פרנסיסקו טרינקאו נחשב לשחקן מפתח בפרויקט העתידי של ספורטינג ליסבון, והנהלת המועדון אינה מתכוונת להציע הנחות למתעניינים ברכישתו של הקיצוני בן ה-25, במיוחד לאחר שהמועדון הבטיח לעצמו 74 מיליון אירו ממכירתם של קוונדה ואסוגו לצ'לסי לאחרונה, ובכך צמצם את הצורך במכירת נכסים בעונה הבאה, בידיעה שוויקטור גיוקרס צפוי להיות המכירה הגדולה הבאה בקיץ הקרוב.
טרינקאו, שלובש את החולצה עם המספר 17 של המועדון, מחזיק בחוזה עד 2027 עם סעיף שחרור של 60 מיליון אירו, וזה בדיוק הסכום שספורטינג דורשת עבורו, במיוחד בהתחשב בכך שברצלונה מחזיקה עדיין ב-50% מזכויות המכירה שלו וזכאית למחצית מסכום העסקה העתידית.
בקיץ 2022 ספורטינג הגיעה להסכם עם הקטלונים על השאלתו של הקיצוני הפורטוגלי בתמורה לשלושה מיליון אירו, עם אופציית רכישה של 50% מהכרטיס עבור שבעה מיליון נוספים. בסך הכל, ספורטינג השקיעה 10 מיליון אירו בטרינקאו, סכום שנראה היום משתלם ביותר לאור תרומתו לקבוצה לאורך שלוש העונות האחרונות.
טרינקאו (רויטרס)בתקשורת הפורטוגלית מאשרים כי סעיף הרכישה החוזרת של ברצלונה, אשר היה מאפשר לה להשיב את השחקן עבור 20-25 מיליון אירו, פג תוקף ב-30 ביוני 2024.
טרינקאו כבר היה מהשחקנים הבולטים של ספורטינג העונה, ולאחרונה אף העלה את מעמדו עוד יותר בזכות הופעה מרשימה במדי הנבחרת הלאומית. צמד השערים שכבש מול דנמרק, שהעלה את פורטוגל לפיינל-פור של ליגת האומות, הפנה את תשומת הלב אליו, במיוחד בתקשורת הספרדית והאנגלית, שכבר מזהה בו יעד מבוקש בשוק ההעברות.
טרינקאו מאושר בספורטינג ומתמקד בהבאת אליפות שנייה ברציפות, כשמתנהל בימים אלו מאבק צמוד מול בנפיקה. המועדון, שמעולם לא איבד אמון בו, גם בתקופות פחות טובות בחצי הראשון של עונת 2023/24, שוקל להציע לו חוזה חדש, אך לא לפני תום העונה.