות של ההווה והעתיד על ידי שיפור תנאי החוזה שלהם.

האחרון לחתום על חוזה חדש במשרדי המועדון הקטלוני היה פרמין לופס. השחקן האריך את החוזה שלו, שהיה אמור להסתיים בקיץ 2027, עד 30 ביוני 2029; וגם הגדיל את סעיף השחרור שלו ב-100 מיליון אירו: מ-400 ל-500.

זוהי הפעם השלישית שהוא מחדש חוזה בשנים האחרונות: לפני שהושאל ללינרס בקיץ 2023 עשה זאת לעונה נוספת, עד 2024. במהלך סיבוב ההכנה האחרון, שבו הוא כבש שער מדהים נגד ריאל מדריד במשחק הידידות שנערך בארצות הברית, ברצלונה שוב הגנה על הקשר, והאריכה את חוזהו עד 2027. ביום חמישי זה הפך לרשמי שהוא ימשיך עם הבלאוגרנה לשתי עונות נוספות, עם העלאת שכר כמובן.

שחקני ברצלונה (ברצלונה)שחקני ברצלונה (ברצלונה)

המוגנים ביותר

ישנם מספר שחקנים צעירים בסגל הנוכחי שמעוררים עניין מהקבוצות הגדולות באירופה. המסיבה הזו, המועדון כבר הגן עליהם בחידושים האחרונים או כאשר הם הגיעו לבירה הקטלונית עם סעיפי שחרור בלתי מקובלים. לתשעה שחקנים מתחת לגיל 25 יש סעיף שחרור של מיליארד אירו: לאמין ימאל, גאבי, אלחנדרו באלדה, פדרי, אנסו פאטי, פראן טורס, רונאלד אראוחו וז’ול קונדה. כאן נוכל גם להוסיף את ראפיניה, שיחגוג 28 בעוד חודש וחצי.

צעד אחד מתחת, עדיין מדברים על מתחת לגיל 25, אפשר למצוא את מרק ברנאל, פאו קוברסי וכאמור פרמין, עם 500 מיליון אירו בסעיף השחרור שלהם. בסטטוס הזה נוכל גם למצוא שחקנים מבוגרים יותר בסגל הנוכחי, עם סעיף שחרור של 500 מיליון אירו, כמו מארק-אנדרה טר שטגן, אנדראס כריסטנסן, רוברט לבנדובסקי ודני אולמו שחתם לאחרונה.

המועדון מגן על הצעירים. שחקני ברצלונה (La Liga)המועדון מגן על הצעירים. שחקני ברצלונה (La Liga)

סעיף השחרור של איניאקי פנייה ואריק גארסיה נקבע על 400 מיליון אירו, בעוד שלשאר השחקנים הצעירים בסגל יש סעיף השחרור  של 100 מיליון אירו: מארק קאסאדו, פבלו טורה, ג’רארד מרטין, פאו ויקטור וכנראה, הקטור פורט, שהמידע לגביו עוד לא התגלה.

האם הם תקפים?

דיון נוסף שמתעורר סביב המספרים הבלתי נתפסים הללו שנקבעים בחוזים החדשים שנחתמים על ידי ברצלונה מתייחס למהותם. ברור שאין מועדון שיכול לשקול לשלם מיליארד אירו כדי להחתים שחקן, לא משנה מה שמו. עם זאת, אם קבוצה מציעה 300 מיליון אירו, האם ברצלונה באמת לא תקבל אותם?

מרשימת השחקנים שמורכבים מ”קבוצת המיליארד”, לכולם יש ערך שוק נמוך משמעותית מהמספר הזה. ולרובם המוחלט, ברצלונה - כמו כל מועדון אחר בעולם - תסכים להצעה שלא מגיעה לסעיף השחרור, כל עוד היא מגיעה לתשע ספרות והיא אמיתית.

לאמין ימאל (רויטרס)לאמין ימאל (רויטרס)

מועדוני כדורגל, עם הסכומים הללו שנקבעים בחוזים החדשים, עושים הצהרת כוונות כדי להראות "השחקן הזה שלי, לא ניתן לגעת בו, אפילו לא לחשוב על לרכוש אותו". עם זאת, המציאות היא שונה מאוד ואם ברצלונה - או כל מועדון אחר - מתייחסת לסעיף השחרור; אם הם רוצים להגיע להסכם העברה, הם יעשו זאת.

השיחות הצפויות

הנהלת ברצלונה צריכה לפתור את ענייני החוזה של גאבי, פדרי, אראוחו ודה יונג שמסיימים חוזה ב-2026. הרעיון הוא להאריך את חוזיהם עד 2030, כשגאבי ופדרי בעדיפות והשיחות איתם כבר החלו

עם האורוגוואי, נראה שהפתרון ייצא לפועל. דקו גם רוצה לחדש את החוזה שלו עד 2030 והאנזי פליק מחכה לבלם עם זרועות פתוחות והשחקן פתוח להישאר. למעשה, הוא מעולם לא הביע רצון לעזוב.

האנזי פליק (La Liga)האנזי פליק (La Liga)

עם זאת, יש פחות אופטימיות לגבי ההולנדי. לאחר שהחלים מנקעים בקרסול, הוא חזר לאחרונה לקבוצה והביטחון שפליק מציע לו יכול להיות מכריע בהחלטה לגבי העתיד שלו. עם זאת, יש חשש בתוך המועדון שהקשר יכול לחכות עד 2026, כאשר החוזה שלו מסתיים, כדי לעזוב את הבירה הקטלונית כשחקן חופשי ולחתום עם קבוצה אחרת כדי לקבל ממנה בונוס חתימה מפנק, מבלי שברצלונה תראה אף אגורה מהעסקה.

מה גרם למאמן בארסה להתרסק כך בקלאסיקו?
הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה